Egyet igazolt a DVTK és a Győr, kettőt a Szpari, Mervó visszatért - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Egyet igazolt a DVTK és a Győr, kettőt a Szpari, Mervó visszatért

Nagy Benjámin - 2021. June 18. Friday 20:24
Klubot váltó kapusok, változások Szolnokon, hosszabbítók Dorogon.
Kép forrása: dvtk.eu

 

DVTK
 

"Stefan Dražić játékjogát értékesítette a DVTK a Mezőkövesd Zsóry FC-nek, és a transzferdíj egy részét a 27 éves védekező középpályás, középső védő posztján is játszani tudó Szeles Tamás játékjoga fedezi.

 

- Izgatottan várom a jövőt, ez egy új lehetőség a számomra - nyilatkozta Szeles Tamás. -  Nem vagyok vándormadár alkat, hét évet töltöttem Mezőkövesden, Diósgyőrben is hosszú távra tervezek. Látszik, hogy mit szeretne a klub, hazai játékosokra és új alapokra építkeznek, ennek pedig én is szeretnék a részese lenni, hiszen most én is egy új fejezetet nyitok az életemben. Bízom a jó felkészülésben, és amit a szakmai stáb elvár tőlem, azt igyekszem majd maradéktalanul teljesíteni. Fontos számomra, hogy hamar befogadjanak, ezért mielőbb be szeretnék illeszkedni. És talán a legfontosabb, hogy szeretném jó teljesítménnyel belopni magam a szurkolók szívébe.

- Szeles Tamás az észak-magyarországi régió szülötte, és szép éveket töltött Mezőkövesden. Többször hívtuk Diósgyőrbe, most engedték el. Több poszton is a csapatba állítható, majd Kondás Elemér eldönti, hogy védekező középpályásként vagy a védelem közepén ad neki lehetőséget. Stabil játékot nyújt, igazi oszlopa lehet a csapatunknak - mutatta be az új igazolást Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. - Amikor elhatároztuk, hogy kizárólag magyar játékosokkal vágunk neki a feljutásnak, akkor egyúttal azt is eldöntöttük, hogy meg kell válni a külföldiektől. Néhány játékosnak eleve lejárt a szerződése, másokkal közös megegyezéssel szerződést bontunk, a piacképes labdarúgók, például Stefan Dražić játékjogát viszont értékesítjük. Ennek a klubunk számára előnyös transzfernek a részeként érkezett Diósgyőrbe Szeles Tamás.

Szeles Tamás Salgótarjánban született, ott kezdett focizni, majd 14 évesen a Haladás figyelt fel a tehetségére. Szombathelyen már 18 éves kora előtt bemutatkozott az első csapatban egy Ligakupa-mérkőzésen, és az élvonalban is leülhetett a kispadra, játéklehetőséget azonban csak a tartalékok között kapott. Ezért húsz évesen hazatért Salgótarjánba, ahonnan egy év után Mezőkövesdre igazolt. A legutóbbi hét idényt Dél-Borsodban töltötte, tagja volt a NB I.-be feljutó (2015/2016) és a Magyar Kupa-döntős, bajnoki negyedik (2019/2020) csapatnak.

Stefan Dražić tavaly nyáron érkezett, és 29 bajnoki mérkőzésen négy gólt szerzett a DVTK mezében, emellett 5 gólpassz fűződik a nevéhez. További pályafutásához sok sikert kívánunk!

Szeles Tamás megfelelt a minden részletre kiterjedő orvosi vizsgálaton, majd aláírta szerződését, és csatlakozott új társaihoz.


Névjegy

Név: Szeles Tamás
Születési idő: 1993. december 7.
Születési hely: Salgótarján
Magasság: 180 centiméter
Poszt: védekező középpályás, középső védő
Mezszám: 88

NB I.-es mérkőzés: 73/1
NB II.-es mérkőzés: 79/1

Pályafutás
2021/2022 Diósgyőri VTK (NB II.)
2020/2021 Mezőkövesd Zsóry FC (NB I.) 13/0
2020/2021 Mezőkövesd Zsóry II (NB III.) 3/0
2019/2020 Mezőkövesd Zsóry FC (NB I.) 3/0
2018/2019 Mezőkövesd Zsóry FC (NB I.) 24/1
2017/2018 Mezőkövesd Zsóry FC (NB I.) 13/0
2016/2017 Mezőkövesd Zsóry FC (NB I.) 20/0
2015/2016 Mezőkövesd Zsóry FC (NB II.) 26/0
2014/2015 Mezőkövesd Zsóry FC (NB II.) 31/1
2013/2014 Salgótarjáni BTC (Nógrád megyei I. osztály) 28/2
2012/2013 Szombathelyi Haladás (NB I.) 0/0
2011/2012 Szombathelyi Haladás II (NB III.) 23/0
2011/2012 Szombathelyi Haladás (NB I.) 0/0
2011/2012 Szombathelyi Haladás II (NB III.) 6/0
2011/2012 Haladás-Illés Akadémia U19
2010/2011 Szombathelyi Haladás (NB I.) 0/0
2010/2011 Szombathelyi Haladás II (NB III.) 18/0
2010/2011 Haladás-Illés Akadémia U19, U18
2009/2010 Sopron U19
2009/2010 Haladás-Illés Akadémia U18
2008/2009 Haladás-Illés Akadémia U17
2007/2008 Haladás VSE U15
2003-2007 Salgótarján utánpótlás"
 

SZENTLŐRINC
 

"Új kapust szerződtettünk NB II-es csapatunkhoz: Prokop Rostislav legutóbb bajnok lett az Iváncsával, a pályafutását a dunaszerdahelyi DAC-nál kezdte, és megfordult a Ferencvárosnál is.

A felvidéki Prokop Rostislav a dunaszerdahelyi DAC-ban ismerkedett meg a futballal (eleinte belső védőként), majd onnan a Slovanhoz került, aztán a cseh Sigma Olomouc együttesében folytatta pályafutását. Ezt követően jöttek a magyar „állomások”: szerződtette a Ferencváros, ahol az U21-es és az NB III-as csapatnál számítottak rá, a felnőtt mezőnyben viszont már a SZEOL játékosaként mutatkozott be, az NB II-ben léphetett pályára. A szegediektől az Iváncsához igazolt, ahol a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt első szezon után a másodikban NB III-as aranyérmet ünnepelhetett.

– A csapat azonban nem vállalta a feljutást, így többedmagammal úgy döntöttünk, hogy távozunk, mert magasabb osztályban szeretnénk futballozni – fogalmazott a 25 éves kapus. – Nagyon örültem annak, hogy megkeresett az NB II-es Szentlőrinc, mert ismerem a közeget, a csapatkapitány, Harsányi István az egyik legjobb barátom, Hajagos Tomival pedig a Fradiban két évig csapattársak voltunk, jól kijöttünk! És persze nagyon szimpatikusak voltak azok az elképzelések, amelyeket a sportszakmai igazgató, Fekete Tivadar felvázolt. Éppen ezért nem sokat hezitáltam, hamar megegyeztünk a közös folytatásról. Természetesen szeretnék minél többet védeni Szentlőrincen, és jó teljesítménnyel akarok hozzájárulni ahhoz, hogy a csapat ismét bentmaradjon az NB II-ben, és minél előrébb végezzen a tabellán.

Az előző szezonnak három kapussal vágtunk neki, közülük Slakta és Pacéka távozott. Hajagos mellé mindenképpen szerettünk volna egy olyan vetélytársat igazolni, aki egészséges versenyhelyzetet teremt, hiszen ebből csak profitálhat a csapatunk.

– Az NB II. feszített tempója, a sok mérkőzés mindenképpen szükségessé teszi, hogy két olyan kapus álljon rendelkezésre, akiktől nagyon jó teljesítmény várható – mondta sportszakmai igazgatónk, Fekete Tivadar. – Prokop Rostislavot tizenhét éves kora óta ismerem, azóta folyamatosan figyeltem a pályafutását. Nagyon jó képességekkel megáldott kapus, és ami nálunk továbbra is rendkívül fontos, mindez kiváló személyiséggel párosul! Legutóbb az Iváncsával bajnok lett az NB III-ban, folyamatosan és jól védett, van már NB II-es tapasztalata is, vagyis olyan hálóőr, aki még fiatal, de már kellő rutinnal van felvértezve. Amikor kiderült, hogy szükségünk lesz egy kapusra, ő volt az első számú jelölt, nagyon örülök neki, hogy gyorsan megegyeztünk, és hogy nálunk folytatja a pályafutását!

Sok sikert szentlőrinci színekben, Rostislav!"

 

CSÁKVÁR
 

"Már csak egy hétvégén keresztül élvezhetik a nyári szabadságot szakvezetőink, játékosaink, aztán hétfőn megkezdik a felkészülést a 2021-22-es bajnoki idényre.

- A háttérben gőzerővel zajlanak a tárgyalások az új keret kialakítása érdekében, s ebből már én sem maradhattam ki – felelte honlapunk érdeklődésére csapatunk új vezetőedző, Mónos Tamás. – Mára például eldőlt, hogy a Puskás Akadémiához szerződött kapus, Markek Tamás helyére a 2002-es születésű Auerbach Martin érkezik Csákvárra.

A hórihorgas cerberus Tatabányán lett először igazolt játékos, ám a 2014-15-ös szezonban már a Puskás Akadémia korosztályos csapatának hálóját őrizte. Végig járta a ranglétrát, U14, U15, U16, U17, U19, NB III, majd tavaly szeptember 4-én bemutatkozott az NB I-ben is.  Előtte azonban már a nemzetközi porondon, az Európa Liga-selejtezőjében, a svéd Hammarby ellen is megmutathatta magát. Összesen három meccsen védett az élvonalban s mindhárom meccsen nyert az Akadémia: a Kisvárda (0-3), illetve Budafok (5-0) ellen még gólt sem kapott, az Újpest ellen pedig 3-2-re diadalmaskodott a Puskás. Martin tagja az U19, illetve a Gera Zoltán dirigálta U21-es válogatott keretnek.

Auerbach Martin csákvári szerepléséhez sok sikert kívánunk!"

 

GYŐR
 

"Újabb középpályással erősített a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata. A legutóbb Kazincbarcikán szereplő, 26 esztendős Toma György 2 plusz1 évre kötelezte el magát Győrbe.

Az elmúlt szezonban alapembernek számított a Kazincbarcika középpályáján Toma György. A 26 esztendős kárpátaljai játékos az Ukrajna területén található Huszton született 1996. április 27-én. A magyar felmenőkkel rendelkező középpályás 18 éves korában egy Dinamo Kijev elleni mérkőzésen bemutatkozott az ukrán élvonalban is. Ezután került Magyarországra, ahol először a Kisvárda játékosa volt, onnan Cigándra került, legutóbb pedig Kazincbarcikán volt. A keménységéről is ismert Tomának az ETO-nál az elsődleges feladata, a középpálya stabilizálása lesz.

- Leginkább „munkás” játékosként jellemezném magam – kezdte Toma György. – Próbálom kivenni a részem mind az előre -, mind pedig a hátra játékból. Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen patinás klubnál szerepelhetek, mint az ETO. Természetesen szeretnék minél több időt a pályán tölteni, meghatározó játékossá válni, és nagy célokért küzdeni."

 

NYÍREGYHÁZA
 

"Csörgő Raul és Menczeles Iván a Szpariban folytatja.

Két játékossal kötött szerződést a Nyíregyháza Spartacus. A klub vezetése megállapodott Csörgő Raullal, aki csatlakozik a kerethez. A fiatal, 18 éves támadó korábban Balmazújvárosban futballozott, itt mutatkozhatott be az NB-II-ben is. Az elmúlt idényben a Füzesgyarmat NB-III-as együttesében 12 meccsen lépett pályára és 3 gólt lőtt, míg az U19-es bajnokságban 11 találatig jutott. Három éves szerződést kötött vele a klub.

Szintén megállapodott a Szpari a kapus Menczeles Ivánnal. A 24 éves hálóőr évekig a Jászberény kapusa volt, az elmúlt idényben az NB-III-as ESMTK-t erősítette, és alapembernek számított, 37 meccsen volt kezdő.

2017-ben ő nyerte a minden esztendőben Szegeden megrendezett kapusháborút a nyílt kategóriában. Érdekesség, hogy a Szpari fiatal hálóőre, Talián László akkor az U14-es kategóriában győzött. Most együtt edzhetnek az első csapatnál. Vele két évre szóló szerződést kötött a Nyíregyháza Spartacus."

 

BUDAFOK


"815 percet töltött a pályán és három fontos gólt szerzett Mervó Bence tavasszal kölcsönjátékosként a Szentlőrinc SE színeiben, amely támadónk jó teljesítményének is köszönhetően megőrizte NB II-es tagságát. Az új szezonra 26 éves csatárunk már budafoki csapattársaival együtt készül, a felkészülés első hetének tapasztalatairól pedig honlapunknak mesélt.

BudafokiMTE.hu: Milyen volt az újrakezdés a rövid nyári pihenő után?

Mervó Bence: Jó hangulatú, pörgős, labdás edzéseink voltak az első héten és fokozatosan növeltük az intenzitást. Ezek a napok elsődlegesen még a felmérésekről, a ráhangolódásról szóltak, de pénteken már egymás elleni játékok is szerepeltek a programban. 

Milyen benyomásokat szereztél az új szakmai stábról és csapattársakról?

Egyelőre csak néhány napot dolgoztunk együtt, de azt tapasztaltam, hogy mindenki segítőkészen állt a másikhoz. Sok az új arc, idő kell, amíg megismerjük egymást és összecsiszolódunk. Erre leginkább az edzőtáborok idején lesz lehetőségünk. Tetszettek az edzések, nyugodt körülmények között, motiváltan végeztük el a heti penzumot. 

Számodra rövidebb volt a nyári szünet. Milyen állapotban érzed magad?

Valóban később ért véget az NB II-es szezon, mint az élvonalbeli idény, ám mivel jól sikerült félév van mögöttem, nem is bánom, hogy egy hónapja még mérkőzést játszottam. A kikapcsolódásra egy profi labdarúgónak is szüksége van, néhány hét pihenő után viszont újult erővel vágtam neki a munkának. 

Hasznosnak ítéled a Szentlőrincen töltött nagyjából négy hónapot?

Mindenképpen. Ezúton is szeretném megköszönni a szentlőrincieknek, hogy bíztak bennem és lehetőséget adtak a bizonyításra. Fokozatosan kaptam a terhelést, március közepétől már majdnem minden mérkőzést végigjátszottam, élveztem a futballt. Úgy éreztem, egyre jobb formába kerülök. Jöttek a győzelmek, fontos gólokat szereztem. Jó volt pályán lenni és magam mögött hagyni a sérülésekkel teli időszakot. Számomra az volt a legfontosabb, hogy egészséges legyek, gyűjtsem a játékperceket és visszajöjjenek azok a mozgások, amelyek egy támadó számára szükségesek. 

Milyen célokat fogalmaztál meg a következő időszakra? 

Csak ismételni tudom magam: a leginkább lényeges az, hogy játsszak. Most, amikor nem hátráltat semmi, meg akarom mutatni újra, hogy mire vagyok képes. Remélem, hogy egy jó felkészülést követően augusztustól úgy tudom folytatni a játékot, ahogy májusban abbahagytam. Vagy még jobban. A pályafutásom során sokszor bizonyítottam már, hogy képes vagyok felállni a padlóról és hozzá tudok tenni a csapat teljesítményéhez. Most is ezt fogom tenni."

 

SZOLNOK


"A tavaly nálunk kölcsönben lévő játékosok közül Bárdos Bence visszatért Diósgyőrbe, még Kotula Máté itt kezdte meg a felkészülést. Ugyancsak részt vett az idei első edzésen, a télen Tiszafüredre kölcsönadott Iván Milán. Rajtuk kívül több próbajátékos is érkezett. A jövő évi keret kialakítása folyamatosan zajlik, amint megszületnek a megállapodások, bejelentjük azokat."

 

DOROG
 

 

"Tájékoztatjuk tisztelt szurkolóinkat újabb két játékossal sikerült megegyeznie klubunknak a közös folytatásról!

Az egyeztetések eredményeként továbbra is a Dorogi FC keretét erősíti majd kapusunk Tulipán Ákos, valamint szélső védőnk Kárász Krisztián is, akik eddigi teljesítményükkel meggyőzték vezetőségünket! Pályafutásuk újabb dorogi időszakához sok sikert kívánunk! Hajrá Dorog!"

LEGFRISSEBB HÍREK
2022. 08. 13. 22:12

Újpest-ZTE: a 93. percben jött a dráma

Nagyot harcoltak az egerszegiek.
2022. 08. 13. 21:53

Fradi: külföldre igazol a gólvágó? - friss fejlemények

Zajlanak az egyeztetések.
2022. 08. 13. 21:10

Kecskemét-Mezőkövesd: Supka Attila keményen kritizált - reakciók

Szabó István köszönetet mondott.
2022. 08. 13. 20:34

Szoboszlait kiállították: reagált az edzője - videó

Az első félidő végén villant a piros.
2022. 08. 13. 18:50

Mumusával találkozik a Szeged, szerződéskötések a DVTK-nál

Szurkolóbarát döntést hozott az MTK, folytatódhat a Gyirmót jó sorozata.
2022. 08. 12. 18:47

DVTK: szerződéshosszabbítás után kölcsönadták a magyar tehetséget

A szlovák másodosztályban bizonyíthat.
2022. 08. 13. 20:49

Különleges meccs vár Horváth Ferencre, folytatódhat Urbánék jó sorozata

Rangadója lesz a Honvédnak, javíthatnak Aczél Zoltánék.
2022. 08. 12. 19:56

BVSC: Urbán Flórián alapelvei - reakció

Jól sikerült a szezonrajt.
2022. 08. 13. 19:50

Kecskemét-Mezőkövesd: sokba kerültek a kövesdi hibák

Tizenegyesből sem ment a gólszerzés.
2022. 08. 13. 16:20

DVSC-Vasas: amikor már nem a szurkolás és a foci a legfontosabb 

A pásztázó tekinteteink nem a pályára összpontosultak.
2022. 08. 12. 10:41

Egyelőre semmi nem lesz az új siófoki stadionból – részletek

Bejelentést tett a polgármester.
2022. 08. 11. 17:46

Súlyos betegség: megjárta a poklok poklát a gyirmóti játékos - reakció

Gyógyíthatlan betegség is felmerült.
2022. 08. 12. 10:54

Segít a Vidi, Horváth Ferencék célja a feljutás

A csapatot működtető gazdasági társaság vezetője nyilatkozott.
2022. 08. 11. 19:31

Veszprém: megvan az új "hazai" pálya - részletek

Hivatalos bejelentés.
2022. 08. 13. 14:39

Légiósaink: Ádám Martin és a 20 éves magyar támadó is remekelt

Vezeti a góllövőlistát a Halitól távozó játékos.
2022. 08. 13. 14:13

BL-csapathoz került a Fradi légiósa - reakció

Nem lesz idegen a közeg.
2022. 08. 13. 13:29

A fehérvári búcsúról és az ajánlatairól is beszélt Nikolics

Sok kérője volt a rutinos játékosnak.
2022. 08. 13. 12:15

Fradisták mérhetetlen gyűlölete a Vasas iránt: bűnszervezet a vád

16 éve ég bennük még jobban az örökös utálat.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1Gyirmót FC Győr6
2Soroksár SC6
3MTK Budapest4
4PMFC4
5Aqvital FC Csákvár4
6Szombathelyi Haladás4
7Békéscsaba 1912 Előre3
8FC Ajka3
9HR-Rent Kozármisleny3
10Szeged-Csanád Grosics Akadémia3
11Credobus Mosonmagyaróvár3
12ETO FC Győr3
13BFC Siófok3
14Tiszakécskei LC3
15Kolorcity Kazincbarcika SC3
16Budafoki MTE1
17Szentlőrinc1
18DVTK0
19Nyíregyháza Spartacus FC0
20Dorogi FC0
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!