Érkező Budafokon, Felcsútról is igazol szakembert a Vasas - esti híradó - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Érkező Budafokon, Felcsútról is igazol szakembert a Vasas - esti híradó

Juhász Gergely - 2021. June 13. Sunday 19:53
Profi szerződést kapott két tiszakécskei fiatal.
Kép forrása: tiszakecskefoci.hu
VASAS
 
Kapusedző, erőnléti szakember, videoelemző és egy második pályaedző is segíteni fogja Kuttor Attila vezetőedző munkáját.
 
Múlt héten már beszámoltunk róla, hogy a 2021/22-es Merkantil Bank Liga küzdelmeinek új szakmai stábbal vág neki csapatunk. Kuttor Attila vezetőedző mellé elsőként Tóth Mihály pályaedző csatlakozott, mostanra pedig újabb szakemberekkel bővült a stáb. A stábtagok nem ismeretlenek egymás számára, korábban dolgoztak már együtt, így összeszokott teamet alkotnak.
 
Klubunk kapusedzője Farkas Balázs lesz. A szakember eddigi pályafutása során védte - többek között - az akkor élvonalbeli BVSC, a Pécs és a Sopron kapuját (utóbbi klubnál megválasztották az év kapusának), de Cipruson nemzetközi tapasztalatokat is szerzett. Edzőként saját kapusiskolát nyitott, majd dolgozott Újpesten, az MTK csapatánál és Mezőkövesden. Most az MTK utánpótlásának vezető kapusedzői pozícióját hagyta ott a Vasas hívására.
 
Erőnléti edzőként ezentúl Vég András segíti a csapatot. A fiatal sporttudományi szakember korábban Mezőkövesden dolgozott, előtte viszont évekig Londonban élt és részt vett professzionális képzéseken, mellette a Millwall női együttesénél volt a szakmai stáb tagja.
 
Desits Szilárd a Vasas Kubala Akadémiáról csatlakozik a felnőtt csapat edzői stábjához. Tóth Mihály mellett második pályaedzőként fog tevékenykedni. A szakember korábban a Szombathelyi Haladás pályaedzője, majd megbízott vezetőedzője volt, az elmúlt szezonban pedig a Vasas Kubala Akadémia U16-os korosztályával az MLSZ Kiemelt bajnokságában vezetőedzőként bronzérmes helyen végzett.
 
Nagy Miklós, sportigazgató:
- Az új szakmai stáb összetételénél figyelembe vettük, hogy új vezetőedzőnk olyan szakemberekkel dolgozhasson, akikkel korábban már dolgozott együtt és akikben maradéktalanul megbízik. A korábbiakhoz képest változás, hogy az eddigi egy helyett két pályaedző fogja segíteni a vezetőedző munkáját. Ezen kívül a videoelemző területen is fejleszteni szeretnénk a szakmai munkát. Jelöltünk, Bárdosi Balázs a Puskás Akadémiától érkezik majd hozzánk. “A” licences edzői diplomával és jelentős elemzői tapasztalattal rendelkezik és az aktuálisan soron következő ellenfelek előzetes feltérképezése, valamint saját csapatunk mérkőzéseinek utólagos elemzése mellett az edzéseinknek is aktív résztvevője lesz, a taktikai jellegű gyakorlásokról készülő felvételek napi szintű kielemzése, valamint az egyéni videózások során. A kibővült edzői stábbal nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni a jövőben a poszt-specifikus egyéni képzésekre, mely leginkább a feláramló fiatal játékosok szempontjából lehet lényeges.
 
A játékoskeret tekintetében változás, hogy Kilyen Szabolcs és Rados Iván szerződése június 30-án lejár, további pályafutásukhoz sok sikert kívánunk.
 
A felkészülésünk első hetében csatlakoznak a kerethez - a több játéklehetőség érdekében - a közelmúltban kölcsönben szereplő játékosaink is, hogy az új edzői stáb felmérje aktuális helyzetüket.
 
Utánpótlásunk U19-es csapata számára a múlt héten fejeződött be a szezon. A kiemelt bajnokságban ezüstérmet nyert gárda tagjai közül a korábban is felnőtt kerettag Kapornai Bertalan és Szalai József mellett egy hét pihenőt követően a felkészülés második hetében csatlakozik a felnőttekhez Szilágyi Szabolcs, Kiss-Szemán Péter, Sztojka Dominik, Farkas Botond és Józsa Marcell, továbbá a kapusok közül Horváth Kornél és Molnár Zsombor a kapusedzéseken fognak részt venni. 
 
Csapatunk június 14-én, hétfőn 10 órától kezdi meg a 2021/22-es nyári felkészülési időszakot. A hét hetesre tervezett program orvosi vizsgálatokkal, erőnléti felmérésekkel, tesztekkel és különböző edzésekkel zajlik majd. A rajtig számos edzőmérkőzés is szerepel a naptárban, a részletes programról a következő napokban tájékoztatjuk szurkolóinkat.
 
A 2021/22-es Merkantil Bank Liga első hivatalos játéknapja 2021. augusztus 1., vasárnap - a végleges menetrend a Magyar Labdarúgó Szövetség sorsolása után válik nyilvánossá.
 
BUDAFOK
 
Szlovák bajnok, félszáz NB I-es mérkőzéssel rendelkező játékos lett klubunk negyedik nyári szerzeménye: Fótyik Dominik Kazincbarcikáról érkezett Budafokra.
 
"Pozitív gondolatokkal és komoly ambíciókkal írtam alá a szerződésem és alig várom, hogy elkezdődjön a felkészülés. Boér Gábort és néhány új csapattársamat korábbról ismerem, Kovács Dáviddal például mindig kemény párharcokat vívtunk egymással. Bízom abban, hogy a BMTE segítségére leszek és együtt megvalósítjuk a terveinket" - nyilatkozta honlapunknak a 30 éves belső védő, aki a hátsó alakzat bal oldalán is bevethető. 
 
"A keret összeállításakor lényeges szempont, hogy a védelemnek legyen egy olyan oszlopa, akinek komoly tapasztalata van és NB II-es szinten kiemelkedő képességekkel rendelkezik. Dominik ballábas játékos és nem csak a védekező, hanem a támadó pontrúgásoknál is fontos szerep hárulhat rá" - mondta új igazolásunkról Oláh Lóránt sportigazgató.
 
Névjegy
 
Fótyik Dominik 1990. szeptember 16-án született a szlovákiai Érsekújváron. Pályafutását Trencsénben, az AS Trenčínnél kezdte, majd 2010 januárjában Zsolnára igazolt. Az MŠK Žilina színeiben bemutatkozott a szlovák élvonalban, az idény végén pedig bajnoki címet ünnepelhetett. A Fortuna Ligában összesen tizenöt mérkőzésen lépett pályára és egy gólt szerzett.
 
A 2011/2012-es szezonban kölcsönben szerepelt az MFK Zemplín Michalovce és az MFK Tatran Liptovský Mikuláš együttesében is.
 
2012 nyarán ugyancsak kölcsönben érkezett Magyarországra, a másodosztályú Kazincbarcikához, majd egy évvel később a Mezőkövesd igazolta le. A matyóföldiek játékosaként 2018 júliusáig összesen 69 találkozón futballozott, közülük 36-ot az NB I-ben. Tagja volt az élvonalból kiesett, majd oda visszajutott mezőkövesdi együttesnek is.
 
A 2014/2015-ös idényben kölcsönben a Kecskemét labdarúgója volt és tovább gyarapíthatta NB I-es meccseinek a számát.
 
Fótyik az elmúlt három esztendőt Kazincbarcikán töltötte, ahol végig alapemberként számítottak rá. A legutóbbi szezonban 34 NB II-es bajnokin lépett pályára és háromszor volt eredményes.
 
Védőnk korábban szerepelt a szlovák U21-es válogatottban.
 
TISZAKÉCSKE
 
A saját nevelésű Lovas Andor és Lovas Zsombor 16 évesen lettek a Tiszakécskei LC felnőtt csapatának profi labdarúgói.
 
Nagy büszkeség és öröm számunkra, hogy két tehetséges, saját nevelésű labdarúgónk aláírta élete első, felnőtt profi szerződését  klubunkkal. Lovas Andor és Lovas Zsombor óvodás koruk óta (egy rövid megszakítással) a Tiszakécske VSE, illetve a Tiszakécskei LC kötelékébe tartoznak. Az elmúlt szezonban már bemutatkozhattak első csapatunkban NB III-as mérkőzésen.
 
Mindkét fiatal, 16 éves játékosunkban nagy potenciált látunk, akik a következő NB II-es bajnoksságban is csapatunk segítségére lehetnek. Hosszabb távon is sok örömet okozhatnak majd a tiszakécskei szurkolóknak – tájékoztatta klubunk honlapját Nyilas Elek, a Tiszakécskei LC szakmai igazgatója, aki kiemelte: Köszönet illeti a tiszakécskei utánpótlásban dolgozó szakembereket, hiszen ez a szerződéskötés az ő munkájuknak az eredménye. Továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy minél több helyi fiatal labdarúgó jusson el a TLC első csapatába. A Lovas testvérek példája jól mutatja, hogy tehetséggel, szorgalommal és megfelelő hozzáállással el lehet jutni a profi labdarúgás szintjére.
LEGFRISSEBB HÍREK
2022. 01. 29. 14:12

Derbi: szurkolóbarát döntésről számolt be a Fradi

Hivatalos bejelentés.
2022. 01. 29. 13:23

Támadó középpályással erősített a Dunaszerdahely

Hivatalos bejelentés.
2022. 01. 29. 11:32

Kispest-Gyirmót: a bemutatkozás után nem jégkorongozni fognak

Egy éve sem hittek túl sokan a vendégekben!
2022. 01. 29. 11:06

DVSC-Kisvárda: közbeszól a koronavírus 

A vendégeknél a stáb sem lesz teljes.
2022. 01. 28. 16:51

Budaörs: új játékosok és vezetőcsere

Hivatalos bejelentés.
2022. 01. 28. 10:58

Szolnok: három érkező, két távozó

Alakul a keret.
2022. 01. 29. 13:47

NB I-es rutinnal rendelkező játékossal erősített az éremesélyes

Hivatalos bejelentés.
2022. 01. 28. 21:06

A Tiszafüred Szegedről igazolt, megerősítette a védelmét a Dunaújváros

22. játékosát keresi a Jászberény.
2022. 01. 29. 10:47

FTC: Norvégiába igazolhat az amerikai szélső

Az ősszel Szlovákiában futballozott.
2022. 01. 29. 10:03

Paks-ZTE: jó döntések az edzőkről

Új „csékát” választottak a zalaiak.
2022. 01. 27. 15:11

Az MTK-ból igazolt a Szpari

Hivatalos bejelentés.
2022. 01. 27. 10:38

Haladás: a vezetőedző jellemezte a téli érkezőket

Öten távoztak.
2022. 01. 28. 11:35

Távozót jelentett be az egyik kiesőjelölt

Mégozzá hivatalosan.
2022. 01. 27. 15:46

Újra nyert a Paks - reakció

Vasárnap jön a következő meccs.
2022. 01. 29. 09:43

Ennyi pénzért hagyja el az AC Milant a magyar tehetség

Hollandiában folytatja.
2022. 01. 29. 06:32

Szombati foci: indul a tavasz az NB I-ben

Pályán Kleinheislerék.
2022. 01. 29. 03:33

Kölcsönadták Szoboszlaiék csapattársát

Az Afrika Kupán is szerepelt.
2022. 01. 29. 00:07

Jön a Derbi, rangadó Fejér megyében

Debrecenben vizitál a Várda, Bognárék nyitják a fordulót.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1DVTK42
2Vasas FC41
3Kecskeméti TE HUFBAU38
4Szombathelyi Haladás37
5Szeged-Csanád Grosics Akadémia35
6WKW ETO FC Győr32
7Dorogi FC30
8BFC Siófok30
9Nyíregyháza Spartacus FC27
10PMFC26
11FC Ajka24
12Szentlőrinc24
13Békéscsaba 1912 Előre21
14Soroksár SC20
15III. Ker. TVE20
16Aqvital FC Csákvár20
17Budaörs20
18Budafoki MTE19
19Szolnoki MÁV FC19
20Tiszakécskei LC15
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!