nb1.hu

Ezért nem lehet folytatni a bajnokságot?

Többeket érintő hiányosságra hívta fel a figyelmet a budafoki.

A második helyezett Budafoknál sincsenek közös edzések, és a csapat szerb légiósa, Veszelinov Vladimirfontos hiányosságra hívta fel a klubhonlapul keresztül a közvélemény figyelmét a bajnokság folytatását illetően.
 
 
„Úgy vélem, egyelőre nincs értelme újrakezdeni a közös edzéseket. Hallom, olvasom a külföldről érkező híreket, de Magyarországot ebből a szempontból nem lehet egy lapon említeni Angliával vagy Olaszországgal. Mi nem tudunk beköltözni egy edzőközpontba (nyilván a magyar csapatok döntő többségére gondolt – a szerk.), ahol minden nap tesztelnek minket. Ráadásul azt mondják, itthon még ezután fog igazán emelkedni a fertőzöttek száma, vagyis szerintem korai a visszatérésről beszélni. Ami a szezont illeti, remélem, minél hamarabb döntés születik a bajnokság lezárásáról, mert onnantól kezdve valamelyest jobban tudunk tervezni.”
 
A játékos, aki nem utazott haza a klub kérésének megfelelően, így jelenleg csapattársa, Romić Danijel a lakótársa, beszélt arról is, hogyan áll a járvány és az elleni való küzdelem Szerbiában:
 
„Lassan, de javul, ami a rendkívüli szigornak is köszönhető. Az ortodox húsvét idejére például teljes kijárási tilalmat vezettek be a hatóságok, de egyébként is komoly korlátozások vannak érvényben. A 65 év felettiek egy héten csak egyszer mehetnek vásárolni, hiszen ők tartoznak a leginkább veszélyeztetett korcsoportba. Az áldozatok száma kevesebb, mint Magyarországon, több viszont a fertőzött. Azt mondják a szakértők, hogy a negyedik-hatodik hét az, amikor a legerősebb a vírus, utána csökkenhetnek a számok… Szerbia a hetedik hétnél tart.”
 
A Budafok jelenleg ugye a második, ha jelenlegi állásnál fújnák le a bajnokságot, akkor feljutna, de abban az esetben is, ha 14 csapatosra emelnék az NB I létszámát, ahonnan nem lenne kieső, mert ez is egy elképzelés.
 
A magyar bajnokságok folytatásáról azonban még nem született semmilyen döntés.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC