nb1.hu

Délczeg Gergely győztes meccsen térhetett vissza

Kisvárda – Így jutott közelebb a Kisvárda az NB I-es szerepléshez.

 

A mérleg nyelvének is tekinthető a Zalaegerszeg a feljutásért vívott harcban, hiszen a zalaiak már nem érhetnek oda az NB I-et érő helyekre, de a legyőzése azért fegyverténynek számít, hiszen játékereje alapján bárkire veszélyes lehet.

 

Mint ahogy vasárnap veszélyesek is voltak a második helyen álló Kisvárda otthonában. A Zete uralta az első félórát azáltal, hogy feljebb tolta a védekezését, és így a várdai térfélre korlátozódott a játék. A vendégek legnagyobb helyzetét Paudits Patrik hagyta ki, a csatár szép cselekkel tört be a tizenhatoson belülre, de elvétette a rövid sarkot. Révész Attila, a kisvárdaiak szakmai igazgatója át is szervezte csapatát, a 4-3-3-as hadrenddel az lehetett a terv, hogy a hazai csapat át tudja venni az irányítást – áll a Kisvárda honlapjának beszámolójában.

 

Nem tudta, de a vezetést megszerezte. A jobbról balra áthúzódó Gosztonyi András mesterien centerezett, Rajczi Péter magasra ugrott, és pontosan fejelt. Szünet előtt Paudits fejesét Ivancsics Alex bravúrral tolta a léc fölé, majd Gosztonyi Szappanos Csaba kezei között elhalt lövésével ért véget az első játékrész.

 

A Soroksárnak vége, menetel a Kisvárda és a Csaba

 

A jelek szerint a szünetben volt mit megbeszélni a hazai öltözőben, hiszen a zalaiak már régen a pályán voltak, amikor a kisvárdaiak előjöttek a folytatásra. Úgy tűnt, sikerül is uralnia a folytatást a Várdának, amit a már-már minden meccsen megszokott Fodor Ferenc- és Vári Barnabás-helyzet is jelzett: előbbi lövését a gólvonalon blokkolták, a balhátvéd pedig fölé tüzelt. Rajczi újabb fejesét már mindenki bent látta, de Szappanos nagyot nyújtózva védett, és bár a védést követő kisszögletet elrontották a hazaiak, maradt náluk a labda, miként Fodor Ferenc is elöl, és a kapuba bólintott.

 

Ivancsics Alex nagyot védett Nagy Tamás fejese után, vagyis nem adta fel a Zete. Három null után aztán már igen, Horváth Adrián gólja igen mutatósra sikeredett, és nem kevés mosolyt csalt a csapattársak arcára, mintha a középpályás új oldaláról mutatkozott volna be a nagy szólójával.

 

A végén még az egykor Zalaegerszegen is játszó Délczeg Gergely is lehetőséghez jutott, oly sok megpróbáltatás és két műtét után ebben a bajnokságban először játszhatott, és a gyepen ünnepelhette csapata fontos győzelmét. És éppúgy 3–0-ásat, mint az ősszel, Egerszegen.

 

Kisvárda Master Good – ZTE FC 3-0 Sajtótájékoztató

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC