nb1.hu

Élvonalból igazolt a Szpari, hosszabbítók Siófokon, visszatérő Lőrincen

Megvan az Ajka első igazolása.

NYÍREGYHÁZA
 
,,AZ ÉLVONALBÓL ÉRKEZETT JÁTÉKOS
 
Vass Patrikot szerződtette a Nyíregyháza Spartacus. 
 
Újabb játékossal kötött szerződést a Nyíregyháza Spartacus. Vass Patrik Zalaegerszegről érkezik a Szparihoz. A 28 éves támadóként és középpályásként is bevethető labdarúgó az előző idényben 22 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára, 12 alkalommal kezdőként. Korábban volt NB-II-es bajnok a Gyirmóttal, 2017-2020 között pedig az MTK színeiben 17 gólt szerzett. Vass Patrikkal három éves szerződést kötött a Nyíregyháza Spartacus."
 
,,ÚJABB SAJÁT NEVELÉS KAPOTT SZERZŐDÉST
 
Sztankó Dávid három évre írt alá a Szparihoz. 
 
Újabb fiatal, saját nevelésű játékossal kötött szerződést a Nyíregyháza Spartacus. Sztankó Dávid már bemutatkozhatott az NB-II-ben, az elmúlt idényben három alkalommal lépett pályára a felnőtt együttesben, de játszott a Bozsik Akadémia U19-es csapatában és a Szpari II-ben is. Összesen 42 találkozón jutott szerephez a 2020/2021-es idényben, és főként az előkészítésekben jeleskedett. A 18 éves, tehetséges támadó középpályással 2024. nyaráig szóló kontraktust írt alá a Szpari."
 
SIÓFOK
 
,,MEGKEZDŐDÖTT A MUNKA, EDZÉSBE ÁLLTAK JÁTÉKOSAINK!
 
A felkészülés a mai napon kezdetét vette a Merkantil Bank NB II 2021/2022-es idényére: a futógyakorlatok, tesztek mellett előkerült a labda is. 7 mérkőzés szerepel a tervek között. Ellenfeleink várhatóan a Budafok, a ZTE, az Iváncsa, a PMFC, a Haladás és a szlovén NK Nafta Lendava lesznek, illetve egy találkozó még szervezés alatt van.
 
A nyári átigazolási időszakban minden bizonnyal lesz mozgás a játékoskeretben.
 
Jó hír, hogy aláírt és újabb 1 évet a BFC Siófok színeiben fog játszani Polényi Gábor, Kecskés Tamás, Nikházi Márk és Deutsch Bence.
 
Távozik Gaál Bálint, Tömösvári Bálint, Tajthy Tamás és Izing Martin, velük nem hosszabbít klubunk szerződést. További pályafutásukhoz és a magánéletben is sok sikert kívánunk nekik!
 
A szakmai stábban is van változás: erőnléti edzőnk Ferenczi István az NB I-es ZTE-nél folytatja a munkát. Köszönetet mondunk az elmúlt 1 évért Pistának is, és minden jót kívánunk!
 
A csapattal kapcsolatos híreket folyamatosan frissíteni fogjuk."
 
AJKA
 
,,Kaposvárról érkezik nyári első szerzeményünk, hiszen Szarka Ákos 2 éves szerződést írt alá klubunkkal.
 
Szarka  első magyarországi klubja a Diósgyőr volt, később Gyirmóton, majd Kaposváron is megfordult új csatárunk.  Eddigi magyarországi karrierje alatt 114 mérkőzésen 40 alkalommal volt eredményes, a 2018/19-es NB II-es szezonban 19 góllal a második lett a góllövőlistán.
 
Hajrá Ajka! Együtt a város!"
 
SZENTLŐRINC
 
,,Rutinos belső védőt szerződtetett NB II-es felnőtt csapatunk, akit nem kell bemutatni senkinek Szentlőrincen: Tamás László évekig játszott nálunk, csupa szép emléket őriz ebből az időszakból, s most nagy örömmel tért vissza hozzánk.
 
Férfiasabb az arc, mint tíz évvel ezelőtt, de a mosoly a régi. Tamás László régi ismerősként tért vissza Szentlőrincre, ahol annak idején elkezdte felnőtt pályafutását. A PMFC-ben nevelkedett, onnan került hozzánk, majd következett egy ausztriai kitérő, aztán a Vasas, a Siófok, a Balmazújváros, a Haladás és a Szolnok játékosa volt. A 33 éves belső védő a Balmazújváros és a Haladás színeiben 50-szer szerepelt az élvonalban, előbbi csapattal, továbbá a Vasassal feljutott a második vonalból az NB I-be, a Szentlőrincben pedig 2007 és 2012 között 148 alkalommal lépett pályára.
 
– Szerintem tíz perc alatt megegyeztünk… Csupa szép emlék köt a Szentlőrinchez, az öt év alatt négyszer végeztünk a dobogón, nyertünk két bajnokságot, egyszer ezüst-, egyszer pedig bronzérmesek lettünk – emlékezett vissza Tamás László. – Tavaly is szóba került, hogy visszajövök, de addigra már megígértem a Szolnoknak, hogy hosszabbítok. Idén azonban eldöntöttük a családdal, hogy közelebb költözünk a szüleimhez, akik Tolna megyében laknak. Szerettünk volna hazajönni a két gyerekünkkel, a hatéves Lottival és a kétesztendős Mironnal, úgyhogy nagyon örültem, hogy a Szentlőrinc továbbra is számított rám. Motivált vagyok, szeretnék egyénileg jó szezont futni, és bízom benne, hogy a csapat mielőbb kiharcolja a bentmaradást, hogy aztán a továbbiakban felszabadultan, nyugodtan futballozhassunk!
 
Felnőtt csapatunk az előző szezonban úgy vívta ki a bentmaradást az NB II-ben, hogy a keret túlnyomó többségét fiatal játékosok alkották. Nem kérdés, nagy szükségünk van az olyan rutinos, magasabb osztályt is megjárt futballistára, mint Tamás László.
 
– Ő most hazatért hozzánk! – fogalmazott sportszakmai igazgatónk, Fekete Tivadar. – Nyugodtan mondhatom, olyan játékos, aki az edzők álma: akárhol futballozott, mindig stabil, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, ráadásul egy nagyon jó személyiség, igazi csapatember. Tőlünk indult a felnőtt karrierje, amely aztán a későbbiekben nagyon szép ívet írt le. Megfordult az NB I-ben is, megvan a kellő rutinja, tapasztalata ahhoz, hogy az egyik vezéregyéniségünk legyen. Biztos vagyok benne, hogy fiatal csapatunknak mind a pályán, mind azon kívül nagy segítségére lesz!
 
Sok sikert újra szentlőrinci színekben, Laci!"

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC