Felkészülés: győzött az MTK, szlovák ellenfelet vert a Gyirmót - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Felkészülés: győzött az MTK, szlovák ellenfelet vert a Gyirmót

Beringer Roland Zoltán - 2022. July 06. Wednesday 22:34
Ismertek a Nyíregyháza edzőtáborának ellenfelei.
Kép forrása: mtkbudapest.hu
AZ MTK BESZÁMOLÓJA:
 
“Három góllal vertük a III. kerületi TVE együttesét.
 
Az újabb felkészülési meccsen a III. kerületi TVE együttesét fogadtuk. Ellenfelünk az előző szezonban az NB II-ben szerepelt, de a szezon végén búcsúzott az osztálytól. Balázs - Biben, Lehoczky, Nagy Zs., Nagy B. - Kata, Horváth A., Kovács Máté - Zuigeber, Barkóczi, Kovács Mátyás összeállításban kezdtük a mérkőzést. Az elejétől kezdve mi irányítottunk, de sokáig a legjobb lehetőségek is kimaradtak: Zuigeber, Kovács Máté és Kovács Mátyás előtt is adódott esély, de nem sikerült betalálni. A legközelebb a gólhoz az ezúttal a védelem jobb oldalán szereplő Biben volt, akinek lövése a 7. percben a kapufáról vágódott ki - az első félidőben így nem esett gól.
 
Fordulás után is mi irányítottunk, és a 49. percben megtört a jég: Kovács Máté lapos beadását Zuigeber értékesítette közelről (1-0). A 60. percben Varju, Szépe, Medgyes, Bognár, Németh, Futács és Stieber is pályára lépett (míg Csenterics és Mezei már a szünetben beállt). Növelhettük volna az előnyünket, a 64. percben Stieber 10 méteres bombája után a lécről jött ki a labda. Nem sokkal utána Bognár ment el a bal oldalon, középre passzolt, Németh pedig közelről nem hibázott (2-0). Pár perc elteltével jött a harmadik: Bognár remek indítását Németh laza mozdulattal emelte a hálóba, szép akció volt (3-0).
 
A túloldalon Rajczi veszélyes lövését vetődve hárította Csenterics (nem ez volt az első mentése kapusunknak), míg a mieink részéről Biben veszélyeztetett - a bal felső sarok mellé bombázott. 
 
Futács szerezhette volna meg a negyedik találatot ziccerben, de újabb gól már nem esett, a sok helyzetet hozó találkozón végül három góllal nyertünk.
 
Folytatás csütörtökön este 19:00-kor, Telkiben - zárt kapuk mögött - az FC Maccabi Netanya ellen”.
 
A GYIRMÓT HÍRE:
 
“A szombati szomszédvári találkozón sikerült győztesen végezni (4-2) a házigazda zöld-fehérek otthonában, ami után immár hazai környezetben fogadhattuk következő ellenfelünket. A Gyirrmóti Sportcentrum kitűnően előkészített centerpályáján, az ALCUFER Stadionban azzal a Szlovák FK Raca együttesével mérkőztünk, amely az előző bajnoki kiírásban megnyerte az ottani harmadosztály küzdelmeit, így most szintén országa másodosztályú bajnoki rajtjára készülhet.
Jól kezdte csapatunk a találkozót, hiszen szűk negyedóra elteltével egy kitűnő Nagy Patrik – Szegi Vince összjátékból utóbbi pontosan ívelt középre a jobb oldalról, az érkező Pethő Bence pedig senkitől sem zavartatva fejelt a kapu jobb oldalába (1-0). Vezetésünk birtokában is tovább irányította a játékot csapatunk, Mi több Medgyes Zoltán és Nagy Patrik lövése ismételt veszélyt jelentett a vendégkapura, míg a másik oldalon Pavol Bellas próbálkozott távolról, de a labda egyik esetben sem ért célba. Bő fél óra elteltével Herjeczki Kristóf is lövésre szánta el magát középről, de a labda elkerülte a bal alsó sarkot.
 
Szünet után alaposan kicserélődött kerettel folytatta csapatunk a találkozót. Az első lehetőség Simon András előtt adódott, de 18 métereslövése után a labda a bal alsó sarok mellett hagyta el a játékteret, majd néhány perc múlva Ominger Bence lőtt 22 méterről a kapu fölé. Bő egy órai játék elteltével Bagó Bálint is megirigyelte társait, de 23 méterről ő is a kapu fölé lőtt.
 
Végig fölényben játszott csapatunk szlovák ellenfelünkkel szemben, akik időnként mezőnyben elfogadhatóan futballoztak, de szerencsére a kapunkra sokáig nem voltak veszélyesek, egészen a záró pillanatokig, amikor Marcel Plavnik lőtt 20 méterről a bal alsó sarokba, ezzel egalizálva az eredményt. Több helyzetet dolgoztak ki támadóink, aminek az utolsó percekben meg lett a gyümölcse, amikor Ominger Bence lövése után ismét megszereztük a vezetést, ami így a győztes találat volt egyben.
 
Csertői Aurél:
Látszott a csapaton az elmúlt három hét fáradtsága, de ennek ellenére jó meccset játszottunk Szlovák ellenfelünkkel. Helyzeteink alapján több góllal kellett volna nyernünk.
 
Richard Strazan:
Nagy öröm volt játékosainknak ilyen körülmények között játszani. A vereség ellenére elégedett vagyok a látottakkal.
 
Gyirmót FC Győr – FK Raca (Récse, Szlovákia)  2 – 1(1 – 0)
Gyirmót, ALCUFER Stadion(Felkészülési mérkőzés)
Játékvezető: Juhász Bálint ( Halmai Kristóf, Turi Miklós )
Gyirmót: Rusák (Hársfalvi) – Szegi(Major), Csörgő (Lázár), Hudák, Helembai – Vass Á. (Ominger B.) – Herjeczki (Mayer Á.), Kovács D., Nagy P. (Bagó B.), Medgyes (Kun B.) – Pethő B. (Simon A.)
Vezetőedző: Csertői Aurél
Récse: Zanech – Kocarik (Sekera), Mitrik, Terentiev, Knazek (Plavnik) – Stefanka – Adam (Radmanovics, Ruzicka (Rybansky), Vybostok (Lőrincz P.) – Csano (Dudnik), Bellas (Kovács S.)
Vezetőedző: Richard Strazan
Gólszerző: Pethő B. (1-0) a 11., Ominger Bence a 86. illetve Marcel Plavnik a 82. percben.
 
 
A NYÍREGYHÁZA HÍRE:
 
“SZABÓ BÁLINTOT SZERZŐDTETTE AZ ÚJPEST
 
A Szpari nevelésű játékost élvonalbeli klub igazolta le.
Élvonalbeli csapat szerződtette a Nyíregyháza Spartacus saját nevelésű fiatalját, Szabó Bálintot. A 20 éves játékos a Bozsik Akadémián nevelkedett, 2020-ban mutatkozhatott be a másodosztályban. Jó játékára a lilák is felfigyeltek, és szerződést kínáltak neki, a klubok pedig mindenben megállapodtak, így a labdarúgó az NB-I-ben szerepelhet.
 
- A saját nevelésű játékosoknak óriási lökést adhat, hogy Oláh Benjámin 16,5 évesen szerződést kapott nálunk, a Szpari II-ből többen a felnőtt csapattal készülhetnek, Szabó Bálintot pedig most az Újpest szerződtette. Nyíregyházán van jövőkép, nem kell minél korábban, minél messzebbre elmenni, innen is eljuthat valaki az első osztályig. Büszkék vagyunk Bálintra, és ahogy korábban, úgy most is örülünk annak, ha valaki az NB-I-ből kap ajánlatot, nem gördítünk akadályt, mert ez az itteni szakmai munka elismerése is. De említhetem Debreceni Zalánt is, aki Szombathelyen alig játszott ősszel, majd nálunk tavasszal olyan teljesítményt, nyújtott, az NB-I-es Paks szerződtette. Rá is büszkék vagyunk. Talán ennek köszönhetően sok gyerek és szülő is átgondolja, hogy érdemes-e más városba vinni a fiatalokat. Bízunk abban, hogy azt is elérjük, hogy rövidesen majd a Szpari színeiben mutatkozhatnak be az élvonalban – mondta Feczkó Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.
 
A fiatal játékosnak köszönjük az elmúlt éveket, a felnőtt mellett a Szpari II-ben és korábban az utánpótlás csapatokban is alázatáról, nagy munkabírásáról és jó meglátásairól volt híres a középpályás. Sok sikert kívánunk neki az NB-I-ben, és reméljük soha nem felejti, hogy honnan indult! A Bozsik Akadémián most is vannak tehetségek, akik között talán már ott van a következő Szabó Bálint…”
 
A klub másik híre, hogy elindult az együttes a szlovéniai edzőtáborba.
 
“ÚTON A CSAPAT SZLOVÉNIÁBA
Elindult a szlovéniai Zrecébe a Nyíregyháza Spartacus kerete. A csapat tíz napot edzőtáborozik majd, és több felkészülési mérkőzést is játszik szlovén első, második és harmadik ligás csapatok ellen. Az utazó keret tagja a fiatal Girdán Levente is, aki szélső, 19 éves, és visszatért Nyíregyházára, ahol játszott egykoron az utánpótlás együttesekben. Az elmúlt napokban próbajátékon vett részt, ahol jó teljesítményt nyújtott, így a klub szerződést kötött vele.”
 
A tervezett edzőmérkőzések:
2022.07.09.:
- NK Celje: Szlovén I. osztály
- NK Dravinja: Szlovén III. osztály ( tavaly 2. lett)
2022.07.13.:
- NK Aluminij: Szlovén II. osztály (most esett ki I. osztályból)
2022.07.16.:
- NK Sampion Celje: Szlovén III. osztály (7. helyen végzett)
A Szpari utazó kerete:
Kapusok:
- Fejér Béla
- Nagy Sándor
Mezőnyjátékosok:
- Baki Ákos
- Papucsek Barna
- Gengeliczki Gergő
- Szokol Zsolt
- Farkas Bendegúz
- Jánvári Gábor
- Deutsch Bence
- Márkus Attila
- Sigér Ákos
- Vass Patrik
- Artner Dávid
- Pantovic Nikola
- Szerető Krisztofer
- Kovács Ádám
- Gresó Mátyás
- Adamcsek Máté
- Oláh Benjámin
- Pataki Bence
- Szűcs Dávid
- Novák Csanád
- Girdán Levente
- Kardos Kevin
 
LEGFRISSEBB HÍREK
2022. 11. 30. 11:09

Kecskemét: hosszabbított az alapember - reakció

Hivatalos bejelentés.
2022. 11. 30. 10:23

Puskás Akadémia: visszatért a súlyos térdsérülést szenvedő középpályás

Február óta készült rá.
2022. 11. 30. 09:29

Csíkszereda: László Csaba veszi át a csapat irányítását

Hivatalos bejelentés.
2022. 11. 30. 06:33

Szerdai foci: újabb négy meccset rendeznek a vb-n

Többek között Argentína és Franciaország is pályára lép.
2022. 11. 29. 19:13

MTK: kiadta az ukázt a vezetőedző

Elmondta, mit kell kijavítaniuk.
2022. 11. 28. 20:21

Győr-DVTK: kiakadt a játékosaira a hazaiak edzője - reakciók

Fegyelmezett játékkal győzött a Diósgyőr.
2022. 11. 29. 20:56

Győrben zárja az évet Aczél Zoltán csapata - reakció

Bővültek a Kerület variációs lehetőségei.
2022. 11. 28. 19:13

III. Kerület-Csorna: tűrhető kezdés után förtelmes folytatás - reakció

Újoncot avattak Aczél Zoltánék.
2022. 11. 29. 22:13

Paks: újabb ultrafutóversenyen indult Ferenczi István

A problémákról is őszintén beszélt.
2022. 11. 29. 21:37

Leipzig: profi szerződést kapott a 18 éves tehetség

Az edzője is méltatta.
2022. 11. 28. 10:16

Nézőszámok: a Pécs győzelmét látták a legtöbben

A győriek rangadója is sok nézőt vonzott.
2022. 11. 27. 17:08

Gólzápor Szombathelyen, Győrben sem lassított a DVTK - eredmények, tabella

Nagy izgalmak voltak a Pécs meccsén.
2022. 11. 27. 16:25

Kikapott az Újpest, a Fradi és a Vidi is - eredmények, tabella

Hengerelt Urbán Flórián csapata, nagy pofont kapott a ZTE.
2022. 11. 26. 15:21

Gólcsend a csúcsrangadón - eredmény, tabella

Nem bírt egymással a Tatabánya és a Veszprém.
2022. 11. 29. 20:08

Otthoni baleset: kórházba került Kiprich József

Elmondta, több csontja is eltört.
2022. 11. 29. 18:48

U17: nem sokáig örülhetett a magyar válogatott - reakció

Csütörtökön lehet javítani.
2022. 11. 29. 18:26

Eb-négyes döntő lesz Debrecenben: reagált a magyar válogatott pályaedzője

Sokat segíthetnek a drukkerek.
2022. 11. 29. 17:01

Az FTC-t megint hírbe hozták a Slovan védőjével

Videón mutatjuk a futballista erősségeit.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1DVTK40
2PMFC36
3Szeged-Csanád Grosics Akadémia34
4MTK Budapest32
5Gyirmót FC Győr30
6Aqvital FC Csákvár27
7Soroksár SC26
8Szombathelyi Haladás26
9FC Ajka25
10Credobus Mosonmagyaróvár24
11ETO FC Győr23
12BFC Siófok23
13Tiszakécskei LC22
14Nyíregyháza Spartacus FC21
15Budafoki MTE21
16Szentlőrinc20
17Kolorcity Kazincbarcika SC20
18Békéscsaba 1912 Előre17
19HR-Rent Kozármisleny15
20Dorogi FC13
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!