nb1.hu

Elmondta az elnök, miért kellett menni az edzőnek

A régi és az új tréner is megszólalt.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, az NB II-ben a kiesés ellen küzdő Mosonmagyaróvár szerződést bontott Tóth András vezetőedzővel, akinek a helyét Király József veszi át. Az okokról Drascher Ottó klubelnök nyilatkozott a kisalfold.hu-nak.

 

"Mindössze hat pontot szereztünk az elmúlt kilenc fordulóban, valamit tennünk kellett. Korrekten váltunk el a korábbi vezetőedzőtől, megköszöntem az eddigi munkáját, rengeteget dolgozott, de valami sajnos nem működött. Az »életünkért« küzdünk, s egy egész csapatot sajnos nem lehet leváltani. Király Józseffel hosszú távon számolunk, s bár nem szeretnék arra gondolni, hogy kiesünk, ha ez mégis megtörténik, a csapatot a harmadosztályban is megfelelő színvonalon kell irányítani. Józsi mosonmagyaróvári, s gyakorlatilag hazajött a klubunkhoz" – fogalmazott.

 

Tóth András csalódottan távozik. "Nyilván nem vagyok boldog, de abszolút korrekt volt a búcsú és a kapcsolatom is az elnökkel, aki azzal indokolta a döntést, hogy új impulzus kell a csapatnak. Ezzel megpróbálja még felrázni a fiúkat. Tudomásul vettem a döntést és ha ezzel tudom segíteni a csapatot, akkor mennem kell. Amit lehetett, mindent megtettem, nem élem meg kudarcként a mosonmagyaróvári szerepvállalásom, hiszen nekem is az volt a célom, hogy bent tartsam az együttest. Mindig nehéz kérdés a folytatás, ráadásul most szezon vége közeleg, de remélem, valahol számítanak majd a munkámra. Ötletek, helyek vannak a fejemben, de nyárig már nem biztos, hogy lesz lehetőségem valamelyik klubnál munkát vállalni."

 

A legutóbb a Győri ETO vezetőedzőjeként, majd utánpótlástrénereként tevékenykedő Király József erőtől duzzadva, örömmel tért vissza. Három évre írt alá. "Nagyon örülök, hogy visszatérhetek Mosonmagyaróvárra, s remélem, sikerül bent tartani a másodosztályban a csapatot" – mondta. 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC