Feljutna a Csákvár – részletek - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Feljutna a Csákvár – részletek

Simon Zoltán - 2019. November 04. Monday 14:14
De alkalmas-e a létesítménye az NB I-es meccsekre?
Utolsó 5 mérkőzését megnyerte, így ennek a kitűnő sorozatnak is köszönhetően az élen áll a Csákvár a bajnokságban. Az a Csákvár, amelyik csapat az előző bajnokságban a 11. helyen végzett a táblázaton úgy, hogy sem feljutási, sem kiesési gondjai nem voltak.
 
A nyáron Visinka Ede érkezett vezetőedzőnek Szijjártó István váltva a poszton, az együttműködés meg még szorosabb lett a Puskás Akadémiával. A gárda a legutóbbi játéknapon az újonc Ajka vendégeként diadalmaskodott, méghozzá 2-0-ra, a siker után a szakvezető a következőket nyilatkozta a Veszprém Megyei Hírlapnak:
 
„Nagyon örülünk ennek a sikernek, továbbra is jó sorozatban vagyunk. Tartottunk ettől a meccstől, nem akartunk a falnak rohanni. Megszereztük a vezetést, majd megúsztunk egy nagy helyzetet. A második félidőben mindkét oldalon voltak lehetőségek. Azt gondolom, nüanszokon múlt a találkozó, a pontok sorsa.”
 
Visinka szavaiból kitűnik, sem az eddigi szereplés, sem a legutóbbi győzelem nem tette elbizakodottá, amit jelez, hogy elismerte a hazaiak erényeit is.
 
A kérdés az, hogy milyen tervei vannak a Csákvárnak a továbbiakkal kapcsolatban. Többen ugyanis biztosra veszik, hogy úgysem akarnak feljutni az élvonalba. Ennek viszont, lehet, hogy nem is csak némiképpen, ellentmond Markek Tamás kapusnak a Reggeli Startban tett nyilatkozata, melynek leglényegesebb mondanivalóját a Digi Sport posztolta is a Facebookra.
 
 
 
A kérdés csak az, ha valóban meglenne a feljutás, akkor hol játszhatná a gárda a hazai mérkőzéseit, mert első ránézésre/olvasásra nem biztos, hogy minden követelménynek megfelel a létesítmény, de azt tudni kell, hogy a végső szót úgyis az MLSZ illetékes bizottsága mondja ki ebben az esetben is.
 
A klubhonlapon mindenesetre a következő leírást találtuk meg a létesítménnyel kapcsolatban:
 
„A jelenlegi pályát és a hozzá tartozó épületet 1979-ben kezdték el építeni. A sportközpont elkészültében elmaradhatatlan érdemei vannak Mester Istvánnak, aki annak idején pénz nélkül, csupán az építőipari adományoknak és hatalmas társadalmi közbenjárásnak köszönhetően, megfelelő infrastruktúrát tudott teremteni a jelenlegi klubéletnek is. A pályaavató 1983-ban volt, a nyitómérkőzést a Tatabányai Bányász csapatával játszottuk, méghozzá több ezer néző előtt. A 2500 néző befogadására alkalmas létesítményben az 1997-ben lejátszott Csákvári TK-Magyar válogatott mérkőzés tartja a nézőcsúcsot, zsúfolt ház előtt rendezték a hírverő találkozót..
 
Több nemzetközi labdarúgó mérkőzésnek is helyszíne volt a sporttelep. Itt játszotta például első magyarországi mérkőzését nemzeti csapatunk ellen a világbajnoki ezüstérmes ausztrál női válogatott, itt rendezték meg az U15-ös válogatott svédek elleni összecsapását, de mi adtunk otthont 2014 májusában az ügyvédek labdarúgó világbajnokságának is. A létesítmény számos országos bajnokságnak, illetve nemzetközi eseménynek is helyt adott. Négy alkalommal a mezei futók, egyszer a tájfutók rövidtávú ob-jét láthattuk vendégül. Legnagyobb rendezvényünk a 2000-ben megrendezett, öt napos, 25. Hungária Kupa nemzetközi tájfutó viadal volt, melyen 22 ország több, mint 1.300 atlétája vett részt.
 
A létesítmény – a 2004-es nagy felújítást követően – a csákvári születésű olimpiai bajnokról, Tersztyánszky Ödönről kapta a nevét. 2011-től, köszönhetően a Társasági Adókedvezménynek, ismét nagy változások történtek a sporttelepen: új műfüves edzőpálya épült, 2014 tavaszára új gyepszőnyeget, esti mérkőzés rendezésére alkalmas villanyvilágítást, elektromos eredményjelző-táblát kapott a centerpálya, bővült az ülőhelyek száma és a 2014-15-ös szezon rajtjára elkészült az öltözőépület sátorteteje is.”
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!