nb1.hu

ETO: a tervekről mesélt a polgármester

A győrieknek jobban a csapat mellé kell állniuk.

Komoly visszhangot váltott ki az ETO és a győri polgármester ügye, ebben a témában adott interjút a Kisalföldnek Dézsi Csaba András, Győr első embere.
 
Az önkormányzat nem fog pénzt adni a klubnak, de a város vezetése segít, hogy minél több győri cég szponzorálja az NB I-et megcélzó klubot. A polgármester nem számított ekkora visszhangra az üggyel kapcsolatban, mert számára természetes, hogy ha valaki gyengén teljesít, akkor kritikát fogalmaznak meg vele szemben. A focistáknál az eredménytelenség önmagában is gond, de a lelketlen játék adta meg a döntésre az alapot. Magyarországon állami szinten megvan minden lehetősége arra, hogy a sportolók akár világszínvonalú teljesítményt tudjanak nyújtani, ám ha az eredmények elmaradnak, akkor Dézsi szerint ennek hangot kell adni.
 
Dézsi az NB I-be vezető útról ezt mondta el:
 
,,Abban is megállapodtunk a tulajdonossal, kizárólag az NB I-be jutás lehet az ETO célkitűzése, továbbá a klub olyan körülményeket teremt, hogy megakadályozza a fiatal tehetségek elvándorlását. Őket kiegészítve rutinos játékosokkal kell elérni a célt. Ha a győri szurkolók azt látják, hogy a helyben kinevelt tehetségek mindent megtesznek a győzelem érdekében, akkor az esetleges vereségeket is könnyebben megbocsátják, mint azt a tinglitangli játékot, amit a sok idegen futballista produkál a pályán. Az is tény, a győrieknek is jobban a csapat mellé kell állniuk a jövőben, járjanak ki meccsekre és drukkoljanak a csapatnak, mert a hazai pálya szurkolók nélkül semmi pluszt nem jelent. A felnőttcsapat finanszírozását segíteni kívánja a város vezetése, amely egyfajta katalizátorszerepet vállal a klub és a gazdaság között. Ebben is megállapodtam a tulajdonossal, hiszen az ETO jó szereplése a közös érdekünk. Lehet, hogy megint darázsfészekbe nyúlok, de szeretnénk elérni, hogy a győri cégek ezentúl a helyi sportot és a helyi kultúrát támogassák elsősorban. Ezt fogom képviselni a jövőben mint polgármester. El kell felejteni azt a stratégiát, hogy Győr egy gazdag város, a költségvetése mindent kibír, mert az erőforrások túlfeszítése óhatatlanul kimerüléshez vezethet."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC