Feczkó Tamás: „Élvezhetőek, nézhetőek voltak a meccseink” - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Feczkó Tamás: „Élvezhetőek, nézhetőek voltak a meccseink”

NB2.hu - 2016. December 22. Thursday 15:15
Balmazújváros – Szeretné, ha a csapata gyorsabban váltana védekezésből támadásba.

A Balmazújváros húsz lejátszott mérkőzés után 37 ponttal a harmadik helyről várhatja a tavaszi folytatást az NB II-ben. Feczkó Tamás vezetőedző a záróforduló után értékelte csapata őszi teljesítményét a klub honlapjának, és beszélt arról is, hogy tavasszal miben kellene javulnia.

 

– Miben kell tavasszal előrébb lépniük?

– A gyorsabban kell átmennünk védekezésből támadásba, amit sokat fogunk gyakorolni. Aztán a helyzeteink kihasználását is közelíteni kell a 100%-hoz.

 

– Kilenc mérkőzést nyertek meg egy góllal. Ez hatalmas erény.

– Ez a csapat erejét mutatja, hogy fejben is mennyire együtt vannak. Viszont ezek között az egygólos győzelmek között volt több olyan is, ahol sokkal magabiztosabb volt a fölényünk játékban, mint amit a végeredmény mutat.

 

– Melyik mérkőzésen látta a legjobbnak csapata teljesítményét?

– A Paks elleni Magyar Kupa sikerünkre nagyon büszke vagyok, amit egy hajrában szerzett góllal nyertünk meg. Nyíregyházán nagyon koncentráltak voltunk, aminek csakis győzelem lehetett a vége. Békéscsabán a sok beteg miatt, szinte az orvosunk állította össze a csapatot, s így tudtunk három pontot elhozni. Ezt is nagyon komoly teljesítménynek tartom.

 

– Hogy látja most, kik lesznek az NB I-be való feljutás legnagyobb esélyesei?

– Úgy gondolom, hogy a most első öt helyen állók, valamint a Nyíregyháza.

 

– Kilenc fordulót is az első helyről kezdhettek. Hogy bírták ezt a fajta nyomást?

– Az elején ez nagyon szokatlan volt számunkra, ki is kaptunk mindig. Ez valahol érthető is, hiszen nem is olyan régen még a bennmaradásért küzdöttünk. Ám azóta nagyot fordult velünk a világ, s szép fokozatosan hozzászoktunk, hogy a közvetlen élmezőnyben vagyunk.

 

– Hat bajnoki mérkőzésüket közvetítette a televízió, plusz a Palermo elleni stadionavatót is. Ez a balmazújvárosi labdarúgás életében példátlan.

– Minden harmadik meccsünk a tévén keresztül az ország nyilvánossága előtt zajlott, s ezzel azt hiszem, hogy mi voltunk a másodosztályból a legtöbbet a képernyőn. Ez óriási elismerése a csapatnak, a játékosoknak, az egyesületnek, a városnak. Aztán azért is lehettünk ilyen „népszerűek” – a mellett, hogy elől voltunk -, mert élvezhetőek, nézhetőek voltak a meccseink.

LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!