nb1.hu

Cél az NB I: komoly igazolások várhatóak az MTK-nál

Két-három játékos egyből a kezdőcsapatba érkezhet.

 

A 21 forduló alatt szerzett 46 pontjával magabiztosan vezeti az NB II-t az MTK. Az éllovas előnye jelenleg négy pont a második, szintén feljutást érő helyen álló Budafokkal, míg tizenegy a harmadik Gyirmóttal szemben. A budapestiek őszi idényét Zakor Sándor tulajdonos értékelte a klub honlapjának, ebből idézünk.

 

"Bár jelentősen fiatalítottunk, és ennek mentén alakult át a keretünk, a nyáron is azt mondtuk, hogy az eredményesség nem szorulhat háttérbe, a cél a feljutás. Fontos kiemelni, hogy bár azonnali visszajutásról beszéltünk, de az ehhez használatos eszköz nem az volt, mint két éve: a tapasztalt, rutinos játékosok szerepeltetése helyett döntően a saját utánpótlásunkra támaszkodtunk, így nem csak a jelent, hanem a jövőt is szem előtt tartottuk. A feljutásért folytatott harcban jelenleg 11 pontos előnnyel várjuk a tavaszi folytatást, ezen a téren minden a tervek szerint halad" – fogalmazott, majd Michael Boris vezetőedző keretének lehetséges változásaira is kitért.

 

Élő közvetítés az átigazolásokról – érkezőket, távozókat jelentett be a Vasas – NB1.hu

 

 

"- Michael Boris és a stáb munkája révén fél szezon alatt sikerült egy szintet lépni a nyári állapotokhoz képest, de hiszünk abban, hogy a következő 6 hónapban ez a keret fog annyit fejlődni, hogy készen álljon még komolyabb feladatokra is. 

– Ez úgy hangzik, mintha nem terveznénk erősítést, pedig a szurkolók egyik kedvenc időszaka, az átigazolási időszak zajlik. 

– Épp ellenkezőleg! Mivel tovább szeretnénk építkezni, és már előre tervezni, már most elkezdjük megerősíteni a csapatot. Több játékossal tárgyalunk, minden reményünk megvan arra, hogy két, de akár három olyan labdarúgó is érkezzen, akik esélyesek arra, hogy azonnal bekerüljenek a kezdőcsapatba is. Télen lényegesen nehezebb igazolni, hiszen általában élő szerződéssel rendelkeznek a játékosok, de ennek ellenére is tárgyalunk kiszemeltekkel, olyan is van köztük, akiket ki kell vásárolnunk a szerződésükből a következő hetekben. A sportigazgatóval és a vezetőedzővel karöltve azon dolgozunk, hogy olyan labdarúgók kerüljenek hozzánk, akik illenek a rendszerünkbe, sokkal agresszívabb és főként gyorsabb játékra képesek, mint ami a mezőny nagy részére jellemző, hiszen a mi játékunknak ez az alapja."

 

Az MTK a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében is érdekelt, februárban a Dunaújváros lesz az ellenfelük.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC