nb1.hu

Elképesztő módon menekülhet meg a Balmazújváros

Nem várt helyről érkezik a segítség?

 

A civishir.hu értesülései szerint kínai befektetők érdeklődnek a balmazújvárosi futballcsapat iránt, az önkormányzat pedig zárt ülésen már tárgyalt is az ügyről.

 

A kínai traktorgyártó megvetné a lábát a hajdú-bihari településen, érdekli az infrastruktúra, illetve a csapat versenyeztetése. A lap forrásai szerint szerint a felnőtt csapatnál a legutóbbi esztendőben sikeresebben szereplő utánpótlásbázisról egyelőre nincs szó, most csak az NB II-as csapatot versenyeztető Balmazújvárosi Sport Kft. átvétele a téma. A cégben éppen most zajlik egy átvilágítás, a külső könyvvizsgálót a városi önkormányzat bízta meg, hogy tiszta képen kapjanak a képviselők az aktuális helyzetről, a számok pedig minden bizonnyal a tárgyalást is elősegítik majd.

Card

A civishir.hu úgy tudja, az újvárosi elöljárók és a kínai befektető képviselői csütörtökön ülnek ismét asztalhoz. Sarkalatos pontja a tárgyalásoknak, hogy mi lesz a mínusz 200 millió forinttal, ennyi ugyanis a cég adóssága, és ennek terhét az új tulajdonos örökli. Valamit valamiért – fogalmazott a neve elhallgatását kérő balmazújvárosi bennfentes. Abban mindenki egyetért Balmazújvárosban: olyan volumenű infrastrukturális beruházások valósultak meg a településen, hogy a focit életben kell tartani, de nem az önkormányzat pénzéből. A kínai befektetőket Debrecenben, nemcsak futballberkekben jól ismert nevek segítik az eligazodásban. Ha minden igaz, az egykori Loki-játékos, Tisza Tibor, valamint a Real Team-kupa főszervezője, Debreceni Péter is vezető szerepet kaphat az új felállásban.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC