Feltámadás: a sírból jött vissza a tavaly még NB I-es Budafok - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Feltámadás: a sírból jött vissza a tavaly még NB I-es Budafok

Simon Zoltán - 2022. March 22. Tuesday 20:11
Parádés kettős csere is kellett a sikerhez
Kép forrása: Budafok
Amikor a Budafok feljutott az élvonalba 74 év után, nagyon sokan csak legyintettek, hogy minek még egy pesti csapat az élvonalba, majd hozzá is tették, hogy úgyis kiesnek.
 
Fontos viszont tudni, hogy a Budafok nem pesti, hanem budai csapat, de maga Budafok kisváros a nagyvárosban, aki már járt ott vagy ott él, az pontosan tudja, hogy mit jelent ez a kijelentés.
 
A kétkedőknek igazuk lett, a Budafok valóban kiesett az élvonalból, de nem úgy, ahogyan azt sokan várták, azaz nem tök simán.
 
A Budafok volt, hogy a harmadik helyen is állt az ősszel a bajnokságban, de Csizmadia Csaba vezetőedző akkor is azt mondta, pontosan tudják, hogy hol van a helyük, azaz nem lehet más cél a számukra, mint a bennmaradás kiharcolása.
 
A budafokiak a 31. fordulóig valós eséllyel álmodoztak arról, hogy meghosszabbíthatják az NB I-es tagságukat, ám a Paks ellen hazai pályán elszenvedett 9-2-es vereség megtörte a gárdát, Csizmadia le is mondott a posztjáról...
 
Az NB II-t Boér Gábor irányításával kezdte el a BMTE, de az ősszel elküldték a szakvezetőt, ám akkor még nem lehetett látni, hogy a baj sokkal nagyobb, sokkal mélyebb rétegű annál, hogy azt egy edzőváltás csak úgy megoldja.
 
A (régi-)új tréner Csizmadia Csaba lett, akinek az irányításával nagyon hosszú ideig csak egy győzelme volt a csapatnak, és félő volt, hogy a Kaposvár sorsára jutnak a piros-feketék, mely gárda az élvonalból történt kiesése után az NB II-ből is lendületből kizúgott.
 
Az utolsó két mérkőzésen viszont már kezdett látszódni, hogy a Budafoknál tényleg rengeteget és keményen dolgoznak, ennek volt ékes bizonyítéka, hogy a Haladás otthonában 3-2-re nyert a gárda (igen remek mérkőzésen), majd legutóbb az utolsó Szolnokot győzte le hazai környezetben 1-0-ra úgy, hogy több góllal is megnyerhette volna a mérkőzést.
 
 
 
Ám hiába volt rengeteg, nagyobbnál nagyobb helyzete Csizmadia Csaba csapatának, a gól csak nem akart összejönni.
 
Aztán a 76. percben Csizmadia kettős cserére szánta el magát, pályára küldte az ősbudafokinak számító Kovács Dávidot és Kulcsár Kornélt (ő akkor is az, ha az ősszel az ETO-nál volt), akik eddig nem igazán találták a helyüket és a formájukat, most viszont megmentették a csapatukat.
 
Már a pályára küldésük után egyből majdnem összehoztak egy gólt (Kulcsár emelt Kovács elé, akinek 13 méteres lövését az egész meccsen sziporkázó Hegedűs bravúrral védte), majd a 87. percben Kulcsár remek szöglete után Kovács 9 méterről stukkolt a bal felső sarokba.
 
Maradjunk annyiban, mindkét játékosnak ugyanolyan fontos volt ez a találat, mint a csapatnak a legutóbbi két győzelem.
 
Csizmadia a lefújás után lényegre törően fogalmazott a sportnapilap helyszínen tartózkodó krónikásának: „Nagyon sokat tettünk ezért a győzelemért, hetek óta folyamatosan küzdünk. Úgy gondolom, hogy megérdemeltük a győzelmet.”
 
A Budafok elmozdult a kieső helyről, de ugyanannyi pontja van, mint a már kieső helyen lévő Budaörsnek, a 16. helyezett III. Kerületi TVE-nek meg kettő egységgel több áll a neve mögött azon a tabellán, amit erre a linkre kattintva tanulmányozhat mindenki.
 
A Budafoknál óriási hibát követnének el, ha most hátradőlne a csapat, mert embert próbáló mérkőzések várnak még a gárdára.
 
A hátralévő fordulókban a pillanatnyi állás szerint (nagyon sűrű a mezőny) 9 mérkőzésből 4-szer közvetlen rivális ellen lépnek majd pályára Kulcsár Kornélék.
 
Nyilván lesznek majd körbeverések a hajrában, de az említett találkozókat mindenképpen szállítaniuk kell majd ahhoz, hogy bennmaradjanak.
 
Az út tehát igen göröngyös és még a hepehupák leküzdésénél is nehezebb lesz, de az emberi létezés legerősebb szegmense felcsillant a budafoki vezetők, az edzők, a játékosok és a szurkolók előtt.
 
És ez nem más, mint a remény...
 
 

(null)

(null)

LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!