nb1.hu

Érkezőket és távozókat is bejelentett a Békéscsaba, az NB I-ből erősített a Siófok

Hivatalos bejelentések.

Az NB II 19. hekyén szerénykedő Békécsaba kerete alapos változáson esik át a téli szünetben. A lila-fehér klub két új igazolásról és hét távozóról számolt be.
ÍME, A BÉKÉSCSABA BEJELENTÉSE:
“Az algyői edzőtáborba már két újabb szerzeményünk is elutazott, hiszen a Békéscsaba 1912 Előre leigazolta támadó szekciójába a 23 éves, nagy mérkőzésrutinnal rendelkező Kóródi Nándort, valamint középpályás pozícióba a korábbi pécsi csapatkapitányt, az igen tapasztalt Futó Zsombort is.
Nándi 2017-ben került a köztudatba, amikor elutazhatott a DVSC törökországi edzőtáborába, majd a Ferencváros elleni NB I-es mérkőzés hajrájában az élvonalban is bemutatkozott. A szolnoki születésű, püspökladányi származású 183 cm magas, ballábas labdarúgó támadó és szélső pozíciókban egyaránt bevethető, így bízunk benne, hogy gólokkal szolgálhatja ki a békéscsabai közönséget.
Kóródi Nándor: – Nagy motivációval érkeztem Békéscsabára, ahol legfőbb célom természetesen a csapat hatékony segítése, illetve szeretném magam is minél jobb formába hozni. Bízom benne, hogy ez a lehető leghamarabb sikerül is, utolérem a többieket és a beilleszkedés is rendben megy majd.
Zsombor Pécsről érkezett Békéscsabára, és a 30 éves jobblábas játékos fő feladata, védekező középpályásként a támadások építése, valamint az átmenetek hatékony biztosítása lehet. Zsombi Debrecenben kezdte pályafutását, majd a Honvéd-Siófok-Pécs útvonalon keresztül vezetett újra Békéscsabára.
Nándi és Zsombi, sok-sok lila-fehér gólt, győzelmet, pontokat és sérülésmentes szezonokat kívánunk! Üdvözlünk Benneteket Békéscsabán!
Igazolásainkkal párhuzamosan távozóinktól is elköszönünk. Máshol folytatja pályafutását a jövőben: Fülöp István, Bor Dávid Ferenc, Szabó Zsombor, Izing Martin Ferenc, Tomori Zoltán, Balla Mátyás, valamint Varga Tamás Károly. Mindent köszönünk és további sportsikereket és jó egészséget kívánunk!”
DIÓSGYŐR
Négy felkészülési találkozó is vár az NB II éllovasára a Diósgyőrre. Kuznyecov Szergej együttese Spanyolországban a Bochum a Jablonec és az Aarhus ellen, míg a hazaérkezést követően a Kosice ellen játszik felkészülési találkozót.
ÍME, A DVTK HÍRE:
“A német Bundesligában szereplő VFL Bochum, a cseh élvonalbeli FK Jablonec és a dán első osztályú Aarhus GF ellen játszik a DVTK a spanyolországi edzőtábor ideje alatt, majd a hazaérkezést követően az FC Košice vár a Diósgyőr labdarúgóira. Minden mérkőzésről élő szöveges közvetítés lesz olvasható a DVTK hivatalos csatornáin és videós összefoglalókkal is készülünk.
A klubokkal kötött megállapodások értelmében a Bochummal pénteken, a Jabloneccel hétfőn, míg az Aarhus GF csapatával jövő csütörtökön játszik a Diósgyőr, a hazaérkezést követő szerdán pedig az FC Košice ellen zárul a felkészülés.”
A DVTK hátralévő programja
2023. január 13., péntek
11:30 VfL Bochum (német I. osztály, 17. helyezett) – DVTK
2023. január 16., hétfő
15:00 FK Jablonec (cseh I. osztály, 14. helyezett) – DVTK
2023. január 19., csütörtök
15:00 Aarhus GF (dán I. osztály, 8. helyezett) – DVTK
2023. január 20., péntek
Edzőtábor vége, hazautazás Spanyolországból
2023. január 25., szerda
13:00 DVTK – FC Košice (szlovák II. osztály 2. helyezett)
A DVTK az első tavaszi bajnokit január 29-én Soroksáron játssza.
SIÓFOK
Az NB II 14. helyén álló Siófok Törökországba utazik, hogy felkészüljön a tavaszi folytatásra. A nemrég új szakmai igazgatót bejelentő együttes, egy érkező és egy távozó játékosról is beszámolt.
ÍME, A SIÓFOK HÍRE:
VASÁRNAP TÖRÖKORSZÁGBA UTAZUNK!
Csapatunk január 2-án megkezdte a munkát a tavaszi szezonra Dragan Vukmir szakmai igazgató irányításával.
Vezetőedzőnk Domján Attila és asszisztensedzőnk Bozai Attila felmentést kapott a munkavégzés alól. Az első héten keményen dolgozott a csapat, most pedig már felkészülési mérkőzések is vannak a programban: szerdán a Bicskei TC otthonában lépünk pályára, míg pénteken a MOL Fehérvár FC II lesz az ellenfelünk szintén idegenben.
Vasárnap kezdetét veszi az egy hetes törökországi edzőtábor: játékosaink és a szakmai stáb ezúttal is remek körülmények között készülhet majd az EastWest Utazás-Sport jóvoltából. A helyszín a tavalyihoz hasonlóan Lara lesz. Az edzések mellett 3 mérkőzés szerepel a programban. A szerb 1.osztály utolsó helyezettje, az FK Radnik Surdulica és a szerb 2.osztály második helyén álló Graficar Beograd ellen fogunk pályára lépni, valamint szervezés alatt van a Pristhina elleni találkozó, ők jelenleg a koszovói bajnokság 3.helyét foglalják el.
A játékoskeretben egy változás már történt: Nyári Patrik kölcsönből visszatér a Paksi FC-hez, és helyette Volter Patrik érkezik a BFC Siófokhoz szintén kölcsönbe. Próbajátékon szerepel klubunknál a magyar papírokkal rendelkező Alex Markovic. A 2002-es születésű szerb válogatott védő többek között játszott a Partizan Belgrádban, Olaszországban a Crotone és az Ascoli együttesében, míg Magyarországon az MTK-nál.
A törökországi edzőtáborból minden nap tudósítani fogunk az edzésekről és a mérkőzésekről, és folyamatos tájékoztatást adunk majd az esetleges további változásokról is!”
A Siófok hazai pályán a Csákvár ellen kezdi meg a tavaszi szereplését.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC