Elmeszelte az MLSZ a Pécs edzőjét, a Vasastól igazolt a Kecskemét - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Elmeszelte az MLSZ a Pécs edzőjét, a Vasastól igazolt a Kecskemét

NB2.hu - 2021. August 17. Tuesday 19:02
Érkező Szentlőrincen is, változás a Csákvár-Siófokon.
Kép forrása: kecskemetite.hu

 

"Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága augusztus 17-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

 

Fazekas Marcell (Szentlőrinc) és  Kónya Dávid (PMFC) 1-1 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnokimérkőzésre szóló eltiltásban részesült. 
 

Vas László  vezetőedző (PMFC) ) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 2 soron következő NB II férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott."

 

KECSKEMÉT

 

"Saját nevelésű, régi-új támadónk aláírta kölcsönszerződését, így visszatér a KTE kötelékébe azok után, hogy télen a Vasas igazolta le.

 

A 2002-es születésű Szalai Józsefet aligha kell bemutatni drukkereinknek, hiszen tősgyökeres kecskeméti srác, aki 11 éves korától egészen az előző bajnokság közepéig lila-fehérben futballozott. A 18 esztendős támadó tavaly az NBIII-ban mutatkozott be a felnőtt csapatban, 19 mérkőzésen 4 gólt szerzett és bekerült a korosztályos válogatott keretébe is. Jó teljesítményére a Vasas figyelt fel, és a téli klubváltás után már az NBII-ben is bemutatkozhatott a fővárosiaknál, a felkészülési időszakban nyáron gólt is szerzett a bajnoki címre hajtó együttesben, miközben az U19-es bajnokság felsőházában 6 góljával a második lett a góllövőlistán.

 

Már az átigazolás után sem volt titok, hogy a két klub között felmerült annak lehetősége, hogy adott esetben éppen Kecskeméten gyűjtsön nyártól tapasztalatot a másodosztályban Szalai, és ez most egy kölcsönjáték formájában meg is valósulhat.

 

A Vasassal első profi szerződését is megkötő Szalai József boldogan tér vissza nevelő klubjához:

 

„Télen nagyon nehéz volt elhagyni azt a klubot, ahol egész életemben futballoztam, de gyorsan megtaláltam a helyemet a Vasasnál, élveztem ezt a félévet. U19-ben másodikak lettünk, én is második lettem a góllövőlistán, emellett bemutatkozhattam az NBII-ben is. Végig olyan labdarúgókkal tudtam edzeni, akik a magyar labdarúgásban már egy nagyon komoly szintet értek el, így sikernek könyvelem el ezt az időszakot abszolút. Több lehetőségem is volt nyáron arra, hogy hol folytassam, számomra az volt a legfontosabb a játéklehetőség mellett, hogy egy olyan klubhoz kerüljek, ahol jól is érzem magam. Egyértelmű volt számomra, hogy a nevelőegyesületem lesz legjobb választás, nagyon dolgozik bennem a bizonyítási vágy. Személyes célom, hogy minél több rutint szerezzek az NBII-ben, minél több játéklehetőséget kapja, amit gólokkal és gólpasszokkal szeretnék meghálálni. Csapatként az a legfontosabb, hogy minél előrébb végezzünk a tabellán” – mondta Szalai József."

 

SZENTLŐRINC

 

"Bár mindössze 17 éves, már 11 NB I-es mérkőzés van a lábában új igazolásunknak, Biben Barnabásnak. Az U19-es magyar válogatottban is alapembernek számító középpályás személyében olyan játékossal bővült a keretünk, akiben óriási potenciál van.

 

– Régóta ismerem a Szentlőrinc sportigazgatóját, Fekete Tivadart. Személye, valamint a klub filozófiája, miszerint bátran adnak lehetőséget a fiatal játékosoknak a kibontakozásra, meggyőzött arról, hogy érdemes ide igazolnom – fogalmazott Biben Barnabás. – Tavaly a Szentlőrincnek volt a teljes NB II-es mezőnyben a legfiatalabb átlagéletkorú csapata, ez nyilvánvalóan vonzó egy olyan, mindössze tizenhét éves futballista számára, amilyen én vagyok. Mindent meg fogok tenni azért, hogy egyéves kölcsönszerződésem alatt tovább fejlődjek, a legjobbamat akarom nyújtani, amivel meghálálhatom a szentlőrincieknek a bizalmat!

 

Biben Barnabás tavaly 11 alkalommal lépett pályára az MTK-ban az NB I-ben, kétszer ráadásul kezdőként – mindez pontosan jelzi, milyen tehetséges játékosról van szó. Pályafutása során a Vasas, a Puskás Akadémia és az MTK utánpótlásában pallérozódott, nemrég pedig az U19-es válogatottban a Szlovákia elleni 3-0-ra megnyert mérkőzés alkalmával a kapuba is betalált.

 

– Korosztályának egyik legtehetségesebb játékosa, Barna – mondta sportszakmai igazgatónk, Fekete Tivadar. – Régóta ismerem, azóta folyamatosan követem a pályafutását. Tudom, hogy olyan személyiség a pályán és a pályán kívül is, aki illik az elképzeléseinkhez, nekünk ez nagyon fontos! Barna nagy jövő előtt állhat, mi pedig továbbra is az a klub szeretnénk lenni, amely bátran megadja a bizalmat a jó hozzáállású, tehetséges fiataloknak. Köszönetet szeretnék mondani az MTK-nak, hogy támogatták Barnát abban, hogy a következő egy évben nálunk futballozhasson!"

 

SIÓFOK

 

"Csapatunk a Merkantil Bank NB II hétközi, 4.fordulójában, szerdán az Aqvital FC Csákvár ellen lép pályára. 

 

A találkozó eredeti kiírás szerint Csákváron lett volna 17:30-kor, azonban az MLSZ határozata szerint a Puskás Akadémia Pancho Aréna lesz a helyszín Felcsúton, a kezdési időpont pedig 19:00-ra módosul! 

 

A mérkőzésre a belépés díjtalan, amelyet Oláh Gábor fog vezetni, segítői Szalai Dániel és Sinkovicz Dániel lesznek, míg a tartalék játékvezető Farkas Tibor."

LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!