nb1.hu

Csak 1 feljutásra esélyes nem ragadt be a rajtnál – ELEMZÉS

Az ETO-nak és a Vasasnak élvonalbeli a szurkolótábora.

Mielőtt elkezdődött a bajnokság, 6 csapatról írtuk azt, hogy esélyese a feljutásnak. Ezt állítottuk az MTK-ról, a Vasasról, a Haladásról, az ETO-ról, a Gyirmótról és a Békéscsabáról. A bajnokságból már eltelt 2 forduló, de a legnagyobb esélyesek közül csak a Győr hibátlan eddig.

Az ETO az első fordulóban 1-0-ra nyert az újonc Ajka vendégeként, győri szempontból az is örömteli fejlemény volt, hogy a mérkőzése rengeteg győri fanatikus utazott el. A Gyirmót elleni rangadón meg pláne sokan voltak, 3 ezren, ennyi nézőt sok NB I-es klub is megirigyelhetne.

Eddigi eredmények
Ajka-ETO 0-1
ETO-Gyirmót 3-0

 

 

null

null

 

 

A Gyirmót 3-0-ra zakózott a Győr vendégeként, az első fordulóban meg 1-1-et játszott a Haladás ellen otthon. A zöld-fehér győri csapatnál a jelek szerint Boér Gábor, a nyáron érkezett vezetőedző hamar megtalálta az összhangot a játékosokkal, újakkal régiekkel egyaránt. Csertői Aurélnak viszont nehezebben indult a bajnokság, a Gyirmóthoz is sok új srác igazolt, és mivel a gárda évek óta nagy nyomás alatt játszik a várva várt feljutás terhe miatt, eddig görcsösebbek voltak a játékosai.

Eddigi eredmények:
Gyirmót-Haladás 1-1
ETO-Gyirmót 3-0

 

A Haladás, immár Supka Attilával a kispadon, két ikszel indította a szezont. A Gyirmót elleni pontszerzés megsüvegelendő teljesítmény, ám a Siófok elleni 1-1-nél többet reméltek azok a drukkerek, akik a mérkőzésen megható búcsút vettek a 21 év után távozó helyi ikontól, Schimmer Szabolcstól.

Eddigi eredmények:
Gyirmót-Haladás 1-1
Haladás-Siófok 1-1

A Békéscsaba az első fordulóban otthon kapott ki meglepetésre a Tiszakécskétől, igaz, a Duna Aszfalt a második meccsét is megnyerte, otthon, méghozzá az újonc Ajka ellen 2-1-re. A lilák a második fordulóban javítottak, Kazincbarcikáról hozták el a három pontot. Az új trénernek, Schindler Szabolcsnak alapos munkát kell végeznie fiatal csapatával.

Eddigi eredmények:
Békéscsaba-Tiszakécske 0-1
Kazincbarcika-Békéscsaba 1-2

Az MTK úgy kezdett, hogy hatalmas meglepetésre kikapott Csákváron, majd a hétközi körben otthon ikszelt a mindig, mindenkire, mindenhol veszélyes Budaörs ellen. Ez volt az a meccs, melyen Lencse Lászlónak sikerült kihagynia a (futball)világtörténelem egyik valaha volt legnagyobb helyzetét.

Eddigi eredmények:
Csákvár-MTK 3-2
MTK-Budaörs 1-1

 

A Vasas is vereséggel kezdett, méghozzá Dorogon úgy, hogy vagy 500 szurkolója kísérte el a meccsre, majd szerdán a Soroksár ellen fordított és 5-2-re diadalmaskodott úgy, hogy a vendégek a 22. percben már kettővel mentek. Szanyó Károly vezetőedző totális támadófocit ígért a híveknek a bajnokság kezdete előtt, aminek ára, hogy nehéz kapott gól nélkül lehozniuk a meccseket, így a helyzetkihasználás különösen fontos az angyalföldieknek.

Eddigi eredmények:
Dorog-Vasas 2-1
Vasas-Soroksár 5-2

 

1 Budafoki MTE 6
2 WKW ETO FC Győr 6
3 Aqvital FC Csákvár 6
4 Dorogi FC 6
5 Duna Aszfalt TLC 6
6 Vasas FC 3
7 Nyíregyháza Spartacus FC 3
8 Békéscsaba 1919 Előre 3
9 Szeged-Csanád Grosics Akadémia 3
10 Szolnoki MÁV FC 3
11 Szombathelyi Haladás 2
12 BFC Siófok 2
13 MTK Budapest 1
14 Kazincbarcika 1
15 Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1
16 Budaörs 1
17 Soroksár SC 1
18 Gyirmót FC Győr 1
19 Vác FC 0
20 FC Ajka 0

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC