nb1.hu

Dzsudzsák, Pátkai és Otigba után Bajner is az NB II-be igazolt

Hivatalos bejelentés.

MInt ismert, a tegnap napo a DVSC bejelentette Dzsudzsák Balázs érkezését, valamint a Vasas Pátkaiét és Otigbáét. Ma a Pécs jelentett be egy újabb nagy nevet:
 
,,A Borussia Dortmundot és az angol másodosztályt is megjáró 29 éves erőcsatár piros-feketében folytatja pályafutását.
 
Az 1990-es, szombathelyi születésű csatár 2007-ben, 17 éves a Sopron színeiben mutatkozott be az NB I-ben, majd a romániai Liberty Oradea együtteséhez igazolt, ahonnan az angliai West Ham United-hez került kölcsönbe. Szigetországi kitérőjét követően 2009-ben a Honvédnál előbb kölcsönben szerepelt, majd 2010 nyarán, miután a román Liberty Oradeával kötött szerződése lejárt, Kispestre igazolt. A vörös-feketék között 35 első, és másodosztályú bajnokin lépett pályára, amelyeken 6 gólt szerzett, az élvonalban korábban a Diósgyőr, a Pápa és az Újpest ellen tudott eredményes lenni.
 
Bajner Bálint 2011 szeptemberében az olasz hatodosztályban szereplő Sulmona Calcio csapatában folytatta, amelynek játékosaként 18 találkozón 11 találatig jutott. Útja innen Németországba vezetett, 2012 szeptemberében ugyanis a Borussia Dortmund második csapatához szerződött. 2013. február 24-én csereként pályára lépett a Dortmund első csapatában, a Bundesligában. Két évnyi sárga-feketében eltöltött karrierje után 2014 nyarán az angol Ipswich Town csapatához írt alá, amelynek játékosaként a bajnokságban 5, a kupában és a ligakupában 1-1- összecsapáson szerepelt.
 
A csatár 2015 elején szerződést bontott az Ipswichcsel, szabadon igazolhatóvá vált, így a harmadosztályú Notts County FC szerződtette a szezon végéig. Első mérkőzésén rögtön gólpasszt adott a Doncaster ellen, emellett 19 bajnokin 3 gólt rúgott. 2015 őszén a Paksi FC jelentette be, hogy szerződtette Bajner Bálintot, aki egy szezon alatt 14 NB I-es bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ezeken egy gólt szerzett a Haladás ellen. 2016-ban az olasz harmadosztályú Modenához került. A korábbi magyar utánpótlás válogatott támadó itt 16 bajnokin egyszer talált be a hálóba.
 
2017 nyarán három év után visszatért a Borussia Dortmundhoz, ahol a negyedosztályban játszó tartalékcsapatnál számítottak a játékára. Bajner Bálint szabadon igazolható játékosként tartotta magát edzettségben az elmúlt másfél év során, a PMFC NB II-es megkeresése pedig megtetszett neki. A 29 esztendős, kiváló fizikai adottságokkal rendelkező erőcsatár eltökélt szándéka, hogy éljen a bizalommal és gólokkal segítse új csapatát. A 197 centi magas támadóval mindenben sikeresen megállapodtunk, a 44-es mezszámot választó Bajner Bálint hamarosan akár be is mutatkozhat a piros-feketék között!
 
– Nagyon örülök, hogy a PMFC-ben folytathatom. A döntés kapcsán több okot is kiemelnék, így a klubnál zajló szakmai munkát, a vezetőség, valamint a vezetőedző személyét, nem utolsósorban pedig a szurkolókat. Ezek számomra a legnyomósabb indokok, a többit pedig nekem kell beleraknom a pályán nyújtott teljesítményemmel. Nagyon jó támadófocit játszik a csapat, a mérkőzések során rengeteg helyzetet dolgoznak ki. Az a cél, hogy minél sikeresebbek legyünk a bajnokságban és kiszolgáljuk a szurkolókat, hiszen értünk van a foci – hangsúlyozta Bajner Bálint.
 
Kulcsár Árpád: Bajner Bálint leigazolása mellett még a középpályással erősítenénk meg a keretet
 
– Bajner Bálintot nem kell különösebben bemutatni, bár tény, hogy főleg külföldön szerepelt. Hosszú ideje nem játszott mérkőzésen, időre van szüksége, hogy megfelelő állapotba kerüljön. Nem állunk rosszul, de az utóbbi fordulókban elmaradtak a gólok, így azt reméljük, Bálinttal sikerül betöltenünk ezt az űrt. Dicséretes, hogy az egyik legkevesebb találatot mi kaptuk, viszont nincs meg az a gólmennyiség, ami még több bajnoki pontot eredményezne. Bízunk benne, hogy Bajner formába lendülésével, valamint Bartha felépülésével ezen a területen is fejődni tudunk. Még egy középpályás igazolására van lehetőségünk – mondta Kulcsár Árpád, sportszakmai igazgató, aki így folytatta – Kilenc forduló után már körvonalazódik, hogy nagyon kiegyenlített bajnokság az NB II. Mi a lehetőségeinket nézve inkább a hátsó régióhoz tartozunk a másodosztályban, a szurkolók részéről is türelemre van szükség. Remekül biztatják a csapatot a mérkőzéseken, nagy szükségünk van rájuk. Ez már nem az NB III-as szint, ahol gólokkal nyerjük a mérkőzéseket. A szezon elején is elmondtuk, 15 játékosnál ez az év dönti el, hogy képes megugrani a szintet. A mostani szezon leginkább erre fog választ adni – jegyzete meg Kulcsár Árpád."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC