Eldőlt Priskin sorsa, edzőváltás Pécsen - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Eldőlt Priskin sorsa, edzőváltás Pécsen

NB2.hu - 2022. June 08. Wednesday 18:07
Távozókról számolt be a Csákvár.
Kép forrása: pmfc.hu
A GYŐR KÖZLEMÉNYE:
 
"Újabb egy évvel meghosszabbította nyáron lejáró szerződését csapatkapitányunk, Priskin Tamás, így a következő szezonban is az ETO-t erősíti a kiváló, rutinos támadó.
 
Az ETO FC csapatkapitánya, rutinos támadója, Priskin Tamás egy évvel, 2023. június 30-ig meghosszabbította nyáron lejáró szerződését, így a következő szezonban is csapatunkat erősíti. Priskin az előző szezonban több mérkőzést is kihagyott sérülés miatt, ám a bajnokság végére újra eredményesen játszott, több fontos gólt is szerzett, amivel szépen sikerült lezárni a pontvadászatot. A kiváló támadó örül, hogy sikerült megállapodnia a klubbal, reméli, hogy a góljai mellett a fiatalokat is tudja segíteni tapasztalatával.
 
- Nem volt kérdés számomra, hogy a klubál szeretnék maradni, hiszen nekem az ETO a második otthonom, úgyhogy nagyon örülök, hogy sikerült mindenben megállapodnunk, és jövőre is itt tudok maradni – mondta Priskin Tamás. – Továbbra is segítségére akarok lenni a csapatnak a pályán, és a pályán kívül egyaránt."
 
A PÉCS BEJELENTÉSE:
 
"Vas László távozik klubunktól
 
A szakember 2018 októbere óta irányította vezetőedzőként felnőtt labdarúgócsapatunkat, akinek a most lejáró szerződését a vezetőség nem hosszabbítja meg.
 
Első megbízatása a 2018/19-es őszi idény utolsó hat mérkőzésére szólt, míg a teljes szezon végére a vezetésével elért 11. hellyel a csapatnak sikerült megőriznie a tagságát az osztályban.
 
A 2019/20-as évadban 15 győzelem, 3 döntetlen és csupán 1 vereséggel a PMFC a harmadosztályú pontvadászat élén állt, amikor a járványhelyzet miatt félbeszakadt a bajnokság. Bár végül nem hirdettek aranyérmest, feljutottunk a másodosztályba.
 
A 2020/21-es idényben újonc létünkre az NB II-es tagság megőrzése volt a fő cél, amelyet bőven túlteljesített a Vas László edzette PMFC felnőtt csapata, hiszen minden várakozást felülmúlva negyedikként zártunk. A nemrég befejeződött 2021/22-es idényünket pedig a 11. pozícióban végeztük.
 
Vas Lászlónak szívből köszönjük az elmúlt években végzett munkáját, további pályafutáshoz pedig nagyon sok sikert kívánunk! Az új vezetőedző személyét a PMFC vezetősége hamarosan a saját felületein fogja megnevezni.
 
Vas László: – Mindenekelőtt szeretném megköszönni a PMFC vezetőségének a bizalmat! Az elmúlt közel négy év alatt próbáltam minden tudásommal meghálálni a lehetőséget, és a kitűzött szakmai elvárásokat teljesíteni. A tavalyi, szezonvégi negyedik helyezésünk azt mutatta, hogy ezt időnként sikerült túlszárnyalnunk is. Anno a székfoglalómkor egyik fő célomként hangzott el, hogy a nézőket közös és kemény munkával visszacsalogassuk a stadionba, mert a futball nélkülük semmit sem ér. Örömömre szolgált, hogy időnként akár 4-5000 ezer ember is szurkolt a stadionunkban a pécsi színekért. Nagy eredménynek tartom azt is, hogy megyei és NB III-as játékosokkal lépésről lépésre fejlődtünk, osztályt tudtunk váltani, és meghatározó csapata lettünk az NB II-nek. Fontosnak tartottam emellett a helyi kötődésű fiatalok tudatos beépítését. Külön kiemelném a stábom munkáját is, valamint a klubban a pécsi labdarúgásért dolgozó valamennyi ember segítségét. Szívből kívánom a PMFC-nek, és népes szurkolótáborának, hogy mihamarabb az őket megillető helyére kerüljenek vissza. Ehhez kívánok a továbbiakban sok sikert a klubnak. Hajrá, Munkás!"
 
A CSÁKVÁR HÍRE:
 
"Bár az átigazolási időszak hivatalosan csak június 15-én kezdődik, azért egyre több hír lát napvilágot a lehetséges klubcserékről.
 
Mint köztudott, csapatunk keretében jó néhány olyan játékos volt található a tavaszi idényben, aki csupán kölcsönben szerepelt Csákváron. Ha el is tekintünk a Puskás Akadémiától érkezett fiataloktól – akiknek sorsa majd június második felében dől el -, több labdarúgó már kénytelen volt búcsút inteni klubunknak. Torvund Alexandernek és Derekas Zoltánnak vissza kell térnie Mezőkövesdre, Karacs Dánielnek Gyirmótra és elköszönt Makrai Gábor is. Hogy miként alakul az ő pályafutásuk, az az elkövetkező hetek tárgyalásaitól függ, de mint Tóth Balázs vezetőedző fogalmazott évértékelőjében, szeretné egyben tartani a keretet."
 
A BUDAFOK BESZÁMOLÓJA:
 
"Pacsi Bálint, a Budafoki LC utánpótlás szakmai igazgatója hétfőn kezdte meg Madridban a Futball Coaching Evolution által szervezett 5 napos tanfolyamot.
 
A szakember honlapunknak elárulta, a kurzus a taktikai alapelvek kialakitásának módszertani lépéseibe vezeti be a résztvevőket.
 
Akik kedden egésznapos módszertani előadásokat hallgathattak meg a spanyol bajnok és Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid edzőinek előadásában a klub edzőkozpontjában, csütörtökön pedig az Atlético Madrid edzőkozpontjába látogatnak majd el, ahol a matracosok trénereitől tanulhatnak.
 
"Az utazásom célja, hogy megismerjem a legújabb módszereket, amelyek segítségével fejleszthetem a budafoki és a magyar edzőket, ezáltal a budafoki utánpótlás játékosokat is. Jobb játékosokhoz jobb nevelőedzők szükségesek, szeretek tanulni és fejlődni, itt pedig minden adott hozzá."
 
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!