nb1.hu

És Mervó Bence tétmeccsen is visszatért

Először játszhatott az „új” csapatában.

Honlapunk a téli felkészülési időszakban egyedül foglalkozott azzal, hogy Mervó Bence újra tudott játszani. És ez bizony nagy szó, hiszen Budafokra történő igazolása után egyszer sem tudta magára ölteni a BMTE mezét.
 
Január 13-án Csizmadia Csaba vezetőedző szavait osztottunk meg olvasóinkkal, aki arról nyilatkozott, hogy a támadó a többiekkel edz:
 
„Örömteli Bencét a többiek között látni, jó a lába, ami rendkívül pozitív. Maximálisan elszánt most is, csakúgy, mint az elmúlt hónapokban. Sokan feladták volna ezt a küzdelmet a sérülésekkel… Fokozatosan kell őt visszavezetni a játékba, ebben a félévben még valószínűleg epizódszerepet kap majd, hogy nyártól komolyabban is számíthassunk rá. Aztán lehetséges, hogy előbb beverekszi magát a csapatba. Tudjuk, mire képes, a legfontosabb, hogy legyen egészséges.”
 
 

Cél az NB I: Mervó Bence visszatér

Nostradamus tudhatja csak, amit Csizmadiáék szeretnének. A 2015-ös új-zélandi U20-as világbajnokságon új magyar szupertehetség teljesítményén ámuldozott a világ. Mervó Bence 5 gólt vágott a tornán, meg is szerezte az Ezüstcipőt. Nem is csoda, hogy lecsapott rá az MTK, a kék-fehérek az ETO-tól szerezték meg a támadót. A fővárosiaknál nem rúgott labdába Mervó.

 
Aztán az edzéseken mutatott teljesítménye, illetve fizikai állapota odáig javult, hogy Mervó elkezdett játszani az edzőmeccseken. Nem kezdőként, de legalább már újra pályára léphetett.
 
Január 23-án a következőket jelentettük a Budafok, edzőtáborban eltöltött, adott napjáról:
 
„A gárda a szerb élvonalban szereplő FK Indija csapatával is összecsapott, a találkozó egyetlen gólt hozott, ezt Króner Martin szerezte a 84. percben. Króner az őszi szezon végén sérvműtéten esett át. A találkozón csereként kapott lehetőséget Mervó Bence.”
 
Most hétvégén, a tavaszinak mondott szezon 2. fordulójában a Budaörs vendége volt a Budafok (1-0-ra győzött), a mérkőzés legvégén meg elérkezett a várva várt pillanat, Mervót tétmeccsen is becserélhette Csizmadia, méghozzá a 88, percben.
 
 

Mervó Bence tényleg visszatért

Méghozzá az egyik legjobb horvát csapat ellen. Pont egy héttel ezelőtt számoltunk be arról, hogy Csizmadia Csaba, a második helyezett Budafok vezetőedzője arról nyilatkozott, hogy Mervó Bence hamarosan visszatérhet. Mervót 2019. február 21-én igazolta le a BMTE a Győrtől, de a támadó nem sokkal később súlyos sérülést szenvedett, így azóta sem tudott pályára lépni új csapatában.

 
A csatárt meg nem más, mint a Nemzeti Sport szólaltatta meg:
 
„Már annak örültem, hogy a keretben lehettem, az már csak hab a tortán, hogy be is cseréltek" – mondta Mervó Bence, aki 419 nap elteltével játszhatott ismét tétmérkőzésen. "Végigcsináltam mindent a gyógytornászommal és az erőnléti edzőmmel, hétről hétre fejlődöm, minden napra jut valami pozitívum. Szükségem van némi időre, hogy formába lendüljek, de előrébb tartok annál, amit vártam. Nem vagyok türelmetlen, és a klub is mindenben mellettem áll. Nagyon támogató a közeg, igyekszem meghálálni a bizalmat.”
 
A Budafokra elméletileg könnyebb meccs vár a hétvégén, mert a Dorogot fogadja.
 
MERVŐ BENCE – ELŐZMÉNY, JANUÁR 13-ÁN MEGJELENT CIKKÜNKBŐL
 
„A 2018/19-es őszi szezonban 17 meccsen 2 gólt vágott, majd szerződtette a merész álmokat dédelgető Budafok, méghozzá tavaly február 21-én.
 
Ám a Budafokban azóta sem tudott pályára lépni sérülése miatt, sokan már attól tartottak, hogy véget is ér a Mervó pályafutása. Ám a műtét és a jó rehabilitáció jót tett a fizikumának és a lelkének is.
 
Ennek első, a közvélemény számára is kézzelfogható jele az volt, hogy szeptember 25-én azt jelentette az nso.hu, hogy jól halad Mervó felépülése, mert már gyógytornára jár, októberben elkezdheti a kocogást, majd utána kapcsolódhat be a közös munkavégzésbe.
 
A Budafok honlapján ma Csizmadia Csaba vezetőedző adott tájékoztatást a csapatnál eddig elvégzett téli munkáról. Mervóról a következő, örömteli gondolatokat osztotta meg a szakvezető:
 
„Örömteli Bencét a többiek között látni, jó a lába, ami rendkívül pozitív. Maximálisan elszánt most is, csakúgy, mint az elmúlt hónapokban. Sokan feladták volna ezt a küzdelmet a sérülésekkel… Fokozatosan kell őt visszavezetni a játékba, ebben a félévben még valószínűleg epizódszerepet kap majd, hogy nyártól komolyabban is számíthassunk rá. Aztán lehetséges, hogy előbb beverekszi magát a csapatba. Tudjuk, mire képes, a legfontosabb, hogy legyen egészséges.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC