Feljutást ünnepelne a Gyirmót játékosa, változás a Nyíregyháza edzői stábjában - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Feljutást ünnepelne a Gyirmót játékosa, változás a Nyíregyháza edzői stábjában

Beringer Roland Zoltán - 2022. October 28. Friday 19:16
Domináns futballra törekszik az MTK új edzője.
Kép forrása: gyirmotfc.hu
ÍME, A GYIRMÓT INTERJÚJA:
 
“Vass Ádám, a Gyirmót korábbi válogatott középpályása fontos gólt szerzett a Soroksár ellen, ám végül a csapata kezéből kicsúszott a győzelem
 
Vass Ádám tizenhat évesen került Angliába, ahol – nem szégyellte – még a sztárok cipőjét is pucolta. Két évig volt a másodosztályú  Stoke City játékosa, s bár nem jutott el a felnőtt csapatig (csupán kétszer ült a kispadon), bevallása szerint  az ott töltött időszak a lehető legjobb befektetés volt a jövőjét illetően. Megtalálta a posztját, alázatos, ám harcias, elveszett labdát nem ismerő, agresszívan küzdő védekező középpályás lett. Aztán Olaszországba igazolt, ahol rögtön a felnőtt futballba került. Büszke rá, hogy zsinórban öt évet húzott le a Brescia-nál. Megtalálta a válogatottság is – tizenegyszer ölthette magára a címeres mezt, ám – egy U21-es furcsán elveszített meccs után – kimondta, amit más csak gondolt, s emiatt ő lett a bűnbak, soha többet nem hívták. 
 
Kolozsváron a Bajnokok Ligája-csoportkörben játszhatott volna, de lábközépcsont-törés miatt nem léphetett pályára. Hazatért és öt évig volt az MTK játékosa, s a nem túl szép búcsút követően, 2019 nyarán szerződött az NB II-es Gyirmóthoz.
 
Hétvégén a Soroksár elleni bajnokin szerezte első gólját a kék-sárgáknál.
 
–  Nyilván nem is az elsődleges feladata, de nem talál túl gyakran a kapuba. Emiatt is volt a szokottnál nagyobb a gólöröm szombaton? – kérdeztük a 34 éves labdarúgót.
 
– Valóban ritkán találok az ellenfél kapujába, így igyekszem maximálisan kihasználni az alkalmat az ünneplésre. Nagyon jólesett, hogy a srácok is ennyire örültek, nekem, illetve a gólomnak.
 
Sokáig vezettek a Soroksár ellen, végül nem jött össze a győzelem. Csalódott emiatt?
 
– Borzasztóan az voltam.  Nem is emlékszem olyan mérkőzésre a pályafutásom alatt, amikor hetven percet játszottunk emberhátrányban. Mindent megtettünk, hogy így is megnyerjük a meccset és talán amikor már mindenki kezdte elhinni, hogy sikerülhet. Jött a hideg zuhany, újabb gólt kaptunk. Fontos pontokat vesztettünk.
 
– Nemrég tartalmas interjú jelent meg önnel, amiben többek között az utánpótlás-válogatottnál történtekről is beszélt. Volt visszhangja az írásnak?
 
– Nem különösebben, mert nem ez volt az első alkalom, hogy ezzel a témával kapcsolatban kérdeztek. Igazság szerint a jelennel foglalkozok elsődlegesen, de nem bántam meg a történteket, nem cselekednék másképp most sem, de ez ma már történelem.
 
– Visszatérve Gyirmótra, megtalálta a klubnál a helyét?
 
– Talán nem túlzás úgy fogalmaznom, hogy megjártam mennyet és poklot is  Gyirmóton. Szeretek itt futballozni, nagyon jó a közösség, a feltételek adottak arra, hogy minőségi munkát végezzünk. Nagyon boldog lennék ha a szezon végén újra élvonalbeli feljutást ünnepelhetnénk.”
 
 
ÍME, A NYÍREGYHÁZA BEJELENTÉSE:
 
Változás a stábban
 
Változott a Nyíregyháza Spartacus szakmai stábja. Márton István asszisztensedző visszatért Kisvárdára, ahol korábban dolgozott már az utánpótlásnál. Kapusedzői poszton is van változás az első csapatnál, Pintér László helyett ismét Miski Zoltán dolgozik majd a felnőtt keret mellett, aki az elmúlt hónapokban a fiatal kapusok felkészítéséért felelt, de korábban volt már kapusedző az NB-II-es gárdánál, tavaly pedig segítette munkájával Huszák Gézát a Szpari II-nél.”
 
 
A Soroksár ellen már a frissen kinevezett Horváth Dávid és stábja irányítja az MTK együttesét, aki a klub honlapjának nyilatkozott várakozásáról. 
 
“Nagy örömmel és nagy motivációval fogadtam és fogadtuk a felkérést az egész stábommal. Már egyből belevetettük magunkat a munkába. Jól fogadtak a játékosok. Mindössze négy olyan labdarúgó volt, akik előzetesen nem ismertem. Ugyanolyan nehéz feladat a mostani is, mint amikor az NB I-ben vettem át a csapatot. Nem árulok el titkot azzal, hogy sok helyzetet engedünk az ellenfélnek. Az én felfogásom szerint ez nagyobb kontrol alá kell venni, de ez nem mehet a támadásaink rovására. Dominanciát szeretnék labdával és nem egygólos meccseket szeretnénk nyerni hosszútávon, de a hétvégén egy egygólos sikernek is örülnénk. A Soroksár közvetlenül mögöttünk van, de most abban a helyzetben vagyunk, hogy a magunk dolgára figyeljünk, hiszen hullámvölgyben van a csapat. Akkor indulhat el igazán változás, ha mentálisan sikerül erősödnünk” - nyilatkozta Horváth Dávid az MTK vezetőedzője.  
 
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!