Elkerülik a kiesést – beszélgetés a Tiszakécske szakvezetőjével - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Elkerülik a kiesést – beszélgetés a Tiszakécske szakvezetőjével

Simon Zoltán - 2020. February 17. Monday 18:35
Kódok a játékosállományokban.
Sok helyi örömére, Virágh Ferenc kapta meg a Tiszakécske vezetőségétől a lehetőséget bizonyításra a szakvezetői posztot a télen. Kezdésnek nem volt könnyű dolga a tavaszi rajton a szakembernek, mert csapata rögtön az élvonalbeli álmokat szövögető ETO ellen játszott, 2-0-ra győztek a győriek. Utána is otthon lépett pályára a Kécske, a Kazincbarcikát fogadta, de hiába ment 2-0-ra, a vendégek a meccs hajrájában kiegyenlítettek, méghozzá úgy, hogy a 2-2-t jelentő gólt a ráadás végén szerezték a vendégek.
 
A Tiszakécske a Vasas ellen is megszerezte a vezetést, szervezett, kulturált futballt bemutatva, ébresztőt is követelt a hazai publikum az övéitől az első negyvenöt percben, nem is egyszer.
 
Aztán fordulás után Feczesin lőtt három gólt, így 3-1-re diadalmaskodtak az angyalföldiek. A Tiszakécske így eléggé meleg helyzetbe került, mert már csak 2 ponttal előzi meg a tabellán a még kieső helyen álló Haladást.
 
 

Vasas FC - Duna Aszfalt TLC | Merkantil Bank NB2 | 24.forduló | ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

Uploaded by None on 2020-02-16.

 
Virágh Ferenccel a Vasas elleni zakó után beszélgettünk.
 
„Az egyenlítést eredményező, tizenegyes előtti szituációt mindenképpen vissza kell majd néznem. Viszont ki kell jelentenem, hogy le a kalappal a csapatom előtt, mert végig küzdöttek. Amikor hátrányba kerültünk is voltak helyzeteink, volt három-négy olyan szituáció, hogy akár vissza is jöhettünk volna a meccsbe. Sajnos nem tudtuk berúgni a lehetőségeinket, a Vasasban meg több olyan futballista is van, akik bármikor képesek eldönteni egy-egy mérkőzést. Most is ez történt, gratulálok a nekik!”
 
Fölöttébb reális és sportszerű nyilatkozattal kezdett tehát a Tiszakécske szakvezetője, akinek felvetettük, hogy valóban teljesen kulturált focit játszott a csapata. Viszont nem hagyhattuk szó nélkül, hogy ismét a végén maradtak alul. Fizikai, mentális vagy vélt játékvezetői tévedések az okai a jelenségnek – tudakoltuk a szakembertől.
 
„Mindegyik. Múlt héten kétgólos előnyünknél kaptunk egy gólt, ami elkerülhető lett volna, az, hogy most tizenegyes volt vagy nem, abból a szempontból mindegy, hogy mivel értékesítve lett, mentálisan megtörte a csapatomat, a Vasast meg nagyon feldobta. De vissza kell néznem a szituációt. A Kazincbarcika is nagyon belelkesült a múlt héten, amint szépített. Az angyalföldiek első találata után kijött az a különbség, ami tulajdonképpen a két játékosállományban kódolva van.”
 
 

Vasas: lifttel vagy lépcsőn kell továbbmenni?

Kétszer is megnevettettük Bene Ferencet, akinek nem lett több haja. Jó 30 perce gyűrte már egymást a sokkal esélyesebb Vasas és a bennmaradásért küzdő Tiszakécske az Illovszky Rudolf Stadionban, amikor az angyalföldi ultrák rázendítettek az általában a játékosok és a szakmai stábok lelkibe jó mélyen és tüskésen, szúrósan belehatoló, de inkább belemaró rigmusra.

 
Hiába volt tehát a kulturált, szervezett foci a meccs nagy részében, a Tiszakécske eléggé nehéz helyzetbe került. Vajon mit hozhat a folytatás?
 
„Azt tudom mondani a srácoknak, hogy büszke vagyok rájuk. Ezzel a teljesítménnyel bárki ellen fel tudjuk venni a kesztyűt. Nyilván nem az MTK-t és az élcsapatokat kell megvernünk, de bátran állíthatom, ilyen teljesítménnyel elkerüljük a kiesést.”
 
A Tiszakécskének folytatódik a kemény sorozata, fogadja a Szparit, megy az MTK-hoz, utána otthon nyernie kell a Vác ellen, mert a következő játéknapon a Budafok vendége lesz, hogy azután Szombathelyen kiemelt rangadó várjon rá.
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!