nb1.hu

ETO: Hollandiát is megjárt szélső érkezett a Haladástól

Szombathelyen az MTK-tól kölcsönben szerepelt.

 

AZ ETO FC GYŐR BEJELENTÉSE:

 

"Újabb igazolást sikerült nyélbe ütnie a WKW ETO FC Győr vezetőségének. Az utánpótlás válogatott szélső, Horváth Olivér másfél évre írt alá csapatunkhoz.

 

A húsz esztendős Horváth Olivér fiatal kora ellenére már most gazdag pályafutást tudhat maga mögött. Az MTK-nevelésű játékos nagyon fiatalon légiósnak állt, megfordult Hollandiában, az Ajax Amszterdam és a PSV Eindhoven korosztályos csapataiban, előbbinél John Heitinga, utóbbinál pedig a Manchester United és a Real Madrid korábbi gólvágója, Ruud Van Nistelrooy kezei alatt dolgozhatott. A PSV U21-es csapatával szerepelt a holland másodosztályban, majd onnan tért haza Magyarországra nevelőegyesületéhez, az MTK-hoz. A fővárosiak ezután kölcsön adták a Szombathelyi Haladásnak, azonban itt nem úgy alakultak a dolgai, ahogy szerette volna, ezért a mostani átigazolási időszakban másfél évre aláírt a WKW ETO FC Győr csapatához.

 

– Az MTK-ban nevelkedtem, innen igazoltam 2016-ban Hollandiába, az Ajaxhoz – kezdte Horváth Olivér. –  Itt két évig szerepeltem, ami alatt az első évemben keresztszalag-szakadást szenvedtem. Innen mentem át a PSV-be, ahol ugyanúgy két évig szerepeltem, többek között pályára léphettem a holland másodosztályban is. Az U16-os válogatottól kezdve minden korosztályban lehetőséget kaptam a bizonyításra ez idő alatt. Tavaly nyáron jöttem haza az MTK-ba, onnan egyből kölcsönbe is kerültem Szombathelyre. Ez sajnos nem úgy sült el, ahogy terveztem, ezért nagyon örültem a győri lehetőségnek, hogy egy ilyen nagy múltú klubban szerepelhetek. Leginkább balszélsőként szeretek szerepelni, de igazából sokszor játszottam már a jobboldalon is. Úgy gondolom, jó csapatjátékos vagyok, amit érzésem szerint az ETO-nál tudok kamatoztatni, emellett a gyorsaságommal is az együttes hasznára lehet. Az Eindhoven akadémiáján például a harminc métert 3,79 másodperc alatt futottam. Azt mondták, az utóbbi tíz évben nem mértek ilyen eredményt. Szeretném minél előbb felvenni a ritmust, de jó közösségbe érkeztem, úgyhogy szerintem ezzel nem lesz gond."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC