nb1.hu

Elkerülik a kiesést – beszélgetés a Tiszakécske szakvezetőjével

Kódok a játékosállományokban.

Sok helyi örömére, Virágh Ferenc kapta meg a Tiszakécske vezetőségétől a lehetőséget bizonyításra a szakvezetői posztot a télen. Kezdésnek nem volt könnyű dolga a tavaszi rajton a szakembernek, mert csapata rögtön az élvonalbeli álmokat szövögető ETO ellen játszott, 2-0-ra győztek a győriek. Utána is otthon lépett pályára a Kécske, a Kazincbarcikát fogadta, de hiába ment 2-0-ra, a vendégek a meccs hajrájában kiegyenlítettek, méghozzá úgy, hogy a 2-2-t jelentő gólt a ráadás végén szerezték a vendégek.
 
A Tiszakécske a Vasas ellen is megszerezte a vezetést, szervezett, kulturált futballt bemutatva, ébresztőt is követelt a hazai publikum az övéitől az első negyvenöt percben, nem is egyszer.
 
Aztán fordulás után Feczesin lőtt három gólt, így 3-1-re diadalmaskodtak az angyalföldiek. A Tiszakécske így eléggé meleg helyzetbe került, mert már csak 2 ponttal előzi meg a tabellán a még kieső helyen álló Haladást.
 
 

Vasas FC – Duna Aszfalt TLC | Merkantil Bank NB2 | 24.forduló | ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

Uploaded by None on 2020-02-16.

 
Virágh Ferenccel a Vasas elleni zakó után beszélgettünk.
 
„Az egyenlítést eredményező, tizenegyes előtti szituációt mindenképpen vissza kell majd néznem. Viszont ki kell jelentenem, hogy le a kalappal a csapatom előtt, mert végig küzdöttek. Amikor hátrányba kerültünk is voltak helyzeteink, volt három-négy olyan szituáció, hogy akár vissza is jöhettünk volna a meccsbe. Sajnos nem tudtuk berúgni a lehetőségeinket, a Vasasban meg több olyan futballista is van, akik bármikor képesek eldönteni egy-egy mérkőzést. Most is ez történt, gratulálok a nekik!”
 
Fölöttébb reális és sportszerű nyilatkozattal kezdett tehát a Tiszakécske szakvezetője, akinek felvetettük, hogy valóban teljesen kulturált focit játszott a csapata. Viszont nem hagyhattuk szó nélkül, hogy ismét a végén maradtak alul. Fizikai, mentális vagy vélt játékvezetői tévedések az okai a jelenségnek – tudakoltuk a szakembertől.
 
„Mindegyik. Múlt héten kétgólos előnyünknél kaptunk egy gólt, ami elkerülhető lett volna, az, hogy most tizenegyes volt vagy nem, abból a szempontból mindegy, hogy mivel értékesítve lett, mentálisan megtörte a csapatomat, a Vasast meg nagyon feldobta. De vissza kell néznem a szituációt. A Kazincbarcika is nagyon belelkesült a múlt héten, amint szépített. Az angyalföldiek első találata után kijött az a különbség, ami tulajdonképpen a két játékosállományban kódolva van.”
 
 

Vasas: lifttel vagy lépcsőn kell továbbmenni?

Kétszer is megnevettettük Bene Ferencet, akinek nem lett több haja. Jó 30 perce gyűrte már egymást a sokkal esélyesebb Vasas és a bennmaradásért küzdő Tiszakécske az Illovszky Rudolf Stadionban, amikor az angyalföldi ultrák rázendítettek az általában a játékosok és a szakmai stábok lelkibe jó mélyen és tüskésen, szúrósan belehatoló, de inkább belemaró rigmusra.

 
Hiába volt tehát a kulturált, szervezett foci a meccs nagy részében, a Tiszakécske eléggé nehéz helyzetbe került. Vajon mit hozhat a folytatás?
 
„Azt tudom mondani a srácoknak, hogy büszke vagyok rájuk. Ezzel a teljesítménnyel bárki ellen fel tudjuk venni a kesztyűt. Nyilván nem az MTK-t és az élcsapatokat kell megvernünk, de bátran állíthatom, ilyen teljesítménnyel elkerüljük a kiesést.”
 
A Tiszakécskének folytatódik a kemény sorozata, fogadja a Szparit, megy az MTK-hoz, utána otthon nyernie kell a Vác ellen, mert a következő játéknapon a Budafok vendége lesz, hogy azután Szombathelyen kiemelt rangadó várjon rá.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC