nb1.hu

Feczesin volt a Vasas hőse: megszólalt a gólvágó – videó

Másodszor szerzett mesterhármast.

Az NB II legutóbbi fordulójában a Vasas a Tiszakécskét győzte le 3-1-re. A találkozó legjobbja egyértelműen Feczesin Róbert volt, az angyalföldiek játékosa három góllal terhelte a vendégek kapuját. A 33 esztendős futballista pályafutása során második alkalommal szerzett mesterhármast, korábban még a Sopron labdarúgójaként a REAC elleni 3-1-es diadal során köszönt be háromszor.
 

Merkantil Bank Liga, 24. forduló, 2020. 02. 16.: Vasas FC – Duna Aszfalt TLC 3-1, Összefoglaló

 

A 12-szeres válogatott játékos a téli átigazolási szezonban váltott csapatot: az Újpestnek intett búcsút az angyalföldiek kedvéért. Feczesin az élvonalban sem tétlenkedett, 8 találatot termelt a lila-fehéreknél.
 
"Nem aggódtam amiatt, hogy az első két bajnoki meccsen nem lőttem gólt. A szakmai stáb, a vezetés és a csapattársaim is biztattak, hogy be fog indulni a „motor”. Én inkább azt tartom fontosnak, hogy jöjjenek a győzelmek, és hála istennek a múlt héten sikerült elhoznunk a három pontot Ajkáról. Külön öröm volt számomra, hogy azt a büntetőt én harcoltam ki, amiből Balajti Ádám gólt lőtt. Valószínűleg, ha a lövésembe nem teszi bele a kezét egy védő, akkor is utat talált volna a kapuba, de a lényeg, hogy így is sikerült győzni. Természetesen nagyon örülök annak, hogy a Tiszakécske ellen mesterhármast rúgtam, de ehhez a csapattársaim hathatós közreműködése is kellett, és így elsősorban a csapat érdeme a három találat" – fogalmazott Feczesin a Vasas weboldalának adott interjúban. 
 

Vasas: lifttel vagy lépcsőn kell továbbmenni?

Kétszer is megnevettettük Bene Ferencet, akinek nem lett több haja. Jó 30 perce gyűrte már egymást a sokkal esélyesebb Vasas és a bennmaradásért küzdő Tiszakécske az Illovszky Rudolf Stadionban, amikor az angyalföldi ultrák rázendítettek az általában a játékosok és a szakmai stábok lelkibe jó mélyen és tüskésen, szúrósan belehatoló, de inkább belemaró rigmusra.

A csatár egyébként a beszélgetés során arra is rávilágított, hogy meccsről meccsre egyre jobb az összhang közte és a csapattársai között.
 
A Vasas jelenleg a negyedik helyen áll a táblázaton. Bene Ferenc együttese a hétvégén a Kazincbarcika otthonában lép pályára. 
 
 
VASAS–TISZAKÉCSKEI LC 3–1 (0–1)
Illovszky Rudolf Stadion, 2400 néző. Vezette: Kovács Gergely (Kulman Tamás, Kis Zoltán)
VASAS: Jova – Szivacski (Terbe, a szünetben), Csató M., Tóth Bence, Lakatos Cs. – Kovács M. (Hinora, 57.), Hidi M. S., Szatmári L. – Birtalan (Szilágyi Z., 85.), Feczesin, Balajti. Vezetőedző: Bene Ferenc
TISZAKÉCSKE: Varga Á. – Oláh M., Temesvári, Csáki, Farkas N. – Horváth A. (Szuhodovszki, 61.) – Lukács D. – Tölgyesi, Tóth Barnabás, Simon M. (Gréczi G., 68.) – Zádori (Máté J., 71.). Vezetőedző: Virágh Ferenc
Gólszerző: Tölgyesi (0–1) a 15., Feczesin (11-esből, 1–1) a 48., Feczesin (2–1) az 58., Feczesin (3–1) a 65. percben

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC