nb1.hu

Elkezdődött a matekozás: így maradhatnak az NB II-ben

Nagy harc várható.

 

Mint ismeretes, a Cegléd csapata a bennmaradásért küzd az NB II-ben. A jelenlegi helyzet kapcsán a klub honlapja matekozott, ezt idézünk.

 

"Vasárnapi győzelmünkkel újra jobb pozícióba kerültünk a bennmaradásért folytatott küzdelemben. Amit a hátralévő négy fordulóban kell megnyernünk. Nézzük, ez hogyan lehetséges.

 

Az utolsó mérkőzéseken összesen még 12 pont szerezhető, így matematikailag még a Siófok, a Budafok és a Tiszakécske is a kieső zónába kerülhet, de talán erre már nem sok esély van. Így érdemes magunkon kívül három másik csapatra figyelni, a Mosonmagyaróvárra (28 pont), a Monorra (27 pont) és a Balmazújvárosra (31 pont), aki jelenleg még bennmaradó helyen van.

 

A Mosonmagyaróvár ellenfelei a következők (zárójelben jelölve, hogy idegenben, vagy hazai pályán találkoznak az ellenféllel):

Vasas (h)

BFC Siófok (i)

Aqvital FC Csákvár (h)

ETO FC Győr (i)

 

A Monor ellenfelei:

Budaörs (i)

Ceglédi VSE (h)

ZTE FC (i)

Budafoki MTE (h)

 

A Balmazújváros ellenfelei:

Kaposvári Rákóczi FC (h)

Tiszakécske (i)

Budafok (i)

Vác (h)

 

És végül a mi hátralévő négy mérkőzésünk:

ZTE FC (h)

Monor (i)

Vasas (h)

BFC Siófok (i)

 

Papíron talán a Balmazújváros sorsolása a ígérkezik a négy közül a legkönnyebbnek. A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenykiírása alapján pontazonosság esetén a több megszerzett győzelem számít döntőnek, ha ez azonos, akkor pedig a gólkülönbség.

 

A gólkülönbség sajnos nekünk a legrosszabb a bajnokságban, így erre semmiképp sem hagyatkozhatunk, így biztosan, vagy több győzelmet kell szereznünk a hátralévő mérkőzéseken, mint az ellenfeleknek, vagy több pontot, bár ez a két tényező függ is egymástól. A győzelmek tekintetében a Mosonmagyaróvár áll a legrosszabbul 5 megnyert párharccal, őt követi a Monor 6 és mi a Balmazújvárossal 7-7 győztes mérkőzéssel.

 

Érdekesség, hogy ez a négy csapat a következő fordulóban, szerdán a bajnokság öt legjobb csapatából néggyel találkozik. Íme a párosítások:

 

Mosonmagyaróvár – Vasas

Budaörs – Monor

Balmazújváros – Kaposvár

Ceglédi VSE – Zalaegerszeg

 

Ha pusztán a számokra hagyatkozunk és nem kalkuláljuk bele a tényezőt, hogy sportról van szó, hogy emberekről beszélünk, akkor a papírforma alapján mind a négy menekülő csapat 0 pontot fog szerezni szerdán. Ha bármelyik csapat borítja a papírformát és pontot, vagy pontokat tud szerezni, az előnyt tud szerezni a többiekkel szemben. Bízunk benne, hogy ez a csapat mi leszünk!

 

Nagyon nem kell még belemerülni a matekba, hiszen közel vannak egymáshoz a csapatok, de egy biztos, a bennmaradásért nekünk kell a legtöbb pontot szereznünk a hátralévő négy fordulóban. Legalább három ponttal többet, mint a Balmazújváros, hogy ne kelljen számolgatni a győzelmeket."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC