nb1.hu

Eddig még nem látott helyekre is bepillantást engedtek a Vasas új stadionjában – videó

A vezetőtervező volt az idegenvezető.

A Vasas TV új megközelítéssel járta körbe a felavatás küszöbén álló stadionját. A túrán Kelemen Csaba, az új Illovszky-stadion vezetőtervezője volt kíséretük, aki arról mesélt, miben egyediek az új stadion tervei, hogyan zajlott a folyamat, mik a hattyúnyakak. Emellett néhány olyan helyre is bepillantottak, amit korábban még nem lehetett látni.
 
A tervező elmondta, teljesen más szellemiségben zajlott a munka az első perctől kezdve, mint más projektjeiknél, ami a klub elnökének is köszönhető. A tervezés, kivitelezés is megkülönböztette a munkát. Hozzátette egy kérdésre, ezzel kicsit lelke is lett a stadionnak, valamint kifejtette, hogy sokan segítették őket, személyesen beszélgettek a majdani használókkal, többek közt a sportolókkal, szurkolók is hozzászólhattak.
 
Arra is kitért Kelemen Csaba, hogy több fázisa is volt a munkának. Mindig nyitott volt mindenki, így az új ötleteket be lehet építeni, át lehetett tervezni. Mint mondta, egy épületet végső stádiumba érkezéséig legalább kétszer meg kell tervezni, a stadionnál ez sokkal több volt, de ez majd magáért beszél. Nagyon egyszerű, racionális, funkcionálisak voltak a tervek. Amikor pedig minden összeállt, akkor tudták szépíteni, jobbá tenni azt. Ekkor kapott például egy fátyol köntöst a stadion, valamint a hattyúnyakszerű világító testeket, amik egyedivé teszik. Ezek mellett igyekeztek, hogy ne legyen túl színes, visszafogott, diszkrét legyen a stadion, amit majd a szurkolóknak kell színessé tenni, amikor feltöltik.
 
A páholyba érve a külső, és belső terek hasonlóságáról, és különbségeiről is beszélt, majd elmondta, mindenki szívét lelkét beletette a projektbe, megkülönböztetett figyelemmel dolgoztak rajta.
Végül arra is kitért, ilyen hosszú munka után nem is érezhetnének mást, megérintette őket is a Vasas család szelleme. Nem csak a stadiont, a csapatot is magukénak érzik. Valamint azt is elmondta, kompletten stadiont még nem terveztek soha, csak rész feladatokat végeztek.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC