nb1.hu

DVTK, Kecskemét, Szpari: alakul a keret, érkező Dorogon és Ajkán is

Fiatal játékos kapott szerződést a Haladásnál.

DOROG
 

 

"Tájékoztatjuk tisztelt szurkolóinkat, hogy klubunk szerződést kötött a rutinos, az NB1-et is megjárt Izing Martinnal!

A legutóbb Siófokon szereplő 29 éves belső védő korábban az NB1-ben is pályára lépett, meghatározó tagja volt Kisvárda védelmének, de játszott a Vasas, a Videoton és a Mezőkövesd együtteseiben is! Új játékosunk sok sikert kívánunk Dorogon!"

 

AJKA
 

"10 év után visszatér Ajkára Gaál Bálint, hiszen a Siófokról távozó támadó 2 éves szerződést írt alá együttesünkkel. Gaál komoly élvonalbeli rutinnal rendelkezik, hiszen 127 NB I-es találkozón lépett pályára, melyeken 28 alkalommal volt eredményes."

 

NYÍREGYHÁZA

 

"Nagyüzem van a Nyíregyháza Spartacusnál, több leendő új játékossal is tárgyaltak hétfőn a klub vezetői, és a héten a szerződéseket is aláírhatják a felek. Egy védő, két középpályás és egy támadó is csatlakozhat a kerethez. Két saját nevelésű fiatal viszont már szerződést kapott.  A 17 éves Szűcs Dávid a megyeszékhelyen kezdett futballozni, és belső védőként bevethető. A magas játékos a Szpari II-ben és az U19-es csapatban is játszott az előző idényben. A Nyíregyháza Spartacus három éves szerződést kötött vele. 


Szintén megállapodott a klub Pataki Bencével. A szintén 17 éves támadó már bemutatkozhatott az NB-II-ben is, de az előző idényben főként az utánpótlás együttesben és a második csapatban futballozott. Technikás, és 8 gólja mellett számos gólpasszt is adott az előző szezonban. Vele is három éves szerződést kötött a Spartacus. 


A további érkezők függvényében három távozó is van, akiknek lejárt a szerződésük. Sinanovic Sinan, Végső Előd és Svedyuk Alex távozik a Nyíregyháza Spartacustól. Sinanovic Sinan Békéscsabáról tért vissza 2019-ben. Sajnos a tavalyi év elején megsérült, így hosszabb rehabilitáció várt rá. A szezon végére felépült, a második csapatban már játszhatott. Végső Előd nyíregyházi nevelésű, a belső védő az előző idényben 22 NB-II-es bajnokin lépett pályára. Svedyuk Alex 2019-ben szerződött a Szparihoz, és az előző szezonban 35 másodosztályú meccsen játszott. Mindhárom labdarúgónak köszönjük amit a klubért tettek, további pályafutásukhoz sok sikert kívánunk! "

 

HALADÁS


"A veszprémi születésű támadó, Szíjjártó Ármin egy éve érkezett a Puskás Akadémiáról az Illés Akadémiára. A 17 éves futballista az U17-es és U19-es csapatban szerepelt – ám sérülése miatt sokat ki kellett hagynia. A gólerős támadó immáron teljesen rendbejött és múlt pénteken ő is három évre szóló szerződést írt alá a Szombathelyi Haladással.  


– Már korábban, 14 éves koromban is hívtak az Illés Akadémiára, de akkor még a Puskás Akadémiát választottam – mondta Szíjjártó Ármin. – Sok gólt szereztem Felcsúton és ahogy tavaly nyáron Szombathelyre kerültem, már az első U17.-es meccsemen két gólt lőttem és a következő találkozókon is jöttek a találatok. Korábban volt egy keresztszalag-sérülésem, meg is operáltak, de mostanra teljesen rendbejöttem. Nagyon örülök, hogy profi szerződést kaptam a Haladástól. Ami az esélyeimet illeti, nagyon sokan vagyunk támadóposzton, de elsőszámú célom, hogy bemutatkozzam és, hogy jó játékkal és gólokkal segítsem a csapatot. Ehhez persze az edzéseken oda kell tennem magam, de én mindent beleadok.  Az erősségeim? Gyors és kapu előtt veszélyes vagyok, az egy az egy elleni szituációkat a sebességem miatt jól meg tudom játszani. A hátrányom pedig, hogy a fejjátékban sokat kell még fejlődnöm. Ami a célokat illeti, most kezdtünk el egy olyan úton haladni, ami majd be fog érni, a szakmai stáb és a játékosok is nagyon jó hozzáállással dolgoznak. Rengeteget melózunk, mindenki odateszi magát az edzéseken és hiszem, hogy ennek meg is lesz az eredménye: a bajnokságban az élboly a célunk."

 

KECSKEMÉT

 

"A KTE HUFBAU sportigazgatója, Tóth Ákos szerint örömteli, hogy kialakult egy egységesnek tűnő keret a felkészülés elejére, mellyel az alapokat letették a másodosztályhoz. Akadnak még posztok, ahol mindenképpen várhatóak erősítések, de a csapatépítés nehezén már túlvannak.


-Hogyan láttatok neki a csapatépítésnek?  


-Szeretném ennek kapcsán rögtön hangsúlyozni, hogy teljes mértékben egységben és harmóniában tud eddig együtt dolgozni a stáb, illetve mi is velük. Az átigazolások is pontosan ennek szellemében zajlanak, mindent egyeztettünk, minden szempontot figyelembe vettünk, csak akkor léptünk, ha a szakmai stábbal közösen azt megfelelőnek tartottuk. Első lépésként a meglévő keret tagjairól kellett döntést hoznunk június elején, itt természetesen azt kellett átbeszélni, kire számítunk mi, azok közül pedig ki az, aki itt képzeli el a folytatást, vagy esetleg máshova kívánkozik. Kilenc játékossal szerettük volna folytatni a közös munkát, közülük heten hosszabbítottak is, Puskás Gábor és Károly Bálint úgy döntöttek, hogy másik klub ajánlatát fogadják el. Ez volt az alap, amihez aztán igazítani kellett az átigazolásokat.


-Miként választottátok ki az érkezőket?


-Országos szintű scoutolás indult, de nem a nulláról kellett kezdenünk, természetesen voltak már kiszemeltjeink. Hosszú és nehéz munka volt ez, különböző úton és módon többszáz játékos került képbe, volt egy nagyon hosszú listánk így, ebből kellett kiszűrnünk azokat, akik megközelíthetőek és erősítést jelentenek. Nyilván az alap létszámunk miatt bizony gyorsan kellett lépnünk, hiszen nem voltunk sokan, eddig 12 futballista érkezett.


-Mi a fő szempont, minek kell megfelelni a keretépítés során?  


-Az alap szépen összeállt, első körben a védelmet szerettük volna stabilizálni. Maradtak is NBII-es képességű védőink, de kellett melléjük igazolni, illetve kapusokat is néznünk kellett. A szakmai stábnak van egy elképzelése arról, milyen játékrendszert szeretnének alkalmazni, ehhez nekünk minden posztra meg kell találnunk két embert, hogy legyen egy egészséges verseny a kereten belül, tekintettel a fiatalokra is. Az NBII. és az NBIII. között a fizikai paraméterekben van a legnagyobb különbség, ezt nekünk is néznünk kellett. Ez nem feltétlen csak a játék gyorsaságát jelenti, hanem a fizikumot és a magasságot is, ebben mindenképpen nagyot léptünk előre. Végig nézve az igazolásokkal az új keretet, magas és erős a csapat, sok lehetőség van benne, persze kellenek olyan játékosok is, akik megtöltik ezt tartalommal.


-Ilyen játékosokat kerestek még?


-Pontosan. Szeretnénk még erősíteni, főleg a középpályán az említett típusú futballistákkal, a többi csapatrészben készen vagyunk. 22 fős kerettel tervezünk, plusz az utánpótlás játékosokkal. Az eddigi igazolások szinte kivétel nélkül NBII-ből érkeztek, stabilan játszottak ott, ismerik a ligát. Az NBIII-ból csak Iváncsáról és Dabasról igazoltunk három játékost, képességeik alapján ők is megütik a szintet azokkal együtt, akik maradtak. Látva a szakmai stáb munkáját, biztos vagyok benne, hogy mindenki megfelel majd a követelményeknek ebben az osztályban is, mert nagyon keményen dolgoznak, ami persze alap ebben az időszakban. Az is tetszik, hogy elég homogén a társaság, senki sem panaszkodik, hiába a hatalmas hőség a sok edzés mellé.


-Az NBII-ben kötelező fiatalokat is szerepeltetni, legalább egy 2002-es, vagy fiatalabb születésű játékosnak végig pályán kell lennie. Ennek miként tudunk megfelelni?


-Természetesen figyelnünk kell erre is, az átigazolások során érkezett is fiatal már Buna Gábor személyében, aki 2002-es. A saját akadémiánkról több 2003-as játékos a felnőtt csapattal edz, nagy örömünkre más most látni többekben, hogy megüthetik azt a mércét, amit egy NBII-es fiatalnak kell. Persze a felkészülés elején járunk még, ezután jönnek az edzőmeccsek, utána tisztább lesz a kép ezen a téren is.
 

-Milyen céllal vágunk neki a Merkantil Bank Ligának?


-Természetesen egy feljutónak a biztos bennmaradást kell alapvetően célként kitűznie, de mi ezt úgy szeretnénk elérni, hogy az utolsó fordulókban már ne kelljen izgulni. A 8-12. helyet céloztuk meg számszerűen, ami elsőre lehet merésznek tűnik, de így gondolkodunk. Olyan csapatot szeretnénk, mely hazai pályán mindenkire veszélyes, ez a szurkolók számára is vonzó lehet, idegenben pedig annyi pontot próbálunk gyűjteni, amennyit csak lehet."

 

DVTK
 

"Hétfőtől a második szakasszal folytatódik a DVTK felkészülése a Merkantil Bank Liga küzdelmeire. A délelőtti edzésen a DVTK Labdarúgó Sportakadémia négy növendéke, Bánhegyi Bogdán, Jurek Gábor, Kispál Tamás és Zsemlye Balázs is csatlakozott a kerethez, és Kondás Elemér irányításával végzik a felkészülést.


A kapus Bánhegyi Bogdán (a nagyképen feketében, születési idő: 2004. február 20.) nemrég kapott profi szerződést, a szélső Jurek Gábor (balról az első, születési idő: 2004. június 4.) U16-os válogatott, U17-es válogatott kerettag, a középpályás Kispál Tamás (jobbról a második, születési idő: 2003. augusztus 23.) U17-es válogatott, míg Zsemlye Balázs (a jobb oldalon, születési idő: 2002. május 4.) védelező középpályás. Mind a négyen bemutatkoztak már a felnőtt mezőnyben a DVTK tartalék mezében.


A lejáró szerződésű Orosz Marcell és Korbély Kristóf felmentést kapott az edzéslátogatás alól, míg a szintén lejáró szerződésű Bukrán Erik a klub engedélyével Pécsett készül.


A DVTK kerete


Élő szerződéssel rendelkező labdarúgók
 

  1. Bukrán Erik (a DVTK engedélyével Pécsett edz)
  2. Danilović, Branislav (rehabilitációs edzéseket végez)
  3. Farkas Marcell
  4. Hegedűs János
  5. Iszlai Bence (felmentést kapott a felkészülés elkezdése alól)
  6. Dejan Karan
  7. Makrai Gábor
  8. Molnár Gábor
  9. Orosz Donát
  10. Polgár Kristóf
  11. Asmir Suljić
  12. Szűcs Kornél
  13. Zsiga Máté
     

Új igazolások
 

  1. Hornyák Marcell
  2. Eperjesi Gábor
  3. Németh Márió
  4. Oláh Bálint
  5. Szatmári Csaba
  6. Póser Dániel
  7. Szeles Tamás
  8. Bokros Szilárd
     

A DVTK LSA növendékei
 

  1. Bánhegyi Bogdán
  2. Jurek Gábor
  3. Kispál Tamás
  4. Zsemlye Balázs
     

Kölcsönből visszatérők
 

  1. Bárdos Bence
  2. Korbély Kristóf (felmentést kapott az edzéslátogatás alól)
  3. Orosz Marcell (felmentést kapott az edzéslátogatás alól)
  4. Tóth Borisz
  5. Zsolnai Richárd
     

A felkészülés programja
 

2021. június 7., hétfő
A felkészülés kezdete


2021. június 28., hétfő
A felkészülés második szakaszának kezdete


2021. július 3., szombat (DVTK Stadion)
11:00 Diósgyőri VTK  – Kisvárda Master Good


2021. július 7., szerda (Telki)
Békéscsaba 1912 Előre – Diósgyőri VTK


2021. július 10., szombat
Újpest FC – Diósgyőri VTK


2021. július 14., szerda (DVTK Stadion)
Diósgyőri VTK – FC Košice


2021. július 17., szombat
Mezőkövesd Zsóry FC – Diósgyőri VTK


2021. július 24., szombat
Debreceni VSC – Diósgyőri VTK


2021. augusztus 1., vasárnap
Bajnoki rajt"

 

 

A DVTK-nál folytatja a Puskás Akadémia játékosa – reakciók

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC