nb1.hu

DEAC-Kazincbarcika: Vitelki visszatért, erősítene a DEAC edzője – HELYSZÍNI RIPORT

Egyetlen gól döntötte el a "kiesési rangadót".

"Addig jövök, amíg lehet!" – ezt az egyik szurkoló mondta az ismerősének a DEAC-Kazincbarcika elleni meccs előtt. A drukker valószínűleg attól tart, hogy a koronavírus miatt hamarosan visszatérhetnek a zárt kapus meccsek Magyarországon (bár ne legyen igaza…). Apropó, koronavírus! A debreceni klub kedden adott ki közleményt, amelyből kiderül, hogy két futballista tesztje is pozitív lett, így rájuk nem számíthatott Balogh Pál vezetőedző.
 
Egyébként a kilencedik forduló "kiesési" rangadóját rendezték meg a Nagyerdei Stadionban szerda délután. Persze ez a jelző kicsit erős lehet ennyi meccs után, de sem az újonc, sem a Barcika nem remekelt eddig, ezt tükrözte, hogy hat-hat ponttal várhatta a két gárda a kezdő sípszót. Vitelki Zoltán miatt is érdekesnek ígérkezett az összecsapás, hiszen a borsodiak trénere néhány hónapja még a Loki kispadján ült.
 
Jó tíz percre volt szükség ahhoz, hogy a játékosok felvegyék az üzemi hőfokot. Ez a hazaiaknak sikerült jobban: Damásdi Alex távoli lövésénél szerencséje volt Horváth Lászlónak, hiszen a kapufa kisegítette a kazincbarcikai kapust. A folytatásban egy szöglet után lélegezhettek fel a vendégek, Belényesi fejese nem sokkal ment mellé. Majd Spitzmüller István a jobb oldalról akart beadni, a próbálkozása lecsúszott, de így lett veszélyes, a labda a lécen csattant. Érett a DEAC-gól, ám mégis a Barcika szerezte meg a vezetést. Oltean ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást, Acsádi nem tudta védeni a bal felsőbe tartó lövést (0-1).
 
A második játékrészben többet birtokolták a cívisvárosiak a labdát, a hazai szakmai stáb cserékkel próbált új lendületet adni az együttesnek. Meddő fölényben volt a DEAC, de helyzeteket nem igazán tudott kidolgozni. A hajrában Nagy Krisztián kb. 18 méterről bombázott, de a jobb alsóba tartót lövést Horváth óriási bravúrral tenyerelte szögletre. A barcikaiak javítottak a Győr elleni 5-0-s pofon után, míg a hajdúságiak a válogatott szünet után kétszer is vesztesen hagyták el a játékteret.
 
Balogh Pál a lefújás után csalódottan értékelt. A DEAC edzője kijelentette, a meccs előtt még a döntetlennek sem örült volna. Hozzátette, ezen a találkozón is bebizonyosodott, hogy gólerős csatár nélkül nagyon nehéz dolguk lesz a folytatásban. Balogh úgy véli, a Barcika egyetlen kapura lövéssel tudta megkaparintani a három pontot.
 
Vitelki Zoltán az értékelésében arra világított rá, hogy játékosai fel tudtak állni a padlóról a Győr elleni fiaskó után. Szerinte a kazincbarcikaiak a szívüket-lelküket kitették a pályára. 
 
DEBRECENI EAC–KAZINCBARCIKAI SC 0–1 (0–1)
Debrecen, 500 néző. Vezette: Pillók Ádám (Sinkovicz Dániel, Belicza Bence Péter)
DEAC: Acsádi – Sándor T., Nagy Z., Belényesi, Orosz M. (Burai, 85.) – Takács P., Spitzmüller – Damásdi (Rezes, 69.), Nagy K., Székely (Bíró P., 75.) – Urbin. Vezetőedző: Balogh Pál
KAZINCBARCIKA: Horváth L. – Majzik, Dávid, Fótyik, Farkas A. – Tóth L. (Bereczki D., 85.), Oltean (Borbély B., 91.), Tóth B., Mikló – Kelemen M. (Oldal, 65.), Toma. Vezetőedző: Vitelki Zoltán
Gólszerző: Oltean (0–1) a 35. percben

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC