nb1.hu

ETO: bővült a szakmai stáb – reakció, részletek

Hivatalos bejelentés.

 

AZ ETO FC GYŐR KÖZLEMÉNYE:

 

"Új taggal bővült az ETO FC NB II-es labdarúgócsapatának szakmai stábja. Áder András videóelemzőként és scoutként segíti Tímár Krisztián vezetőedző munkáját a jövőben.

 

A budapesti születésű, 32 esztendős Áder András korábban dolgozott az M4 Sportnál, ahol a Bajnokok Ligája mérkőzések elemzéseiért volt felelős, majd a Vasas kötelékeiben, az akadémián és a felnőtt csapatnál látott el játékos-megfigyelői feladatokat, legutóbb pedig a Magyar Labdarúgó Szövetség alkalmazásában, az U18-as és U19-es válogatottak mellett tevékenykedett. A jövőben videóelemzőként és scoutként fogja segíteni Tímár Krisztián vezetőedző munkáját, és azon lesz, hogy az ETO minél sikeresebb legyen a jövőben.

 

– A labdarúgó karrierem nem tartott túl sokáig, NB III-as szinten játszottam, amikor egyetemre jártam – mondta Áder András. – Úgy gondolom, a kellő tehetségem sem volt meg a profi futballhoz, emellett két komoly sérülés is hátráltatta a pályafutásom. Az egyetem után döntöttem el, hogy abbahagyom a játékot, de a labdarúgáson belül maradok. Először elvégeztem a MLSZ által támogatott sportmenedzser képzést, majd külföldön, a Bayern Münchennél tölthettem három nagyon hasznos hónapot gyakorlaton. Miután haza tértem, elkezdtem a Vasasnál dolgozni, az ott töltött négy év alatt először az akadémiai korosztályokkal, majd az utolsó másfél évben párhuzamosan a felnőtt csapattal is foglalkoztam. Ezután a Magyar Labdarúgó Szövetséghez kerültem, az U18-as és az U19-es válogatottnál dolgoztam Tímár Krisztiánnal és Oross Mártonnal. Innen is az ismeretség a vezetőedzővel, emellett Mihalecz Istvánt is ismertem régebbről, ő már hívott korábban. Szerettem a válogatott mellett dolgozni, de úgy látom, hogy itt jobban ki tudok bontakozni. Kialakult a heti ritmusunk, a komplett szakmai stábbal megfelelően együtt tudunk dolgozni.

 

 

 

– A Vasas Kubala Akadémián már dolgozunk együtt, onnan ismerem Andrist – mondta Mihalecz István. – A szakmai stáb összeállításakor törekedtünk arra, hogy az NB II-es csapat mellett szinte már NB I-es szintű stáb dolgozzon, ennek manapság már nagyon fontos szereplője a videóelemző. Úgy gondolom, a munkája már a hétvégi mérkőzésen is megmutatkozott. Emellett scoutként is segíti a klubot, az első csapat és a második csapat szintjén előszűri a lehetséges játékosjelölteket, különböző szakmai anyagokat állít össze róluk és elemzéseket készít."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC