Egyéni információkat kaptak a csabaiak a váciakról - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Egyéni információkat kaptak a csabaiak a váciakról

Simon Zoltán - 2016. October 15. Saturday 00:09
Békéscsaba – Volt élvonalbeliek rangadója lesz a Viharsarokban
Az egyharmadához érkezett a Merkantil Bank NB II Liga 2016/2017-es szezonja, hiszen a 20 résztvevő csapat vasárnap már a 13. fordulóban lép pályára. A kéthetes szünet után, 2016. október 16-án (vasárnap) 13:00 órától a Békéscsaba 1912 Előre, a Vác FC együttesét fogadja – élő, televíziós mérkőzésen – a Kórház utcai Stadionban a csabai honlap írását változtatás nélkül közöljük.
 
 
Következő vendégünk 12 lejátszott mérkőzés után, 4 győzelemmel, 3 döntetlennel és 5 vereséggel, valamint 15 szerzett ponttal a tabella 14. helyét foglalja el. Megtévesztő a két együttes közötti tíz hely különbség, hiszen ez a helyzet mindössze 4 bajnoki egység lemaradást jelent a Vácnak – így aztán továbbra is érvényes, az ebben a szezonban már többször emlegetett mondat: az NB II-ben bárki, bármikor képes lehet meglepetést okozni és a tabella is annyira szoros, hogy akár egy-egy forduló után teljesen megváltozhat a sorrend.
 
 
Továbbra is szervezetten, koncentráltan és türelmesen kell játszanunk – hiszen a Csákvár ellen megszakadt a hat bajnoki mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatunk. Jó lenne ezt újra kezdeni, mivel egy újabb győzelemmel – adott esetben – már dobogós helyen várhatnánk a Zalaegerszeg elleni következő bajnokit. Nem lesz egyszerű a három pont itthon tartása, hiszen a pest megyeiek elleni örök mérlegünk, az országos háromesélyes kifejezést irányozza elő. A statisztikát szemlélve, 1995. óta már tizenhatszor találkozott egymással a két csapat. Az egyenleggel vendégeink lehetnek elégedettebbek, hiszen szempontjukból 7 győzelmet, 4 döntetlent, valamint 5 vereséget mutat az eredményhalmaz. Utoljára a 2012/2013-as szezonban, idegenben mérkőztünk meg egymással – akkor számunkra kedvező 0-3-at olvashattunk le az eredményjelzőről – egy ilyen szép eredménnyel most is kiegyeznénk.
 
 
A Vác FC előző (2015/2016.) szezonját a 11. helyen zárta – az akkor még 16 csapatos bajnokságban -, és az idei produkciójuk alapján sem tudnak egyelőre kibújni a bőrükből, viszont stabil középcsapat benyomását keltik – amely mindenképpen óvatosságra int. Annál is inkább, hiszen – függetlenül attól, hogy az előző két fordulóban vereséget szenvedtek a Kisvárdától (1-0) és a Soprontól (0-1) – korábban sikerült néhány meglepetés eredményt produkálniuk: Vác – Puskás 3-3, Szolnok-Vác 1-2, Vác-Soroksár 2-2. Jól látható, hogy Nagy Tibor jócskán átalakult csapata is képes vesztes helyzetből felállni és akár idegenben pontot-pontokat rabolni. Bár a csapat gerince megmaradt, az átigazolási szezon jócskán hozott változásokat számukra is. Távoztak: Benkó Bence (Duna Aszfalt Tiszakécske VSE), Czirjék Zoltán (III. Kerületi TVE), Csirszki Martin (Putnok), Kószás Krisztián (Mosonmagyaróvár, szabadon igazolhatóként), Magos Mátyás (Balassagyarmat), Palásthy Dávid (Soroksár), Pölöskei Péter (SZTK-ERIMA), Tányéros Gergő (FC Juvina Deutschkreutz – Ausztria, Landesliga), Farkas Péter (Dunaharaszti MTK), Tóth Barna (lejárt a kölcsönszerződése, visszatért a Budapest Honvédhoz). Kölcsönbe távoztak: Németh Gábor (Érd), Pallagi Botond (Érd), Rácz Márk (Gödöllő). Érkeztek: Gulyás Máté (SZTK-ERIMA), Halasi Péter (Soproni VSE), Kákonyi Dániel (Soroksár), Nagy Sándor (Puskás Akadémia II.), ifj. Nyilas Elek (III. ker. TVE), Nagy Richárd (Dorogi FC), Szenes Bence (FTC II), Szentpéteri Viktor (Budaörs), Tóth Ferenc (MTK, kölcsön után végleg), Fehér Zoltán (Vác VLSE), Niedermüller Ákos (Vác VLSE), Földi Máté (Vác VLSE – kettős játékengedéllyel). Kölcsönbe érkezett: Mátyás Zsolt (Budapest Honvéd II.). Érdemes lesz figyelmet szentelni a csapat legeredményesebb tagjának – Kákonyi Dánielnek, aki három találatával a másodosztály góllövő listáján pillanatnyilag a 13. pozíciót foglalja el.
 
 
Ahogy azt már korábban is jeleztük és a bajnokság ezen szakaszában már egyéb körülményekkel is számolni kell, mindkét résztvevő félnek vannak eltiltottjai, piros- és/vagy összegyűjtött sárgalapok miatt. Zoran Spisljak vezetőedzőnknek ezúttal nélkülöznie kell Birtalan Botondot (piroslap), Bényei Balázst (piroslap), valamint Szélpál Norbertet (sárgalapok) is. Combizom sérülése miatt Juhász György sem tudja vállalni a játékot, valamint a továbbra is sérült Huszár Gergő sem. Vendégeinknél is lesz kimaradó, mert az eddig 746 percet játszó Gulyás Máté összegyűjtött 5 sárga cédulája, automatikusan egy bajnoki mérkőzésről való eltiltást eredményez.
 
 
 
Zoran Spisljak: – Úgy érzem, hogy a rendelkezésünkre álló szünetet jól használtuk ki – tudtunk egy felkészülési mérkőzést is játszani a Szolnok ellen, amelyen több olyan játékos is bizonyíthatott, aki eddig kevesebb meccsterhelést kapott. Lehetőségünk nyílt tovább javítani azokat a részeket, amelyek eddig kevésbé működtek jól. Szeretném, ha a végjátékban még hatékonyabbak lennénk és helyzeteinket sokkal nagyobb százalékban tudnánk gólra váltani. Az edzéseken módszeresen sorba vettük azokat a dolgokat, amelyek mindenképpen szükségesek ahhoz, hogy még eredményesebben tudjunk futballozni. Minden játékosom egyénileg is megkapta a számára szükséges információkat -így most már csak az a kérdés, hogy ezeket mennyire tudják majd hasznosan alkalmazni a mérkőzésen. A keret meghatározásakor természetesen figyelembe kell vegyük az eltiltásokat és sérüléseket is, de ettől függetlenül úgy vélem, hogy minden labdarúgóm olyan állapotban van, hogy ilyen esetben is meg tudjuk valósítani az eltervezett taktikai felállást. Sok változás ezeken kívül nem várható, a saját elképzelésünket kell továbbra is játszanunk – hiszen számunkra csak ez vezethet megfelelő eredményre. Lesz olyan focistám, aki vasárnap más feladatot is kap, de hozzáállásban és stílusban továbbra is százszázalékos lendületet és lelkesedést várok el mindenkitől. A mérkőzés kulcsa a stabil védekezésben lehet, nem szabad gólt kapnunk és ebből kell felépítenünk olyan támadásokat, amelyekkel megszerezhetjük a három pontot.
 
 
Nagy Tibor: – Ugyanazt a játékot szeretném látni, amit az utóbbi hetekben. Úgy gondolom, hogy a játékunkkal nem volt probléma, elégedett vagyok vele. Remélem ezúttal jobban sikerülnek majd a helyzetkihasználásaink.
 
 
A mérkőzés játékvezetője ezúttal Veizer Roland lesz, akivel néhány nappal ezelőtt (2016. október 9.) a Budafoki MTE elleni harmadosztályú mérkőzésen is találkozhattunk. Első csapatunknak utoljára 2014. május 10-én fújta a sípot, a Békéscsaba – Szigetszentmiklós (0-1) összecsapáson. Az 1979-ben született spori pályafutása alatt eddig 230 meccsen szerepelt, összesen 776 darab sárga-, valamint 66 darab piroslapot osztott ki. Segítőiként Horváth Róbert és Vígh-Tarsonyi Gergő került kijelölésre, míg tartalék játékvezetőként Farkas Tibor funkcionál majd. Hasznos munkát, jó mérkőzést kívánunk!
 
 
A Liga 13. fordulójának összes mérkőzését 2016. október 16-án (vasárnap) bonyolítják le: a Békéscsaba 1912 Előre – Vác FC meccs 13:00 órától, öt másik 14:30 órás, míg a maradék négy 17:00 órás kezdési időpontokkal kerül megrendezésre.
 
 
Az előrejelzés szerint vasárnap folytatódik a borult, esős idő – akár 4 mm csapadék is előfordulhat. A maximális hőmérséklet 18 Celsius fok körül alakul majd, így érdemes rendesen felöltözni és vízhatlan, meleg kabátot viselni. Esős időjárás esetén klubunk továbbra is díjtalanul biztosítja szurkolói és vendégei számára az úgynevezett egyszer használatos esőkabátokat.
 
 
A mérkőzésre érvényes belépőjegyek egészen szombaton 14:00 óráig – tekintettel arra, hogy ezúttal október 15. munkanap) megvásárolhatók Békéscsaba belvárosában is, a Hetes Kft. Andrássy út 24. szám alatt található Sportáruházában. Kerüljék el a sorban állást és váltsanak belépőket előre!
 
 
A Békéscsaba 1912 Előre ebben a szezonban is folytatja a megyei általános iskolák számára biztosított, szervezett formában történő, ingyenes mérkőzéslátogatási lehetőséget – így ez alkalommal 110 diákot, illetve kísérőt látunk majd vendégül.
 
LEGFRISSEBB HÍREK
2022. 07. 02. 19:12

FTC: hat távozó a női csapatnál

Gólerős játékosok is búcsúznak.
2022. 07. 02. 18:21

Vidi: korábbi Újpest játékos adott jellemzést az EKL-riválisról

Jól ismeri az azeri együttest.
2022. 07. 02. 15:39

Joao Janiero: Számomra ez egy rendkívül izgalmas projekt

A célokról is beszélt a DVSC új vezetőedzője.
2022. 07. 02. 14:38

Felkészülés: nyolcat rúgott a Loki

Győzelemmel debütált az új vezetőedző.
2022. 07. 02. 18:41

Dorog: visszatért a gólerős támadó

Hivatalos bejelentés.
2022. 07. 02. 15:06

Felkészülés: a Gyirmót nyerte a szomszédvárak csatáját

Döntetlent játszott az NB II újonca a Budafok ellen.
2022. 07. 02. 16:06

Felkészülés: döntetlent játszottak az érdiek

Az MTK házon belül meccselt.
2022. 07. 02. 10:41

Füzesgyarmat: kilencen távoztak, kilencen érkeztek

Alakul a keret az együttesnél.
2022. 07. 02. 14:05

Felkészülés: hatot rúgott az Újpest, horvát csapattal meccselt a Kisvárda

Döntetlent játszott a Mezőkövesd a Vasassal.
2022. 07. 02. 12:19

Mezőkövesd: fiatal középpályás érkezett

Hivatalos bejelentés.
2022. 07. 02. 11:50

Tiszakécske: rutinos, NB I-es kapus érkezett - reakció

Hivatalos bejelentés.
2022. 07. 01. 21:21

Ajka, Budafok, Misleny, Óvár, Pécs, Soroksár, Szpari: érkezők!

Próbázók Csákváron. Hivatalos bejelentések!
2022. 07. 01. 21:41

A Komárom pótolja a Vácot, megvan a Monor és a Gyirmót új edzője

Érkezők Szekszárdon.
2022. 07. 01. 13:39

Tisztogatás Budaörsön: egy keretnyi játékos távozott

Új alapokra helyezik az együttest.
2022. 07. 02. 11:07

Az utolsó percekben mentett pontot az FTC BL-riválisa

Elrontották a főpróbát. 
2022. 07. 02. 10:19

Női futsal: tisztes helytállás az Eb-ezüstérmese ellen

A bronzéremért küzdhetnek a lányok. 
2022. 07. 02. 07:47

Megvan a Kisvárda új csapatkapitánya, nagy együttműködés a Vasasnál

Érkező és hosszabbító a Ferencvárosnál.
2022. 07. 02. 06:32

Szombati foci: hat NB I-es csapat is a pályán

Gőzerővel zajlik a felkészülés.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1Vasas FC85
2Kecskeméti TE HUFBAU77
3DVTK72
4Szeged-Csanád Grosics Akadémia66
5BFC Siófok59
6Szombathelyi Haladás57
7WKW ETO FC Győr56
8Soroksár SC52
9FC Ajka51
10Nyíregyháza Spartacus FC50
11PMFC48
12Aqvital FC Csákvár43
13Tiszakécskei LC42
14Budafoki MTE42
15Békéscsaba 1912 Előre42
16Szentlőrinc42
17Dorogi FC41
18Szolnoki MÁV FC38
19Budaörs38
20III. Ker. TVE37
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!