Dél-Koreából igazolt a Kaposvár, Ferenczi Siófokon - ÖSSZEFOGLALÓ - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Dél-Koreából igazolt a Kaposvár, Ferenczi Siófokon - ÖSSZEFOGLALÓ

Juhász Gergely - 2020. July 22. Wednesday 19:12
A Honvédtól kölcsönzött az ETO, tovább erősödik a Dorog.
Kép forrása: rakoczifc.hu
A SIÓFOK BEJELENTÉSEI:
 
,,RUTINOS, GÓLERŐS JÁTÉKOSBÓL LETT REMEK SZAKEMBER A SZAKMAI STÁBBAN!
 
Ferenczi István személyében új erőnléti edzőt köszönthetünk klubunknál!  
 
Pista játékosként komoly sikereket ért el: az U20-as válogatottal 1997-ben a világbajnoki csoportkörig jutott, majd később 9 alkalommal lépett pályára címeres mezben. Bajnok lett az MTK-val és a Debrecennel, NB II-es bajnoki címet ünnepelhetett a Ferencváros és a Vasas színeiben. 2009-ben gólkirály lett az NB II-ben szintén a Ferencváros labdarúgójaként. A bolgár Levszki Szófiával bajnok és kupagyőztes lett, míg az angol Barnsley csapatával az FA Kupa elődöntőjéig meneteltek 2008-ban. Aktív pályafutása után is a futballban szeretett volna dolgozni, és letette az MLSZ erőnléti edzői vizsgát. Vele beszélgettünk ma.
 
Aktív labdarúgóként melyik volt számodra a legnagyobb sikerélmény?
 
Minden sikernek megvolt a maga időszaka. Számomra eleve az nagy siker, hogy NB III-ban kezdtem a focit, és sikerült a létrán eljutni a legmagasabb pontra, a válogatottságig. A legnagyobb sikerélmény talán mégis az, hogy Angliában is megálltam a helyem, rendszeresen játszottam. A Barnsley színeiben olyan komoly csapatokat sikerült többek között legyőzni, mint a Liverpool és a Chelsea, majd 85000 ember előtt játszhattam FA Kupa elődöntőt a Wembley-ben.
 
Megfordultál Anglia mellett Bulgáriában, Németországban és Törökországban, van tapasztalatod a külföldi csapatoknál is. Mennyiben másabb külföldön a mentalitás, legyen szó akár játékosokról, edzőkről vagy a szurkolókról?
 
Teljesen másképp nőnek fel a játékosok, másképp szocializálódnak, és így más a mentalitásuk is. A külföldi bajnokságok között is vannak olyanok, amik nem jobb játékosokkal vannak tarkítva, de nyilván vannak kiemelkedő képességűek is. Elég, ha kimegyünk a környező országokba egy edzőmeccsre, és még ne is a legjobb csapatokat vegyük ide, vagy akár egy edzőtáborban amikor összemérjük a tudásunkat, láthatjuk és tapasztalhatjuk a saját bőrünkön is, hogy egész más a hozzáállásuk, megalkuvást nem tűrve játszanak a csapatok. Valahogy ezt a mentalitást kellene magunkévá tenni, mert a magyar virtuóz megvan, focizni tud a magyar, csak nem nagyon engedik. 
 
Csapatunk már több alkalommal edzőtáborozott Törökországban, illetve egy alkalommal pályára léphettünk Szlovákiában a Besiktas ellen. A zárt kapu ellenére rengeteg török szurkoló jelent meg a helyszínen. Te 2005-ben játszottál a Rizespor együttesében. Hogy emlékszel vissza az ott eltöltött időszakra?
 
Az egész török foci a fanatizmusról szól. A szurkolók fantasztikusak. Személy szerint én nem a legjobb helyen voltam, Rize nem a paradicsom Törökországban. Rengeteg utazással telt az ottani időszak, a szombati meccsre sok esetben már csütörtökön elutaztunk, mert nem volt közvetlen repülőjárat. Először ott aludtunk Isztambulban, onnan repültünk tovább 2-3 néha 4 órákat is, hogy odaérjünk a meccs helyszínére. Törökországgal egy probléma volt: 6 hónapig nem kaptam fizetést, amit a mai napig nem kaptam meg, és ezért is jöttem el. Most ettől függetlenül szép emlékeket őrzök a török fociról is, mert rendszeresen játszottam, gólokat rúgtam, úgyhogy az említett negatívumot leszámítva ott is jól éreztem magam.
 
Jó pár évet lehúztál a Vasasnál, ahonnan erőnléti edzőként távoztál Szombathelyre, most pedig Siófokon folytatod a munkát. Mennyire volt nehéz elszakadni Angyalföldtől?
 
2014-ben jöttem vissza a Vasashoz, de azt megelőzően is játszottam másfél évet két időszakban. Tulajdonképpen innen adtak el Törökországba is. Mindenképpen a Vasas az a csapat, amely a legmélyebben van a szívemben, és ez így is fog maradni. Rengeteg élmény köt a piros-kék klubhoz, nagyon szeretem a szurkolókat is. Az edzőség nyilván más, nem lehet tudni mikor köszönik meg a munkád. Az ember ezt talán nehezebben éli meg, mint játékosként. A magyaros elválástól függetlenül sok sikert kívánok a Vasasnak, és jussanak fel az NB I-be! 
 
Milyen emlékeid vannak klubunkról?
 
Siófokhoz is rengeteg emlék köt. Nagyon fiatal voltam, amikor Siófok – Győr meccs volt még a Reszeli Soós – Bicskei időszakban. Győrből vagy 3000 szurkoló jött, tele volt a siófoki stadion, esti meccs… Nagyon jó hangulat volt, és nagyon jó mérkőzés. Nekem nem jutott nagy szerep, de ez valahogy beleivódott az emlékeimbe. Amikor a Vasassal megnyertük az NB II-es bajnokságot, viszonylag nagy gólarányú meccseken tudtunk nyerni, és rúgtam gólokat is. Az NB I-ben is játszottam meccset a Siófok ellen a Vasas színeiben, Komjáti Bandi bácsi volt az edző. Talán tévés meccs is volt, rengeteg haverom lejött a mérkőzésre és iszonyatos meleg volt. Egyrészt azért volt emlékezetes, mert a Siófok egyik edzője Mihalecz István volt, akit régóta ismerek, másrészt azért, mert duplázni tudtam.
 
Hogy érzed magad Siófokon és mi a meglátásod a csapatra vonatkozóan?
 
Viszonylag közel vagyok a családomhoz, ezt mindenképpen szem előtt tartottam. Sportolás szempontjából sem utolsó szempont, hogy Siófokon vagyok, mert így maximálisan tudok hódolni a hobbisportjaimnak is: a biciklizésnek és a futásnak. Be szoktam nevezni versenyekre is, most is voltam szombaton. A fociban amíg aktív voltam, próbáltam minél magasabbra törni és minél több mindent elérni. Ez nincs másképp a hobbisport esetében sem. Mindig szoktam magam elé kitűzni célokat, folyamatosan keresem a kihívásokat, és próbálok minél jobb teljesítményt nyújtani, kifacsarni magam.  Mivel maximalista vagyok és hiszek a fejlődésben, ezért a csapattól függetlenül is azt vallom, hogy mindenki tud fejlődni, és kell is fejlődnie. A csapatunknak is kell, tud és fog is! Tavaly számomra is abszolút meglepetés volt a Siófok, ahogy kezdte a csapat a bajnokságot. A Vasas erőnléti edzőjeként megtapasztaltam, hogy nagyon jól össze van rakva a csapat, amikor döntetlent játszottunk a Fáy utcában, és nem nekünk állt a zászló. Jó lenne, ha ez az egységesség az előttünk álló bajnokságra is így maradna, és egy kis plusz segítséggel én is hozzá tudnék járulni egy sikeres szerepléshez. A félbeszakított bajnokság, a rengeteg kihagyás mindenkinek sok borsot tört az orra alá, nehéz volt ezt a hosszú időszakot átvészelni, és emiatt a felkészülés is nehezebb. Nyilván az elején fáradtabbak voltak a játékosok, de két hét múlva kezdődik a bajnokság, most már próbálunk mindenkit frissíteni. Augusztusban sok mérkőzés lesz, és ott kell majd jó állapotban, jó formában lenni, és természetesen jól teljesíteni!
 
Jó munkát és sok sikert kívánunk Pistának a BFC Siófoknál!"
 
,,ÁLLANDÓ FIZIOTERAPEUTÁVAL BŐVÜLT A SZAKMAI STÁBUNK!
 
Kovács Roland személyében új stábtagot köszönthetünk klubunknál: Roland a gyógytornász és fizioterapeuta szerepét tölti majd be, ezzel segítve az esetleges sérült játékosok rehabilitációját.
 
„Kiskorom óta fontos szerepet tölt be az életemben a sport és a labdarúgás, korábban én is játszottam megyei I.osztályban a felnőttek között. Tanulmányaim fontosságát figyelembe véve ezt felfüggesztettem, és masszőrként dolgoztam. A csapatomnál a masszázs mellett egyéb rehabilitációs feladatokat is el tudtam látni. Zalaegerszegen végeztem tanulmányaim, és az Andráshidánál dolgoztam. A Nemzeti Kézilabda Akadémián 5 hetet töltöttem el, ahol úgy gondolom megfelelő alapokra és gyakorlatra tettem szert a sportolók melletti munkában, beleértve az ösztönzést, a kitartásuk nevelését és természetesen a rehabilitációt. Sok tanfolyamot elvégeztem a tanulmányaim során, és így mélyebb ismereteim lettek a sportrehabilitáció és a prevenció világában. Fontosnak tartom a sérülések megelőzését, mert megfelelő alapokkal könnyebben elkerülhetőek az olyan non-contact sérülések, mint például a keresztszalag szakadás, amik jelentős törést okozhatnak a játékosok pályafutása során. Lényeges számomra a rehabilitációhoz kapcsolódó megfelelő protokoll betartása, kisebb sérülések esetén a gyorsterápiák ismerete. A BFC Siófoknál a felkészülés közepén csöppentem bele a munkába. Érezhető a játékosokon a fáradtság, de szerintem ez még jónak nevezhető, és inkább most másfél héttel a bajnokság kezdete előtt essenek át a holtponton. Nagyon bízom benne, hogy sikerül érdemben jó munkát végeznie az egész team-nek, mert elengedhetetlen, hogy a játékosok zavartalan körülmények között készülhessenek, és remélem minél előrébb fogunk végezni a bajnokságban!”
 
Jó munkát és sok sikert kívánunk Rolandnak klubunknál!"
 
A KAPOSVÁR BEJELENTÉSE:
 
,,Csatárposztra érkezett együttesünk első nyári igazolása, hiszen a 29 esztendős center, Szarka Ákos zöld-fehérbe öltözik.
 
Szarka Ákos 1990. november 24.-én született a szlovákiai Kisudvarnokon. A labdarúgással Dunaszerdahelyen ismerkedett meg, majd a szlovák futball legeredményesebb csapatához, a Slovan Bratislava igazolt. A pozsonyi klub előbb kölcsönadta őt a szintén pozsonyi székhelyű Petrzalka együtteséhez, amelynek színeiben bemutatkozott a szlovák élvonalban, s 29 meccsen hét gólt szerzett. Időközben a szlovák U21-es válogatottnál is felfigyeltek rá, így meghívót is kapott, s hat alkalommal pályára is lépett.
 
Kölcsönszerződése lejárta után 2013-ig a Slovanban játszott, a csapat meghatározó tagja lett, pályára lépett többek között a Videoton FC elleni Európa-liga selejtezőn is. 2013 nyarán előbb kölcsönbe, majd végleg a Dunaszerdahelyre igazolt, ahol három idény alatt 64 élvonalbeli találkozón 21 alkalommal talált az ellenfelek kapujába. Az egyik legemlékezetesebbre sikerült mérkőzése a 2015/2016-os szezonban volt, amikor is a Podbrezová elleni találkozón négy gólt szerzett.
 
Szarka Ákos 2017 januárjában igazolt először Magyarországra, amikor is az élvonalban szereplő Diósgyőri VTK csapatához szerződött. A miskolci másfél éve alatt 36 bajnokin háromszor volt eredményes, majd 2018 nyarán a másodosztályú Gyirmót FC Győr gárdájához igazolt. A 2018/2019-es szezonban tizenkilenc gólt ért el a másodosztályban, ezzel pedi holtversenyben a bajnokság második legeredményesebb játékosa lett. A 2019/2020-as idény első felében 19 bajnoki mérkőzésen négyszer talált a kapuba, majd 2020 januárjában a dél-koreai másodosztályban szereplő Szuvon FC labdarúgója lett. A koronavírus-járvány miatt félbeszakított bajnokságban három alkalommal kapott játéklehetőséget, majd 2020 júliusában felbontotta szerződését a klubbal.
 
A 193 centiméter magas támadó a következő szezontól együttesünket erősíti."
 
A DOROG BEJELENTÉSE:
 
,,Tájékoztatjuk tisztelt szurkolóinkat, hogy klubunk szerződést kötött az ESMTK elleni felkészülési mérkőzés győztes góljának szerzőjével, Szerencsi Miklóssal, aki az MTK-val kötött kooperációs szerződés értelmében egy évre érkezik kölcsönbe Dorogra! Új szerzeményünk válaszolt a dorogifc.hu kérdéseire:
 
DorogiFC.hu: Üdvözlünk Dorogon! Elégedett vagy, hogy nálunk folytatod a pályafutásod? Hogy telt számodra az elmúlt egy hónap?
Szerencsi Miklós: "Természetesen örülök, hogy Dorogon kezdhetem meg az idei szezont! Szerencsére minden zökkenőmentesen zajlott, úgy érzem könnyen be tudtam illeszkedni. Az egész csapat és a stáb is nagyon barátságosan fogadott. Nagyon jók az edzések és a csapaton belüli hangulat is kiváló, így boldog vagyok, hogy itt lehetek!"
 
DorogiFC.hu: Az ESMTK ellen győztes góllal járultál hozzá a csapat teljesítményéhez, mit vársz az idei NB2-es évtől egyénileg és csapatszinten?
Szerencsi Miklós: "A lehető legtöbb mérkőzésen szeretnék játszani és egyértelműen meg is nyerni ezeket. Úgy gondolom, hogy egyre jobb formába lendül a csapat, nem sok van már hátra a bajnoki rajtig, fontos a jó kezdés és benne van ebben a csapatban, hogy az élbolyban legyünk."
 
DorogiFC.hu: Van esetleg számszerűen bármilyen célod a góljaid, gólpasszaid tekintve, illetve milyen játékost látnak majd a szurkolóink a pályán a személyedben?
Szerencsi Miklós: "Nincsen számszerű célom, bízom benne, hogy a lehető legtöbb góllal és gólpasszal tudok majd hozzájárulni a csapat sikereihez. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy minél több örömöt szerezzek a szurkolóknak!"
 
AZ ETO BEJELENTÉSE:
 
,,Májer Milán a Budapest Honvéd együttesétől érkezett hozzánk és 2021.06.30-ig szóló kölcsönszerződést írt alá az ETO-val! Játékosunknak sok sikert kívánunk!
 
A 21 éves szélső a Honvéd Akadémián nevelkedett, 2018 márciusában, 19 évesen mutatkozott be az élvonalban a Diósgyőr ellen, majd még abban az évben Európa Liga mérkőzésen is pályára lépett! Több utánpótlás bajnoki címet szerzett a kispestiekkel, valamint szerepelt az U19-es és az U21-es válogatottban is! Győr nem lesz számára ismeretlen, hiszen az előző idényt a Gyirmót FC-nél töltötte kölcsönben, ahol minden bajnoki mérkőzésen játszott!  
 
A mai BVSC ellen felkészülési meccsen már Milánt is láthatjuk a csapatban!
 
Szeretettel köszöntünk az ETO-nál, és sok sikert kívánunk a következő szezonhoz!"
 
KORÁBBAN:

Távozik a Loki kapusa

 

Korhut: DVSC!

 

Szeged: riválistól érkezett fiatal focista

 

LEGFRISSEBB HÍREK
2022. 08. 16. 11:42

FTC-Shamrock: változások a Fradi keretében - részletek

Ketten kikerültek, ketten be.
2022. 08. 16. 10:52

Kecskemét: újabb szponzor érkezett - reakció

Hivatalos bejelentés.
2022. 08. 16. 10:16

Sérülés: megvan, mennyit kell kihagynia Kalmár Zsoltnak

Ő maga nyilatkozott róla.
2022. 08. 16. 06:36

Keddi foci: a bajnokságban javítana Callum Styles csapata

Indul a rájátszás a BL-selejtezőkben.
2022. 08. 15. 18:07

Nyíregyháza: edzőváltás - reakciók

Visszatér a kispadra a Vasast legyőző szakember.
2022. 08. 15. 15:18

Ajka: fiatal középpályás érkezett

Hivatalos bejelentés.
2022. 08. 15. 18:53

Balatonfüred-Érd: kiütés - reakció

Osztálykülönbség volt a csapatok között.
2022. 08. 15. 16:02

10 gól: Horváth Ferencék az FTC-t fogadták

Nem unatkoztak a nézők.
2022. 08. 16. 05:00

Így lehet Dzsudzsák Balázs a magyar válogatott egyedüli csúcstartója – részletek 

Kötelezettség az UEFA felé.
2022. 08. 16. 04:36

Bevallotta a Kecskemét kapusa, hogy bohóckodik – interjú

De egyetért-e azzal, amit a Puskás Akadémiáról állítottunk?
2022. 08. 14. 21:07

Időben ébredt az MTK, továbbra is remekel a Pécs

Eredmények, tabella
2022. 08. 14. 19:25

Megszerezte első győzelmét a Diósgyőr, rangadót nyert a Hali

Eredmények, tabella.
2022. 08. 14. 20:30

Tíz gól esett a Dunaújváros meccsén, ötöt rúgott az Érd

Eredmények, tabellák.
2022. 08. 14. 14:34

Otthon ütötték ki a Diósgyőrt, az MTK nyerte a fővárosi csatát

Eredmények, tabellák.
2022. 08. 15. 22:02

Törökország: döntetlennel debütáltak Nikolicsék

Fontos pontot zsebelt be az újonc.
2022. 08. 15. 21:14

Genk: megszerezte első gólját a magyar támadó

Méghozzá győztes meccsen.
2022. 08. 15. 20:35

FTC-Shamrock Rovers: döntetlennel hangolt az ír rivális

Megtagadta kérelmüket a szövetség.
2022. 08. 15. 18:14

Szoboszlai Dominik elfogadta az eltiltása mértékét

Először kapott felnőttként pirosat.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1MTK Budapest7
2Soroksár SC7
3PMFC7
4Szombathelyi Haladás7
5Gyirmót FC Győr6
6Békéscsaba 1912 Előre6
7FC Ajka6
8BFC Siófok6
9Kolorcity Kazincbarcika SC6
10Aqvital FC Csákvár5
11Szentlőrinc4
12Credobus Mosonmagyaróvár3
13DVTK3
14ETO FC Győr3
15HR-Rent Kozármisleny3
16Szeged-Csanád Grosics Akadémia3
17Tiszakécskei LC3
18Budafoki MTE1
19Nyíregyháza Spartacus FC0
20Dorogi FC0
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!