Érkezők és távozók a Vasasnál, próbázók Békéscsabán, igazolt a Csákvár - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Érkezők és távozók a Vasasnál, próbázók Békéscsabán, igazolt a Csákvár

Juhász Gergely - 2021. June 22. Tuesday 19:36
Két új játékos Kecskeméten, visszatérő Óbudán.
Kép forrása: III. Kerületi TVE/Facebook
VASAS
 
,,Második hete tart a csapat nyári felkészülési programja, eddig három új játékossal bővült a keretünk: Uram János, Varga Donát és Márkvárt Dávid is piros-kék mezben folytatják pályafutásukat. Egy hét elteltével csatlakoztak a munkához a Vasas Kubala Akadémia fiatal növendékei is: Farkas Botond (18), Szalai József (18), Kiss-Szemán Péter (19), Sztojka Dominik (17), Józsa Marcell (19), Bonifert Máté (18), Molnár Zsombor (17) és Szilágyi Szabolcs (17) bizonyíthatnak az új szakemberekkel felálló szakmai stábnak.
 
Korábban már beszámoltunk róla, hogy Kilyen Szabolcs és Rados Iván szerződése június 30-án lejár. Játékosaink a következő évadra faló felkészülést már nem csapatunkkal kezdték meg, további pályafutásukhoz sok sikert kívánunk. A játékoskeret tekintetében további változást jelent, hogy a következő napoktól csökken a Vasas FC labdarúgóinak létszáma. Ujvárosi Ádám továbbra is kölcsönben folytatja pályafutását, játékosunk ezúttal hat hónapig erősíti a tabella 16. helyén végző Szentlőrinc SE együttesét. Szedlár Zoltánnal közös megegyezéssel szerződést bontottunk, támadónk a Dorogi FC kötelékében szerepel a jövőben, pályafutásához sok sikert kívánunk."
 
BÉKÉSCSABA
 
,,Csapatunk tagjai hétfőn délután újra találkoztak egymással és megkezdték a 2021/22-es bajnoki idény nyári felkészülési időszakát.
 
Stábértekezlet és eligazítás után mindenki COVID-19 tesztelésen vett részt, amelyen szerencsére mindenki negatív eredményt mutatott. Bár a Magyar Labdarúgó Szövetség a legfrissebb, módosított versenykiírásban hatályon kívül helyezte a korábbi járvány-helyzetben bevezetett egészségügyi protokollt, ettől függetlenül klubunk biztos akart lenni játékosaink és a stáb tagjainak egészségében. A stábból távozott Kincses Ádám, aki máshol folytatja pályafutását. Munkáját ezúton is köszönjük és további sok sikert kívánunk! Korábbi sérültjeink közül szerencsére mindenki visszatért, így Hursán György, Babinyecz Balázs és Mészáros Márk is felvette a munkát. A napokban folyamatosan, előre egyeztetett időpontokban, kisebb csoportokban kerül majd sor az orvosi vizsgálatokra is, a fizikai állapotfelmérést pedig az úgynevezett Conconi-teszttel (Inga-teszt) ellenőrizte a stáb. A rövid szünetben labdarúgóink elvégezték a számukra kiadott futóprogramot, így elmondható, hogy mindenki megfelelő állapotban tért vissza. Új igazolásainkon kívül több utánpótlás-korú játékosunk is meghívást kapott az első csapat edzéseire, számukra az NB3-as indulással is hatalmas lehetőségek nyíltak, de a keretek pontos meghatározása a felkészülés folyamán történik majd meg. Több próbázó is érkezett és a foglalkozásokon mutatott teljesítményük, valamint további egyeztetések után dönt esetleges csatlakozásukról a klubvezetés és a szakmai stáb. Az első időszakban napi két tréning, valamint uszodai foglalkozás is szerepel a programban és a fő hangsúly a prevención lesz, hogy végre sérülések és hiányzók nélkül kezdhessük meg az előttünk álló új idényt.
 
Preisinger Sándor: – A srácok a szünetben is csinálták az előre kiadott futóprogramot, tehát a felkészülés ezt a részét már nem kell annyira kiemelnünk. Ettől függetlenül nyilván ezen a héten is lesz még futás, előkerülnek a labdás dolgok is, tehát gyakorlatilag a szokásos módon készülünk nagyobb létszámú játékokkal. Ezek után következhetnek a speciálisabb feladatok és összességében bízom benne, hogy – a nagy melegtől eltekintve is – sikerül majd mindent elvégezni és ezáltal keretünk úgy meg tud erősödni, hogy egy-egy posztra lesz legalább két-két emberünk, vagy két posztra három. Ez a szituáció nagyobb versenyhelyzetet teremthetne a csapaton belül, ettől kezdve pedig a motivációs szint is megnőne. Ha ezek a dolgok rendeződnek és korábbi sérültjeink is teljesen bevethető állapotba kerülnek, akkor szerintem minőségben is jócskán előre tudunk lépni. A támadó szekcióba mindenképpen szeretnénk még igazolni, hogy a meccsenkénti 5-6 helyzetből minél többet tudjunk értékesíteni. A mai napon volt már egy elméleti foglalkozás, jelen pillanatban két csoportra bontva erősítések és részben labdás játékok zajlanak, a tegnap megkezdett prevenciós rész pedig folytatódik, délután pedig lépcsőzünk kicsit és így megy ez majd napról-napra, hétről-hétre."
 
CSÁKVÁR
 
,,Újabb játékossal erősödött keretünk! Két év kihagyás után visszatért csapatunkhoz Dulló Martin. A 27 éves középső védő hat teljes szezont húzott le klubunknál, mielőtt 2019 nyarán Vácra, majd tavaly Szentlőrincre szerződött. Az elmúlt esztendőben alapembere volt a másodosztályban újonc baranyai gárdának, s nagyon sokat tett azért, hogy Sluka Marian legénysége kiharcolta a bent maradást.
 
- Dulló Martin már a keretünkkel kezdte meg a felkészülést, érkezését követően ő is átesett a kötelező PCR-teszten – tudtuk meg csapatunk újdonsült vezetőedzőjétől, Mónos Tamástól.
 
Jelenleg nem lehet még azt mondani, hogy végleges lenne keretünk. Több olyan fiatal is az ausztriai edzőtáborban készül ugyanis a Puskás Akadémiával, akinek kérdéses a sorsa és erősítést jelentene számunkra, valamint több “befejezetlen” tárgyalásunk van kiszemeltjeinkkel. Húsz fővel kezdtük meg a felkészülést, de még biztos lesz mozgás a keretben. Ma két foglalkozás szerepel a programban, előbb a kötelező felmérésen, majd edzésen van jelenésük a játékosoknak."
 
KECSKEMÉT
 
,,Újabb játékossal bővült csapatunk játékoskerete, Hadaró Valentin a Kaposvári Rákóczitól érkezik. A bal oldalon bevethető játékos élvonalbeli rutinnal a háta mögött csatlakozik hozzánk.
 
A 26 esztendős Hadaró Valentin Felcsúton kezdett el futballozni, majd a kaposvári utánpótlásba került, ahol végig is járta a korosztályos csapatokat. A 2013/2014-es szezonban az NBI-ben mutatkozhatott be a felnőttek között, 3 mérkőzés jutott neki a Rákóczi színeiben. A következő bajnokságban már alapember volt az NBII-ben, 22-szer kezdőként, 3-szor csereként lépett pályára. A kizárás után is hűséges maradt a Kaposvárhoz, a megye I-ben 24 találkozón 13 gólt jegyzett, illetve betalált az osztályozón is, amivel feljutáshoz segítette csapatát. Két szezon következett az NBIII-ban, 57 mérkőzésen 3 góllal, illetve egy újabb feljutással. Az NBII-ben azonnal ezüstérmes lett csapatával, az újabb feljutásból 31 mérkőzésen 1 góllal vette ki a részét, továbbra is alapemberként, majd az NBI-ben 16 meccsen játszott. A kiesés után is maradt, 25 mérkőzésen 1 gólt lőtt a legutóbbi szezonban a másodosztályban.
 
–Nagyon nehéz volt meghoznom ezt a döntést, hogy elhagyom Kaposvárt, ezért is vártam ki igazából az utolsó pillanatig. A pályafutásom 99 százalékát Kaposváron töltöttem, 14 éves korom óta ott futballoztam, mindig az otthonomnak fogom tekinteni a várost. Sajnos meg kellett hoznom ezt a döntést, de nagyon remélem, hogy jól döntöttem. Tudtam informálódni a Kecskemétről, hiszen nemcsak korábbi csapattársaim, de az egyik legjobb barátom, Nagy Krisztián is itt van már, vele sokat beszélgettem. Felhívott ugyanakkor Szabó István vezetőedző is, aki nagyon szimpatikusan felvázolta azt, merre is szeretne tartani a klub és a csapat. Más lehetőségeim is voltak, de a megérzésemre hallgattam, mert tetszettek a hosszabb távú tervek is. Minél több meccsen szeretnék pályára lépni, ez az egyéni célom, de a legfontosabb persze az, hogy legyen egy olyan éve a csapatnak, amit mindenki sikerként tud elkönyvelni a végén -mondta Hadaró Valentin."
 
,,Újabb játékossal bővült a KTE HUFBAU kerete, Tóth Barna személyében 198 centiméter magas, gólerős csatárt igazolt klubunk.
 
Tóth Barna Gödöllőn kezdett el futballozni, majd az UTE és a Honvéd színeiben pallérozódott az utánpótlásban, a kispestiek színeiben az NBIII-ban is bemutatkozott, míg Újpesten Ligakupa meccs jutott neki. A 2015/2016-os szezonban az NBII-es Vácnál is bizonyíthatott, 12 meccsen 2 gólt jegyezett. A 2016/2017-es szezonban 15 gólt lőtt a kispesti tartalékok színeiben az NBIII-ban, majd Siófokon és Monoron játszott egy évvel később, a Pest megyeiek színeiben 14 találkozón 9 gólt jegyzett és bajnoki címet ünnepelt a harmadosztályban. A feljutás után 37 meccsen 14-szer talált be a másodosztályban, majd a Nyíregyháza és a Haladás színeiben 19 mérkőzésen 5 találatot jegyzett. A 2020/2021-es bajnokságot Szombathelyen kezdte, majd Ajkán fejezte be, 33 mérkőzésen 8 gólig jutott.
 
-A Kecskemét az utóbbi években már többször is megkeresett, de most, az NBII-es tagság kivívásával érkezett el az idő arra, hogy egymás tenyerébe csapjunk. Egy szép tervekkel rendelkező klubhoz érkeztem meg, nagy lehetőséget látok benne. A célom az, hogy stabil játékosként egyénileg és csapatként is sikereket érhessek el. Minél többet szeretnék játszani, ami remélhetőleg gólokban is megmutatkozik majd. Ami a klubot illeti, idén stabil középcsapattá szeretnénk válni, amire aztán a jövőben tudunk építeni, és akár meghatározó csapattá válni ebben az osztályban – mondta új támadónk, Tóth Barna."
 
SIÓFOK
 
,,MEGVAN AZ ELSŐ NYÁRI IGAZOLÁSUNK!
 
Damásdi Alex személyében új játékost köszönthetünk klubunknál. Alex 2 éves szerződést kötött a BFC Siófoknál. Az 1997-es születésű, támadó felfogású játékos Ceglédről igazolt Siófokra, azt megelőzően pályára lépett a Puskás Akadémiánál, Csákváron, Debrecenben pedig a Lokinál és a DEAC-nál is. Alex bemutatkozott már az NB I-ben is. A DVSC színeiben – beleértve az alacsonyabb osztályú csapatot - 13 gólig jutott a 2018/2019-es bajnoki évben, míg az előző szezonban 5 alkalommal talált az ellenfelek hálójába.
 
Milyenek az első benyomások a csapatnál?
 
Mindenki nagyon pozitívan fogadott, nagyon barátságos az öltöző! Az edzések kemények, de 1-2 héten belül biztosan beleszokik a brigád.
 
Van ismerős a játékostársak között?
 
A Balogh Benitó félig-meddig, vannak közös ismerőseink, de a csapat nagyrészével már találkoztam, mint ellenfél. 
 
Melyik poszton vagy posztokon érzed jól magad?
 
Támadó szerepkörben, a széleken szoktam játszani. A balszélső az a pozíció, ahol a legszívesebben játszom. 
 
Mi az elvárás magaddal szemben?
 
Nyilván az a célom, hogy beverekedjem magam a kezdőbe, minél többet játszhassak. Szeretném bebizonyítani, hogy itt van a helyem Siófokon és az NB II-ben. Remélem sikerül jó szezont futnunk, és sok örömet szerezni a szurkolóknak!
 
Sok sikert kívánunk Alex sárga-kék színekben!"
 
III. KERÜLET
 
,,Na ki jött vissza⁉️
 
Sili Luka a kölcsönjátéka után visszatért.
 
Üdv újra óbudai kék-fehérben Luka!"
LEGFRISSEBB HÍREK
2022. 06. 28. 07:33

Ismét legyőzné az ukránokat a magyar női válogatott - reakció

Íme, a keret!
2022. 06. 28. 06:32

Keddi foci: edzőmeccset játszik a Fradi

Német csapat lesz az FTC ellenfele.
2022. 06. 27. 22:46

Eb-döntőre utazik a magyar női futsalválogatott

Íme, a keret!
2022. 06. 27. 22:09

Kecskemét: megvan az első ellenfél

Hivatalos bejelentés.
2022. 06. 27. 17:36

Erősített a Gyirmót, a Kazincbarcika és a Csákvár

Szerződéshosszabbítás az MTK-nál.
2022. 06. 27. 11:37

Kazincbarcika: védő és támadó érkezett - reakciók

Hivatalos bejelentés.
2022. 06. 27. 18:25

Változások a DEAC keretében, távozó a Jászberénynél

Nyilatkozott az újonc új edzője.
2022. 06. 27. 12:09

Felkészülés: az Ajka ellen kapott ki a Balassagyarmat - reakciók

Egy félidőn át bírta a harmadosztályú együttes.
2022. 06. 27. 20:47

Dupla a legjobbkor: üzenet Feczesinnek és Novothnynak is - reakció

Illetve a stábnak, a vezetőknek és a szurkolóknak is.
2022. 06. 27. 19:58

Átigazolás: az AS Rom és a Perugia után a Kazincbarcika viszi a Honvéd fiatalját

Hivatalos bejelentés.
2022. 06. 27. 09:45

Budafok: magyar és szlovák csapat is az ellenfelek között

Telkiben készül az együttes.
2022. 06. 26. 19:06

Távozókat jelentett be a Kozármisleny, támadót igazolt a Dorog

A védelmét erősítené a Szpari, friss hír a Hali-játékos állapotáról.
2022. 06. 26. 19:41

Új játékosok a pécsieknél, megnevezte edzőjét az újonc

Fiatal magyar tehetséget igazolt a Putnok.
2022. 06. 26. 10:52

Debrecen: Szöllősi György és az egyetem

Sándor Mihály legendás könyve is szóba került.
2022. 06. 27. 19:53

Kisvárda: Diósgyőrből tért vissza a Kapitány

Hivatalos bejelentés.
2022. 06. 27. 19:48

Puskás Akadémia: ilyet 2 éve nem engedett meg a Real Madrid senkinek

Felcsúti élménybeszámoló: Iker Casillas is fontos láncszem.
2022. 06. 27. 19:40

FTC: az igazi osztrák vendégszeretet - videó

A kemény meló mellett csapatépítésre is jutott egy kis idő.
2022. 06. 27. 18:49

Kleinheisler László az NB I-ben folytathatja karrierjét?

Horvát oldal foglalkozott az ügyével.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1Vasas FC85
2Kecskeméti TE HUFBAU77
3DVTK72
4Szeged-Csanád Grosics Akadémia66
5BFC Siófok59
6Szombathelyi Haladás57
7WKW ETO FC Győr56
8Soroksár SC52
9FC Ajka51
10Nyíregyháza Spartacus FC50
11PMFC48
12Aqvital FC Csákvár43
13Tiszakécskei LC42
14Budafoki MTE42
15Békéscsaba 1912 Előre42
16Szentlőrinc42
17Dorogi FC41
18Szolnoki MÁV FC38
19Budaörs38
20III. Ker. TVE37
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!