Edzőváltás az ETO-nál, változott a Békéscsaba-Kazincbarcika helyszíne - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Edzőváltás az ETO-nál, változott a Békéscsaba-Kazincbarcika helyszíne

Nagy Benjámin - 2022. July 20. Wednesday 14:52
Szerződéshosszabbítás is volt Győrben, mint ahogy Szentlőrincen is.
Kép forrása: eto.hu

 

AZ ETO JELENTÉSEI:

 

"2022. július 15-i hatállyal, közös megegyezéssel szerződést bontott az ETO és NB II-es csapatunk korábbi vezetőedzője, Klausz László, így a tréner távozik a klubunk kötelékéből. Köszönjük az elmúlt egy évben végzett munkáját és további pályafutásához sok sikert kívánunk!

 

Klausz Lászlót 2021. június 2-án nevezték ki az ETO vezetőedzőjévé, Dobos Barnát váltotta a kispadon. Az NB II-ben 7. helyet ért el a csapattal, a Magyar Kupában pedig a legjobb 4 közé jutottak, ahol a Puskás Akadémiát és MOL Fehérvárt is legyőzték. 

 

Klausz Lászlónak és Klausz Milánnak további sok sikert kívánunk a labdarúgásban!

 

Szerződése lejártával szintén távozik az ETO-tól Popovits Pál, aki asszisztens edzőként segítette a csapatot a 2021/2022-es szezonban."

 

"Plusz egy évvel, 2024-ig meghosszabbította a klub Toma György szerződését. A 27 esztendős középpályás így továbbra is az ETO kötelékében marad, ahol szeretne nagy sikereket elérni.

 

A tavaly nyáron 2 évre szerződtetett Toma György a 2021/2022-es szezonban alapembernek számított a csapatban, most pedig újabb egy évvel meghosszabbította szerződését. A harcias középpályás nagy mezőnymunkája mellett az előző bajnokság során több gólból is kivette a részét, a következő szezonban is hasznos tagja szeretne lenni a megerősödött csapatnak.

 

Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült hosszabbítani a klubbal. Jól érzem magam a városban és a csapatban, kiváló a hangulat az öltözőben, bízunk benne, hogy komoly sikereket érhetünk el a jövőben, amiből jó játékkal akarom kivenni a részem. Több fiatal játékos érkezett hozzánk, az ő beilleszkedésüket is szeretném segíti, mert céljaink eléréséhez mindenkire szükségünk lesz – mondta Toma György."

 

A SZENTLŐRINC JELENTÉSE:

 

"Újabb fontos labdarúgónkkal sikerült megállapodásra jutni a folytatást illetően: 23 éves támadónk, Szabó Máté a 2022/2023-as szezonban is a Szentlőrinc csapatát fogja erősíteni. A hátunk mögött hagyott évadról és a jövő évi célokról kérdeztük játékosunkat.

  

Minek volt köszönhető, hogy ilyen gyorsan megszületett a megállapodás a vezetőséggel?

- Az előző idényben úgy jöttem ide, hogy bármi áron is, de rendszeresen játszani szeretnék. Szerencsére rengeteg játékpercet tudtam „a lábaimba tenni”. Ez volt az oka annak, hogy a folytatás mellett döntöttem, valamint külön köszönet a vezetőknek, hogy a jövőt velem képzelik el és nagyon gyorsan sikerült megállapodásra jutnunk. Itt Szentlőrincen tényleg érezni lehet a bizalmat, ehhez az is társul, hogy sokat elvárnak tőlem, de ez számomra nem teher, hanem plusz motiváció.

 

Hogyan értékelnéd az elmúlt az szezont, mint egyénileg, mint pedig csapat szinten?

- Ahogyan már korábban is említettem, a játékpercekkel elégedett voltam, azonban a statisztikáimmal már jóval kevésbé. Többet várnak tőlem a szurkolók, a vezetők, a csapat és én magam is, gondolok itt a gólokra, gólpasszokra. Ki szeretném hozni magamból a maximumot a 2022/2023-as szezonban! Csapat szinten nagyon jól kezdtük a tavaszt, viszont a hajrához közeledve valami megtört és saját maguknak tettük nehézzé a bajnokság végét. A hullámvölgy ellenére a csapattal megmutattuk a bennünk rejlő erőt is kiharcoltuk a bentmaradást.

 

Milyen célkitűzések fogalmazódtak meg magadban a jövő évi évaddal kapcsolatban?

- Bízom benne, hogy sikerülni fog elérnünk a felsőházat a tabellán, ami persze rengeteg munkát követel. Képesnek tartom erre a keretünket, jó játékosokkal erősítettünk. Az egyéni célom egyértelmű: jóval több góllal és gólpasszal szeretném segíteni a Szentlőrincet a közös célok elérésének érdekében. Egy valami nem változott a régi focihoz képest: a támadót mindig a statisztikái minősítik.

 

Sok sikert kívánunk az új szezonra, Máté!"

 

A BÉKÉSCSABA JELENTÉSE:

 

"Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a Merkantil Bank NB II Liga 2022/2023-as menetrendjének 2. fordulójában változás történt.

 

Az eredetileg 2022. augusztus 7-én (vasárnap) 19:00 órára kiírt Békéscsaba 1912 Előre – Kolorcity Kazincbarcika SC mérkőzés, pályaválasztói jogcsere miatt Kazincbarcikán kerül megrendezésre 17:30 órás kezdési időponttal.

 

A változás oka, hogy a Kórház utcai Stadionban jelenleg is zajló termálvizes rendszer kiépítésének befejezése – rajtunk kívülálló okok miatt – csúszik, így az eredetileg kiírt időpontban még nem tudtuk volna megrendezni a mérkőzést. A pályaválasztás felcserélése miatt a tavaszi idényben (20-21-22. forduló) természetesen egymás után három alkalommal hazai pályán lépünk majd pályára. A tervek szerint az augusztus 17-én (szerda) 19:00 órára kiírt Békéscsaba 1912 Előre – MTK Budapest 4. forduló bajnoki mérkőzést már a Kórház utcai Stadionban tudjuk lebonyolítani.

 

Az okokból következik az is, hogy az NB III. Keleti csoport július 31-én (vasárnap) 13:00 órára kiírt 1. fordulójának Békéscsaba 1912 Előre II. – BVSC-Zugló, valamint az augusztus 14-én (vasárnap) 11:00 órára kiírt 3. fordulójának Békéscsaba 1912 Előre II. – Eger SE mérkőzései a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia centerpályáján (4-es Honvéd utca) kerülnek megrendezésre.

 

Bízunk benne, hogy az építési munkálatokkal kapcsolatban már nem kell további időbeli változásokra számítanunk, ezáltal a menetrend visszaállhat a rendes kerékvágásba, tehát minden további, hazai NB-s mérkőzést már a Stadionban tudunk majd lebonyolítani!

 

Megértésüket és türelmüket köszönjük!"

LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!