nb1.hu

ETO: nagyszabású megállapodás

Hivatalos bejelentés.

 

AZ ETO FC GYŐR KÖZLEMÉNYE:

 

"Ma délelőtt sajtótájékoztató keretében jelentette be az ETO, hogy hosszútávú stratégiai együttműködést köt az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karával. A sajtótájékoztatón részt vett Soós Imre, az ETO Futball Kft. ügyvezetője, Dr. Ihász Ferenc, az ETO élettani csoportjának vezetője és online becsatlakozott Prof. Dr. Demetrovics Zsolt, az ELTE PPK dékánja.

 

Az ETO Futball Kft. és az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara közös céljaik elérése érdekében, egymást kölcsönösen támogatva, hosszútávú stratégiai megállapodást kötöttek. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az együttműködéssel az ETO Futball Kft. célja, hogy az élettudományok, sporttudományok keretein belül, azok ismereteinek elméleti és gyakorlati felhasználásával képezzen kiváló labdarúgó fiatalokat. Az akadémiai rendszerben történt laboratóriumi fejlesztések napjaink legmodernebb sportdiagnosztikai eszközeinek használatával lehetővé teszik olyan kutatások elvégzését, amelyek illeszkednek a modernkori tudományos követelményekhez. Az ETO és az ELTE PPK szándékában áll közös kutatások tervezése, vezetése, azok eredményeinek közös közzététele, illetve a gyakorlatba történő beillesztése, valamint rendszeres szakmai gyakorlatok tervezése, vezetése, oktatók és hallgatók számára.

 

Soós Imre, az ETO Futball Kft. ügyvezetője elmondta, hogy mivel az ETO Futball Kft. bekerült az államileg elismert sportakadémiai rendszerbe, nagy változásokon ment keresztül, ennek köszönhetően jelentős fejlesztéseken esett át a klub, anyagi-, és tárgyi eszköz vonatkozásában egyaránt. – Ezeket a tárgyieszköz beszerzések nagymértékű sporttudományikutatásokat tesznek lehetővé. A mi kezdeményezésünk mellé állt Prof. Dr. Demetrovics Zsolt dékán úr, akinek ezért nagy köszönettel tartozunk. Azokat az adatokat, amiket a mérési információkból az élettani csoport ki tud nyerni, tudományos célokra fel tudjuk használni. Ezáltal a magyar labdarúgás és az ETO Futball Kft. sporttudományi előrehaladását is tudjuk segíteni – mondta.

 

– Van már egy korábbi megállapodásunk a Corvinus Egyetemmel is, ahol duális partnerek vagyunk, elsősorban sportközgazdász képzésben, onnan is érkeznek majd hozzánk hallgatók, akikkel tudunk majd együttműködni a szakmai területeinken. Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai karával pedig remélem, hogy lesz egy olyan gyümölcsöző kapcsolat, amely előre fogja tudni vinni a mi élettani és sportszakmai munkánkat is, illetve az egyetemet is tudjuk majd segíteni azokkal a gépekkel, eszközökkel, amelyek itt beszerelésre kerültek – zárta mondanivalóját az ügyvezető.

 

Prof. Dr. Demetrovics Zsolt, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának dékánja online kapcsolódott be a sajtótájékoztatóba, nagy örömét fejezte ki az együttműködéssel kapcsolatban, és részletesebben ismertette a karon zajló munkát. – Nagyon örülünk az együttműködésnek! Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara egy olyan kar, amelyik három fő tudományterülettel foglalkozik. Annak ellenére, hogy a névben csak kettő jelenik meg, pontosítani kell, mert a pedagógia, neveléstudomány, pszichológia mellett a sporttudomány a mi harmadik alapvető területünk. Olyannyira, hogy a kar nyolc intézetéből két olyan intézet is van, amelyik kifejezetten a sporttudomány területével foglalkozik, az egyik Budapesten, a másik pedig Szombathelyen, ahol Ihász professzor úr is dolgozik. Ezen kívül még fő jellemzője ennek a karnak, hogy csupa olyan területtel foglalkozunk, ahol nagyon szorosan kapcsolódik össze maga a tudományos alap kutatás és az emberi működés folyamatainak megismerése és ennek az alkalmazott vonatkozásai, tehát, hogy milyen módon tudjuk átfordítani az alkalmazásba, olyan értelemben, hogy akár jobb edzői munka, jobb sportolói tevékenység születhessen. Nekünk nagyon fontos, hogy minél erősebb, megalapozott kapcsolatunk legyen, ahol a sporttudománynak, a mi sportélettani és egyéb kutatásainknak az alkalmazásba fordítása, tényleges terepen való érvényesítése valósággá válhat. Azt gondolom, hogy ez az együttműködés erre ad egy kiváló lehetőséget, és nagyon bízom benne, hogy sikeres projektek fognak születni a közös munkából. A magunk részéről egész biztos, hogy minden tekintetben erre fogunk koncentrálni, és abban is biztos vagyok, hogy Igazgató úr és Ihász professzor úr közreműködésével ez egy nagyon sikeres együttműködés lesz – mondta Prof. Dr. Demetrovics Zsolt.

 

Az együttműködés egyik kulcsfigurája Dr. Ihász Ferenc, az ETO Akadémia élettani csoportjának vezetője. – Valóban úgy tűnik, hogy egy olyan szerencsés „együtt állás” működik már ez év januárjától, főleg inkább késő tavasztól, hogy olyan műszerpark került beüzemelésre, ami minden igényt kielégít ahhoz, hogy minőségi fejlesztéseket, minőségi munkát végezzünk a labdarúgásban. Hozzátenném, hogy ez nem csak a labdarúgásról fog szólni. Olyan optimális terepet tudunk biztosítani a hallgatóknak, legyen éppen pszichológiában, pedagógiában, vagy a sporttudományban elkötelezett, hogy valóban a terepen, élőben megfoghatja a műszert, azzal dolgozhat, adatokat gyűjthet és azokat értelmezheti. Azt gondolom, hogy az a legjobban használható tudás, ami a gyakorlatból indul el az elmélet felé, és nem pedig a könyvből tanulnak valamit, amit majd később próbálnak beépíteni a gyakorlatba. Természetesen mind a kettő működik, de elképzelhető, hogy ez nagyobb nyomot hagy a hallgatók agyában. Szombathelyről és Budapestről fognak érkezni szakmai gyakorlatra és együtt fognak velünk dolgozni. Ez ebben az értelemben azt jelenti, hogy a labdarúgás szolgálni fogja a tudományt, a tudomány pedig szolgálni fogja egyebek mellett a labdarúgást is – mondta Ihász professzor.

 

Bízunk benne, hogy a két nagymúltú intézmény együttműködése mindenki számára sikeres és gyümölcsöző lesz!"

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC