nb1.hu

Felkészülés: győzött az MTK, szlovák ellenfelet vert a Gyirmót

Ismertek a Nyíregyháza edzőtáborának ellenfelei.

AZ MTK BESZÁMOLÓJA:
 
“Három góllal vertük a III. kerületi TVE együttesét.
 
Az újabb felkészülési meccsen a III. kerületi TVE együttesét fogadtuk. Ellenfelünk az előző szezonban az NB II-ben szerepelt, de a szezon végén búcsúzott az osztálytól. Balázs – Biben, Lehoczky, Nagy Zs., Nagy B. – Kata, Horváth A., Kovács Máté – Zuigeber, Barkóczi, Kovács Mátyás összeállításban kezdtük a mérkőzést. Az elejétől kezdve mi irányítottunk, de sokáig a legjobb lehetőségek is kimaradtak: Zuigeber, Kovács Máté és Kovács Mátyás előtt is adódott esély, de nem sikerült betalálni. A legközelebb a gólhoz az ezúttal a védelem jobb oldalán szereplő Biben volt, akinek lövése a 7. percben a kapufáról vágódott ki – az első félidőben így nem esett gól.
 
Fordulás után is mi irányítottunk, és a 49. percben megtört a jég: Kovács Máté lapos beadását Zuigeber értékesítette közelről (1-0). A 60. percben Varju, Szépe, Medgyes, Bognár, Németh, Futács és Stieber is pályára lépett (míg Csenterics és Mezei már a szünetben beállt). Növelhettük volna az előnyünket, a 64. percben Stieber 10 méteres bombája után a lécről jött ki a labda. Nem sokkal utána Bognár ment el a bal oldalon, középre passzolt, Németh pedig közelről nem hibázott (2-0). Pár perc elteltével jött a harmadik: Bognár remek indítását Németh laza mozdulattal emelte a hálóba, szép akció volt (3-0).
 
A túloldalon Rajczi veszélyes lövését vetődve hárította Csenterics (nem ez volt az első mentése kapusunknak), míg a mieink részéről Biben veszélyeztetett – a bal felső sarok mellé bombázott. 
 
Futács szerezhette volna meg a negyedik találatot ziccerben, de újabb gól már nem esett, a sok helyzetet hozó találkozón végül három góllal nyertünk.
 
Folytatás csütörtökön este 19:00-kor, Telkiben – zárt kapuk mögött – az FC Maccabi Netanya ellen”.
 
A GYIRMÓT HÍRE:
 
“A szombati szomszédvári találkozón sikerült győztesen végezni (4-2) a házigazda zöld-fehérek otthonában, ami után immár hazai környezetben fogadhattuk következő ellenfelünket. A Gyirrmóti Sportcentrum kitűnően előkészített centerpályáján, az ALCUFER Stadionban azzal a Szlovák FK Raca együttesével mérkőztünk, amely az előző bajnoki kiírásban megnyerte az ottani harmadosztály küzdelmeit, így most szintén országa másodosztályú bajnoki rajtjára készülhet.
Jól kezdte csapatunk a találkozót, hiszen szűk negyedóra elteltével egy kitűnő Nagy Patrik – Szegi Vince összjátékból utóbbi pontosan ívelt középre a jobb oldalról, az érkező Pethő Bence pedig senkitől sem zavartatva fejelt a kapu jobb oldalába (1-0). Vezetésünk birtokában is tovább irányította a játékot csapatunk, Mi több Medgyes Zoltán és Nagy Patrik lövése ismételt veszélyt jelentett a vendégkapura, míg a másik oldalon Pavol Bellas próbálkozott távolról, de a labda egyik esetben sem ért célba. Bő fél óra elteltével Herjeczki Kristóf is lövésre szánta el magát középről, de a labda elkerülte a bal alsó sarkot.
 
Szünet után alaposan kicserélődött kerettel folytatta csapatunk a találkozót. Az első lehetőség Simon András előtt adódott, de 18 métereslövése után a labda a bal alsó sarok mellett hagyta el a játékteret, majd néhány perc múlva Ominger Bence lőtt 22 méterről a kapu fölé. Bő egy órai játék elteltével Bagó Bálint is megirigyelte társait, de 23 méterről ő is a kapu fölé lőtt.
 
Végig fölényben játszott csapatunk szlovák ellenfelünkkel szemben, akik időnként mezőnyben elfogadhatóan futballoztak, de szerencsére a kapunkra sokáig nem voltak veszélyesek, egészen a záró pillanatokig, amikor Marcel Plavnik lőtt 20 méterről a bal alsó sarokba, ezzel egalizálva az eredményt. Több helyzetet dolgoztak ki támadóink, aminek az utolsó percekben meg lett a gyümölcse, amikor Ominger Bence lövése után ismét megszereztük a vezetést, ami így a győztes találat volt egyben.
 
Csertői Aurél:
Látszott a csapaton az elmúlt három hét fáradtsága, de ennek ellenére jó meccset játszottunk Szlovák ellenfelünkkel. Helyzeteink alapján több góllal kellett volna nyernünk.
 
Richard Strazan:
Nagy öröm volt játékosainknak ilyen körülmények között játszani. A vereség ellenére elégedett vagyok a látottakkal.
 
Gyirmót FC Győr – FK Raca (Récse, Szlovákia)  2 – 1(1 – 0)
Gyirmót, ALCUFER Stadion(Felkészülési mérkőzés)
Játékvezető: Juhász Bálint ( Halmai Kristóf, Turi Miklós )
Gyirmót: Rusák (Hársfalvi) – Szegi(Major), Csörgő (Lázár), Hudák, Helembai – Vass Á. (Ominger B.) – Herjeczki (Mayer Á.), Kovács D., Nagy P. (Bagó B.), Medgyes (Kun B.) – Pethő B. (Simon A.)
Vezetőedző: Csertői Aurél
Récse: Zanech – Kocarik (Sekera), Mitrik, Terentiev, Knazek (Plavnik) – Stefanka – Adam (Radmanovics, Ruzicka (Rybansky), Vybostok (Lőrincz P.) – Csano (Dudnik), Bellas (Kovács S.)
Vezetőedző: Richard Strazan
Gólszerző: Pethő B. (1-0) a 11., Ominger Bence a 86. illetve Marcel Plavnik a 82. percben.
 
 
A NYÍREGYHÁZA HÍRE:
 
“SZABÓ BÁLINTOT SZERZŐDTETTE AZ ÚJPEST
 
A Szpari nevelésű játékost élvonalbeli klub igazolta le.
Élvonalbeli csapat szerződtette a Nyíregyháza Spartacus saját nevelésű fiatalját, Szabó Bálintot. A 20 éves játékos a Bozsik Akadémián nevelkedett, 2020-ban mutatkozhatott be a másodosztályban. Jó játékára a lilák is felfigyeltek, és szerződést kínáltak neki, a klubok pedig mindenben megállapodtak, így a labdarúgó az NB-I-ben szerepelhet.
 
– A saját nevelésű játékosoknak óriási lökést adhat, hogy Oláh Benjámin 16,5 évesen szerződést kapott nálunk, a Szpari II-ből többen a felnőtt csapattal készülhetnek, Szabó Bálintot pedig most az Újpest szerződtette. Nyíregyházán van jövőkép, nem kell minél korábban, minél messzebbre elmenni, innen is eljuthat valaki az első osztályig. Büszkék vagyunk Bálintra, és ahogy korábban, úgy most is örülünk annak, ha valaki az NB-I-ből kap ajánlatot, nem gördítünk akadályt, mert ez az itteni szakmai munka elismerése is. De említhetem Debreceni Zalánt is, aki Szombathelyen alig játszott ősszel, majd nálunk tavasszal olyan teljesítményt, nyújtott, az NB-I-es Paks szerződtette. Rá is büszkék vagyunk. Talán ennek köszönhetően sok gyerek és szülő is átgondolja, hogy érdemes-e más városba vinni a fiatalokat. Bízunk abban, hogy azt is elérjük, hogy rövidesen majd a Szpari színeiben mutatkozhatnak be az élvonalban – mondta Feczkó Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.
 
A fiatal játékosnak köszönjük az elmúlt éveket, a felnőtt mellett a Szpari II-ben és korábban az utánpótlás csapatokban is alázatáról, nagy munkabírásáról és jó meglátásairól volt híres a középpályás. Sok sikert kívánunk neki az NB-I-ben, és reméljük soha nem felejti, hogy honnan indult! A Bozsik Akadémián most is vannak tehetségek, akik között talán már ott van a következő Szabó Bálint…”
 
A klub másik híre, hogy elindult az együttes a szlovéniai edzőtáborba.
 
“ÚTON A CSAPAT SZLOVÉNIÁBA
Elindult a szlovéniai Zrecébe a Nyíregyháza Spartacus kerete. A csapat tíz napot edzőtáborozik majd, és több felkészülési mérkőzést is játszik szlovén első, második és harmadik ligás csapatok ellen. Az utazó keret tagja a fiatal Girdán Levente is, aki szélső, 19 éves, és visszatért Nyíregyházára, ahol játszott egykoron az utánpótlás együttesekben. Az elmúlt napokban próbajátékon vett részt, ahol jó teljesítményt nyújtott, így a klub szerződést kötött vele.”
 
A tervezett edzőmérkőzések:
2022.07.09.:
– NK Celje: Szlovén I. osztály
– NK Dravinja: Szlovén III. osztály ( tavaly 2. lett)
2022.07.13.:
– NK Aluminij: Szlovén II. osztály (most esett ki I. osztályból)
2022.07.16.:
– NK Sampion Celje: Szlovén III. osztály (7. helyen végzett)
A Szpari utazó kerete:
Kapusok:
– Fejér Béla
– Nagy Sándor
Mezőnyjátékosok:
– Baki Ákos
– Papucsek Barna
– Gengeliczki Gergő
– Szokol Zsolt
– Farkas Bendegúz
– Jánvári Gábor
– Deutsch Bence
– Márkus Attila
– Sigér Ákos
– Vass Patrik
– Artner Dávid
– Pantovic Nikola
– Szerető Krisztofer
– Kovács Ádám
– Gresó Mátyás
– Adamcsek Máté
– Oláh Benjámin
– Pataki Bence
– Szűcs Dávid
– Novák Csanád
– Girdán Levente
– Kardos Kevin
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC