nb1.hu

Edzőpárossal kezdte el az ETO a felkészülést, hárman szerződést kaptak

BL-selejtezőre készülő fiatalok is edzettek.

Mint tegnap jeleztük, az ETO-nál megszakadtak a tárgyalások Pintér Attilával, aki korábban vezetőedzőként már NB I-es aranyéremhez és két bronzéremhez is hozzásegítette a győrieket. Korábban lehetett hallani Horváth Ferenc esetleges visszatéréséről, de tegnap híre ment annak is, hogy Lérant Péter is esélyes a posztra, a korábbi újpesti labdarúgó jelenleg a felvidéki Szered trénere, de a Hali korábbi trénerének, Michal Hippnek is felvetődött a neve.
 
Közben elkezdődtek az edzések, és a tegnap bejelentett távozók mellet azt is megtudtuk a Kisalföld tudósításából, hogy kik azok, akik részt vettek a foglalkozáson: 
 
„A Rába-parti együttesnél jelentősen átalakult a keret a járvány időszakában. Horváth Tamás, Horváth Zoltán, Lovrencsics Balázs, Andrics Nemanja, Márius Charizopoulos, Gengeliczki Gergő és Kun Bertalan, valamint a két kölcsönjátékos, Tömösvári Bálint és Dobos Áron is távozott. Azóta újabb névvel bővült a lista: a támadó Simon Andrással közös megegyezéssel szerződést bontott a klub, a játékos pedig Szegedre távozott.
 
 

ETO: két új edző neve a kalapban

 

 
A keddi felmérésen az elmúlt szezon kulcsemberei közül Bagi István, Dvorschák Gábor, Kovács Krisztián, Vasil Vashkeba, Priskin Tamás, Simon Ádám, Fejes András és Szimcsó Viktor, Vári Barnabás, Gaál Bálint és Rengel Péter is feltűnt, ám rajtuk kívül főleg a BL-selejtezőre készülő U19-esek futottak ki a pályára.
 
„A csapat ötven százalékát fiatal akadémisták adják, így a tavalyi keretből maradók, kiegészülve az U19-es játékosokkal, a Herczeg Miklós–Tuifel Péter edzőpárossal kezdték meg a felkészülést. Jelenleg nem is tárgyalunk más edzővel – mondta Soós Imre, az ETO ügyvezető igazgatója. – Az U19-esek közül Américo Pe­­reira, Szabados Attila, Vitális Milán és Farkas Balázs Kesző továbbra is a felnőttkeret tagja, hozzájuk csatlakozott Milos Kerkez, Sipőcz Bence, Szabó Tamás és Ruisz Barnabás, akik profi szerződést kaptak” – nyilatkozta Soós Imre, aki hozzátette: a támadósorban szeretnének erősíteni.”
 
Az ügyvezető tehát azt mondta, jelenleg nem tárgyalnak más edzővel, azaz, nem azt mondta, hogy nem volt ez így korábban és azt sem mondta, hogy nem lesz így.
 
Tegnap a Facebookon az alábbi bejelentést tette a klub:
 
"Három fiatal kapott profi szerződést !
 
Klubunk hosszú távon tervez tehetséges akadémistáival, ezért Kerkez Milos, Ruisz Barnabás és Sipőcz Bence is 3 éves szerződést írt alá, miszerint 2023.06.30-ig erősítik majd az ETO-t! Játékosaink a nyári felkészülést már a felnőtt csapat keretéhez csatlakozva kezdték el!
 
Gratulálunk mindenkinek és sok sikert kívánunk!
 
Labdarúgóinkkal a későbbiekben külön is foglalkozunk!"

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC