nb1.hu

Dragóner Attila lett a távozó Szűcs Mihály utódja

Soroksár – A Fradi egykori védője április 1-én áll munkába.

 

Dragóner Attila, a Ferencváros korábbi védője lett a Soroksárról távozó Szűcs Mihály utódja az ügyvezetői és sportigazgatói székben. A döntés már megszületett, de az egykori 28-szoros válogatott játékos hivatalosan csak április 1-jén kezdi meg a munkát új pozíciójában.

 

Milyen feladatok várnak rád Soroksáron?

Sportigazgatóként hozzám tartozik majd a teljes soroksári labdarúgás, az utánpótlás és a felnőtt csapat egyaránt – mondta Dragóner Attila a fradi.hu-nak. – Persze ahogy mindenhol, Soroksáron is az első számú együttes szereplése kerül a kirakatba, de a csapat felépítése, a klubstratégia meghatározása is nagyon fontos feladatom lesz.

 

Mennyire vagy tisztában a jelenlegi soroksári viszonyokkal?

Képben vagyok, tudom, hogy az elmúlt években Farkas Kálmán, Szűcs Mihály és Lucsánszky Tamás mennyit tett azért, hogy a Soroksár jól működő csapattá alakuljon. A klub szerény költségvetéssel gazdálkodik, de roppant összetartó, családias hangulatot alakítottak ki, ami nagyszerű irányvonal. Nem egyszerű így helyt állni, de az elmúlt időszakban eredményesen játszott a csapat.

 

Véber optimista a rajt előtt, Harsányit felmentették az edzések alól – NB2.hu

Az őszt feljutást érő, második helyen zárta a Soroksár az NB II-ben. Reális cél lehet, hogy a következő szezont már az élvonalban kezdje meg az együttes?

Erre még korai lenne válaszolnom, ehhez alaposabban meg kell ismernem a lehetőségeinket. Sok ötlet van már a fejemben, de alaposan fel kell mérnem a klub helyzetét, hogy ezekből egy megvalósítható tervet állítsak össze.

 

A Ferencváros és a Soroksár együttműködése révén továbbra is segítheted majd a Fradit?

Hadd kezdjem ott, hogy köszönetet mondok Kubatov Gábornak, Nyíri Zoltánnak, Orosz Pálnak és dr. Arany Miklósnak! Amikor abbahagytam a labdarúgó-pályafutásomat, és berúgtam azt a bizonyos gólt a Pápa ellen, nekik köszönhetően gyakorlatilag a következő héten már az utánpótlásban dolgoztam, százszázalékosan megbíztak bennem. Remélem, tudtam visszaadni a klubnak az elmúlt közel öt évben valamit. Nagyon hálás vagyok a velem együtt dolgozóknak, különösen Rácz Gabinak és Keller Józsinak. Természetesen számíthatnak rám a továbbiakban is, és biztos vagyok benne, hogy mivel a Soroksár a Fradi partnercsapata, továbbra is a Ferencváros segítségére lehetek.

 

A személyes karrieredben mennyit jelent a soroksári kinevezés?

Mindenképpen előrelépés, hiszen egy egész klubot vezetni komoly feladat. A felnőtt futballal még meg kell ismerkednem ilyen oldalról, de közel harmincöt éve ebben a sportágban dolgozok, ismerem a szereplőket, úgyhogy egyáltalán nem tartok tőle. Mindig is jellemző volt rá, hogy szeretem a kihívásokat, és élni akarok a lehetőséggel, amit kaptam. Minden vágyam, hogy olyan klubot alakítsak ki, amely példaértékű lehet Magyarországon.

 

Nyilván nem látsz a jövőbe, de mit gondolsz, visszatérsz még a Fradiba?

Én úgy veszem, hogy el sem megyek!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC