nb1.hu

Érzelmi kitörései miatt kell távoznia a ZTE játékosának

Zalaegerszeg – Villám Balázs nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A rangado.hu hívta fel a figyelmünket arra a minden részletre kiterjedő, összegző interjúra, amit a ZTE FC szurkolói honlapja készített Ágoston Zoltán vezérigazgatóval, amelyben az őszi teljesítmény, a realitások, az új igazolások értékelése, a ZTE és más klubok anyagi helyzete, az utánpótlás szereplése, a tavaszi stadionavató, Csató Sándor vezetőedző pozíciója, a téli igazolások és a tulajdonos, Végh Gábor álma is szóba került.
 
A klubvezető a többi között elmondta, hogy az öt igazolásból négy – Fadgyas Tamás, Deustch Bence, Bobál Gergely és Jakab Dávid – pozitívan sikerült. A kakukktojás Villám Balázs volt. A védő korábban a Vasas, a Dunaújváros és a Szolnok csapatát is erősítette, eddigi karrierje során 39 NB I-es meccset játszott.
 
„Villám Balázsnak a játéktudása alapján húzóembernek kellene lennie NB II-ben, de olyan állapotban játssza a mérkőzéseket, ami egy ilyen fiatal csapatnál nem fér bele. Folyamatosan érzelmi kitörései vannak, kétszer kiállították, ebből egyszer legalább egy pont elment ezen. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy a játékosaink olyan fegyelmezetlenségeket kövessenek el, amin mérkőzések mennek el. Nem szeretnénk oda eljutni, hogy mind a húsz játékosunk csak egy ilyen hibát kövessen el, mert akkor jelen helyzetben kiesőhelyen lennénk. Balázzsal leültem, megbeszéltem a történteket; ha van olyan kérője, ahol meg tud újulni, eligazolhat” – közölte Ágoston.
 
Bobál Gergelyről elmondta, jövő nyáron döntenek arról, hogy végleg megveszik-e, vagy máshol folytatja. „Télen is szeretnénk igazolni, megvan már, hogy melyik posztokra. Véleményem szerint három játékost kéne igazolnunk, természetesen az NB I-es és NB II-es csapatok háza táján kell körülnéznünk. A tervezés már az utolsó bajnoki lefújása után megkezdődött, konkrét kiszemeltjeink vannak.”
 
A vezérigazgató úgy vélekedett, a hatodik hely környéke a realitás jelenleg a ZTE FC számára, a tavaszi szezonban pedig biztosan Csató Sándor marad a vezetőedző.
 
„Csató Sándor helye teljesen biztos a kispadon. Egyáltalán nem vagyok híve a sok váltásnak, sajnos ez az elmúlt időben a futballközeg sajátosságává vált. Csató Sanyi nagyon intelligens, tapasztalt szakember, jól illeszkedik a klub által kitalált stratégiába. Nem volt olyan gondolatunk, hogy váltsunk, már csak ezért sem, hiszen szerintem ha elkezdünk egy folyamatot, akkor meg kell várnunk a végét, és utána kell azt értékelnünk. A tervünk, az első hat hely reális, ez egyáltalán nem elérhetetlen. Csató Sanyinak nyárig van szerződése, addig mindenképp vele képzeljük el a folytatást, utána meg kell hozni azt a döntést, ami a klub érdekeinek a legjobb.”
 
A felújított stadion avatóünnepségére vélhetően március 25-én, a válogatott meccs miatti szünetben kerül majd sor. „Valóban van mit átadni, hiszen ha a csapatunk nem is, a stadionunk már megérett az NB I-re. A részleteken még dolgozunk, tervezünk meghívni két csapatot, és így egy nemzetközi tornát rendezni egy félidős meccsekkel. Gondoltunk arra is, hogy akár egy koncertet is beiktatunk.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC