nb1.hu

Edzőnek állt a 2-szeres gólkirály

Nem vonult még vissza.

Urbin Péter korábban kétszer lett NB II-es gólkirály: a címet a 2011/2012-es és a 2012/2013-as idényben hódította el a Balmazújváros játékosaként. A rutinos gólvágó jelenleg a DEAC-nál fiatal futballistákkal foglalkozik, emellett az NB III-as Tiszafüreddel próbálja kiharcolni a bennmaradást.
 
Íme a DEAC közleménye:
 
"A DEAC-nál az U16-os futballisták útját Balla Imre és Urbin Péter egyengeti. A trénerek minden esetben közösen találják meg a legmegfelelőbb megoldást, ami a sikeres együttműködés egyik alappillére.
 
“Jól működik közöttünk a munkakapcsolat, mindent meg tudunk beszélni egymással. Hetente három edzést tartunk, ebből egynél szabad kezet kapok, bár a programot természetesen előzetesen megvitatjuk. Imi már öt-hat éve dolgozik a gyerekekkel, így rá inkább tanárként tekintenek, aki rendet és fegyelmet tart. Velem már kicsit lazább a viszonyuk, ennek ellenére a tiszteletet természetesen nekem is megadják. A srácok gyakran kérdezgetnek a hétvégi meccseimről, hogy kivel játszottunk és hány gólt szereztem” – fogalmazott Urbin Péter.
 
Fiataljaink az előző hetek során már rengeteg örömet szereztek az edzőpárosnak. Amennyiben ez a lendület a szezon végéig kitart, akkor két fényesen csillogó érem is bekerülhet a vitrinbe.
 
“Nem kertelek, a megyei bajnokságban meg akarjuk őrizni az első helyünket. A regionális ligában U17-es ellenfeleink vannak, ennek ellenére jelenleg a második pozíciót birtokoljuk, amit ha megtartanánk, nagy örömet szerezne. Egyébként nem panaszkodhatunk, hiszen bőven akadnak csiszolatlan gyémántjaink. Úgy vélem, öt-hat játékosunk néhány év múlva az NB II-ben is megállja majd a helyét, de akadnak olyanok, akiknek a legmagasabb osztály sem elérhetetlen álom. Nyilván a tehetség önmagában nem sokat ér, a fizikai és a mentális állapot egyaránt lényeges. Utóbbi terén szerencsére jól állunk, ugyanis a gyerekeket győztes szemlélet jellemzi. Erre jó példa a Kisvárda elleni összecsapás, amely során féken tudták tartani az ellenfél egyik legjobbját, aki ebben a szezonban már ötvenhárom gólt lőtt. Elfogultság nélkül mondhatom, hogy erre a korosztályra oda kell figyelnie a vezetőségnek” – hangsúlyozta a szakember.
 
A rutinos Urbin az edzősködés ellenére még nem akasztott szögre a cipőjét: télen új fejezet kezdődött a pályafutásban, hiszen a DEAC-tól az NB III-ban érdekelt Tiszafüredhez tette át a székhelyét.
 
“A Sándor Tamás vezette szakmai stáb jelezte, hogy tavasszal valószínűleg kevesebb lehetőséget kapnék, ezért váltottam. Békés mederben zajlott a búcsú, nem maradt bennem tüske, sőt, tetszett, hogy az edzők nyílt lapokkal játszottak. Tiszafüreden normális közegbe kerültem, a beilleszkedéssel ezúttal sem akadt gondom. Új együttesemnél a bennmaradás lebeg a szemünk előtt” – mutatott rá a tapasztalt csatár.
 
A B-licenccel rendelkező Urbin Péter az edzői pályáját tudatosan építgeti, bár tisztában van azzal, hogy sok dolgot kell még elsajátítania.
 
“Mivel a pályám elején tartok, így valóban bőven gyarapíthatom a tudásomat. Hogy mik a céljaim? Nyilván valamikor egy felnőtt csapatot szeretnék vezetni, de ez még a jövő zenéje. A karrierem során sok remek edzővel dolgozhattam, példaként Szentes Lázárt, Kondás Elemért vagy Kis Károlyt említhetném. Rajtuk kívül Pajkos Jánosnak rengeteget köszönhetek, hiszen tőle kiváló alapokat kaptam fiatal koromban” – zárta mondandóját Urbin."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC