nb1.hu

DVTK-Vasas: remek hangulat, vitatható tizenegyes – reakciók

Érdemes-e már a bajnoki címről beszélni?

Hamisítatlan rangadót játszott egymással a DVTK és a Vasas, ami a hazaiak 2-1-es győzelmével végződött.
 
A Diósgyőr már a hatodik percben megszerezte a vezetést, ami után hossz gólcsend következett. Berecz Zsombor a 72. percben egy kifejezetten szép góllal egalizált, majd 4 perccel később a játékvezető egy vitatható tizenegyest ítélt meg a hazaiak javára, amit Molnár Gábor értékesített, így eldöntve a három pont sorsát.
 
A vezetőedzők így értékeltek a mérkőzést követően:
 
Kondás Elemér (DVTK): ,,Az legfontosabb, hogy hazai környezetben győzelemmel mutatkoztunk be. Igazi rangadót játszottunk, nagyon szép számú közönség előtt. Csodálatos ennyi ember előtt pályára lépni, és a hangulat is csodálatos volt. Tudtuk, és így történt: egy jó Vasassal találkoztunk, rengeteget járatták a labdát. Egy szöglet után megszereztük a vezetést, de sajnos a régi hibás berögződés miatt ezután elkezdtük védeni az eredményt. Pedig amikor kettőt-hármat passzoltunk, akkor tudtunk kontrát vezetni, és helyzetet tudtunk kialakítani, úgyhogy ezt még rendbe kell tenni. Hiába járatta a Vasas a labdát, az egyenlítő gól nem ebből született. Egy pontrúgás után elvédekeztük magunkat, Berecz üresen maradt, és gólt szerezett. Szerencsére elég hamar sikerült újra megszerezni a vezetést, és utána arra törekedtünk, hogy meg is tartsuk azt a találkozó végéig. Az volt a célunk, hogy ne engedjük a Vasast játszani, az elején szépen letámadtuk őket, labdát is szereztünk. Ha befarolunk a kapu elé, akkor előbb-utóbb óhatatlanul bepattant volna valakiről a labda a kapunkba. Próbáltuk kihozni a labdát, sokszor jól fejlődtünk fel, de még mindig hibaként jegyzem azt, amikor előrevágtuk ahelyett, hogy szépen megjátszottuk volna. Meg kell tartani a labdát, az ellenfél addig sem tudja veszélyeztetni a kapunkat. Még bátrabban kell játszani! Ezért nem álltunk át a hajrában sem három belső védőre, amikor két gladiátort küldött be a Vasas Feczesin és Bobál személyében, mert ha Oláh Bálintot visszavonjuk, akkor nagyon hiányzott volna a középpályáról, és még jobban ránk jött volna az ellenfél. Nehezítette a dolgunkat, hogy több játékost kényszerűségből kellett lecserélni (Szeles Tamás bokája kifordult, és emiatt meghúzódott a combhajlító izma; Bokros Szilárd összefejelt ellenfelével, és még a szünetben is olyanokat mondott, amiből tudni lehetett, nem folytathatja a játékot; Szatmári Csaba pedig kapott egy rúgást). A Csákvár elleni győztes csapaton azért változtattunk, mert a Vasas ellen más típusú labdarúgók kellenek, például Asmir Suljić gyorsaságára számítottunk. Jurek Gábor is szóba került, de neki még túl nagy lett volna az ugrás, hiszen rövid idő alatt jutott el U17-ből, az U19-en keresztül az első csapatig. Még nem bírja 90 percig. Kispál Tamás és Zsemlye Balázs is jól teljesített a felkészülési mérkőzéseken, ezért mertem beállítani őket. És ne feledkezzünk meg a 17 éves kapusról, Bánhegyi Bogdánról, aki magabiztosan véd a DVTK tartalékban. Összességében a mérkőzés fordulópontjaiból jól jöttünk ki, ez az a találkozó volt, amiről a rajt előtt beszéltem: néha szenvedve fogunk nyerni. Nagyon sokat dolgoztak a játékosok, beletették szívüket-lelküket, de ilyen közönség előtt ez a minimum. Az újabb győzelem nagy löketet adhat, főleg azért, mert sok új játékos érkezett, a csapat alakulófélben van, egyelőre akadozik az összjáték. A játékon még van mit csiszolni bőven, de ez jönni fog, főleg, ha győztes mérkőzéseken tudjuk a hibákat javítani."
 
Kuttor Attila (Vasas): ,, Azt gondolom, hogy egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, mely NB I-es színvonalú találkozó volt. Kár, hogy egy büntető döntötte el a meccset, mert jól futballoztunk. Érdekes lehet ezt hallani egy ilyen mérkőzés után, de mégis úgy érzem, hogy jó úton járunk."
 
Diósgyőri VTK – Vasas FC 2-1 (1-0)
Miskolc, DVTK Stadion, 5226 néző. Játékvezető: Andó-Szabó Sándor (Horváth Róbert, Becséri Gergely).
DVTK: Póser – Polgár, Hegedűs J., Szatmári Cs., Bokros Sz. – Szeles, Oláh B., – Kispál, Molnár G., Suljić – Könyves. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Vasas: Jova – Iyinbor, Szilágyi Z., Otigba, Silye – Márkvárt, Berecz Zs., Szatmári, Pátkai – Rétyi, Radó. Vezetőedző: Kuttor Attila.
 
Csere: Szeles helyett Zsemlye a 40., Bokros helyett Bárdos és Kispál helyett Hornyák a 46., Szatmári helyett Eperjesi az 51., Pátkai helyett Pekár, Rétyi helyett Hinora és Szatmári L. helyett Bobál G. mind az 59., Suljić helyett Németh Má. a 80., Márkvárt helyett Feczesin a 85. percben.
Sárga lap: Silye a 30., Rétyi a 49., Zsemlye és Molnár G. az 57., Berecz Zs. a 69., Márkvárt a 75., Eperjesi a 83. percben.
Piros lap: Zsemlye a 90+3. percben.
Gólszerző: Könyves (1-0) a 6., Berecz Zs. a 72., Molnár (2-1, 11-esből) a 76. percben.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC