nb1.hu

Gálázott a DVTK és az MTK, bravúr a Halitól

A Honvédtól és az MTK-tól is érkezett játékos a Siófokhoz.

A SIÓFOK BEJELENTÉSEI:
 
"Csapatunkkal kapcsolatos jó hír, hogy folytatódik a kooperáció a Budapest Honvéddal, melynek értelmében 5 fiatal tehetség is rendelkezik majd versenyengedéllyel a fővárosi piros-feketék mellett klubunknál is. Tavaly így jutott több alkalommal szerephez Siófokon a 2 korosztályos válogatott, Kerezsi Zalán és  Benczenleitner Barna. Nem ismeretlen klubunk közege Nyitrai Bence számára sem, aki szintén itt edzett a kooperáció keretén belül, idén azonban már kölcsönben fog szerepelni csapatunkban.
 
„Nagyon jól érzem magam Siófokon. Rendkívül könnyen be tudtam illeszkedni a csapatba, ami annak volt köszönhető, hogy nagyon befogadó és rendes társak fogadtak. Sokat segített az is, hogy már ismertem a csapattársaim többségét és a környezetet, ami körül vesz minket, hiszen az előző félévben sokat tudtam itt edzeni a kooperációs szerződés miatt. Az elsődleges célom, hogy a szakmai stábnak bebizonyítsam, lehet rám számítani, ezáltal a lehető legtöbb játékpercet szeretném a pályán tölteni, és a játékommal segíteni a csapatot a célok elérésében.” – nyilatkozta honlapunknak Bence, aki majd a középpályán kaphat fontos szerepet.
 
Milyen bajnoki küzdelemre számítasz?
 
„Nagyon nehéz előre jóslatokba bocsátkozni, hiszen sok hasonló képességű csapat van a másodosztályban. A tavalyi szezon rendkívül jó támpont lehet az egész csapat számára, és kivétel nélkül mindenki azon lesz, hogy hasonlóan sikeres évet tudjunk zárni, ami egy kiegyensúlyozott teljesítménnyel sikerülhet! Biztos vagyok benne, hogy mindenki a lehető legtöbbet meg fogja tenni ehhez a pályán!”
 
Egy-kék érdekesség még Bencéről:
 
Kedvenc film: Életrevalók
 
Kedvenc zene: Sangiovanni – Malibu
 
Kedvenc étel: brassói
 
Kedvenc csapat: Manchester Utd.
 
Kedvenc játékos vagy példakép: Iniesta és Gazdag Dániel"
 
"Szmola Bálint kapusunk távozott a nyár folyamán, a III.Kerületi TVE-nél folytatja pályafutását. Bálintnak köszönjük a csapatért tett munkáját és ezúton sok sikert kívánunk mind a magánéletében, mind új klubjánál.  
 
A megüresedett posztra Winter Dániel érkezett, aki az MTK Budapest kapusa volt. A 2002-es születésű fiatal hálóőr az előző szezonban Békéscsabán védett kölcsönben.
 
„A csapatnál eddig  eltöltött időt nagyon élveztem, befogadó közösségbe és szakmailag jó helyre kerültem. Fiatal játékosként csak az motivál, hogy minél többet játsszak, és meghatározó tagja legyek a csapatnak! Az NB II minden évben nehéz minden együttes számára. Úgy gondolom, ez ebben az évben is így lesz, és a 3 osztályozós helyezés tovább növelheti a feszültséget. Nagyszerű lenne, ha sikerülne megismételni a csapat előző évi szereplését, erre fogunk törekedni!” – nyilatkozta új kapusunk.
 
Egy-kék érdekesség még Daniról:
 
Kedvenc film: Transformers
 
Kedvenc zene: Florida – Whistle
 
Kedvenc étel: lasagne
 
Kedvenc csapat: Barcelona
 
Kedvenc játékos vagy példakép: Marc-André ter Stegen"
 
"Pataki Zoltán személyében új játékost köszönthetünk a BFC Siófoknál: Zoli az előző évadban az NB III-as Törökszentmiklósi FC-ben játszott, és 15 gólig jutott a bajnokságban. Az előző szezon utolsó hetében pár napig már tesztelte a támadót Domján Attila vezetőedzőnk és a szakmai stáb: a hozzáállása és a teljesítménye meggyőzőnek bizonyult, a bizalmat pedig majd a pályán hálálhatja meg a Merkantil Bank NB II-ben. Pályafutását Nagykőrösön kezdte, majd több évig a Cegléd utánpótlásában játszott. Volt olyan éve, amikor az idősebbek között az U17-ben 33 gólt szerzett. Cegléd után volt egy nagy váltás az életében, Németország volt a következő állomás.
 
„Édesapukám kint dolgozik. 16 évesen úgy döntöttem, hogy mindent magam mögött hagyok és kiköltözöm hozzá, hogy ott építhessem tovább a karrierem. Utólag ha visszagondolok, ez egy jó döntés volt. A 6 év alatt amit kint töltöttem, nagyon sok tapasztalatot szereztem az életben és a futballban egyaránt. Rengeteget fejlődtem és egy teljesen más szisztémában nevelkedhettem. Az utolsó 2 utánpótlás évem az U19-es Bundesliga 2-ben töltöttem, majd felnőtt szinten a Regionalliga Westben játszottam, ami a német 4.vonalnak felel meg.” – nyilatkozta honlapunknak Zoli.
 
Hogy érzed magad a klubunknál?
 
„Nagyon jól érzem magam Siófokon. A csapattársaim hamar befogadtak, és mindenki nagyon segítőkész. Már a felkészülés vége felé járunk, izgatottan várjuk a bajnoki rajtot. Szeretnék minél több játéklehetőséget kiharcolni magamnak és azzal élni is! Az a célom, hogy jó játékkal, gólokkal és gólpasszokkal járuljak hozzá a csapat sikeréhez, és idővel remélem az egyik húzóember lehetek!”
 
Milyen lesz szerinted az NB II?
 
„A mezőny semmivel sem lesz gyengébb a tavalyinál, sőt..! Nagyon kiélezett idényre számítok, itt bárki bárkit megverhet. A feljutás szempontjából nagy küzdelem várható, ráadásul idén több csapatot érint a kiesés is, így a bennmaradásról ugyanez mondható el. Izgalmas szezon elé nézünk, amiből remélhetőleg mi jól jövünk ki. A tavalyi 5.helyezés szép eredmény, de ez már történelem. Maximalista vagyok, a legjobb a bajnoki cím lenne. Természetesen mi reálisan gondolkodunk, és arra fogunk törekedni, hogy minél jobb helyezést érjünk el a bajnokságban. Nem gondolkodunk előre, meccsről meccsre fogunk haladni, de a cél mindig a győzelem lesz! 
 
Egy-kék érdekesség még Zoliról:
 
Kedvenc film: Másnaposok
 
Kedvenc zene: német rap
 
Kedvenc étel: gyümölcsleves, carbonara
 
Kedvenc csapat: Real Madrid
 
Kedvenc játékos vagy példakép: Cristiano Ronaldo és Gera Zoltán"
 
A DVTK ÖSSZEFOGLALÓJA:
 
"Az Eger SE ellen lépett pályára szerdán este a DVTK labdarúgó csapata. Eppel Márton klasszikus mesterhármast szerzett, Könyves Norbert kétszer, Benkő Péter pedig egyszer volt eredményes. Folytatás szombaton a Vasas otthonában.
 
Kulcspillanatok
 
29. perc: Bényei Ágoston tálalt laposan a 16-os vonalán álló Könyves Norbert elé, aki tolt egyet a labdán és 11 méterről kegyetlenül kilőtte a bal felső sarkot. 1-0
 
40. perc: Könyves Norbert egy szép labdaátvételt követően betört a 16-oson belülre, majd egy lövőcsel után laposan elgurította a labdát Szalay kapus mellett, a középen érkező Benkő Péter pedig két lépésről a hálóba továbbította a labdát. 2-0
 
62. perc: Bényei Ágostont kaszálták el a büntetőterületen belül, tizenegyes. Könyves Norbert állt a labda mögé és félmagasan a kapu jobb oldalába lőtte azt. 3-0
 
75. perc: Bertus Lajos ugratta ki a leshatáron kilépő Eppel Mártont, aki ellentmondást nem tűrően a kapus alatt a hálóba lőtte a labdát. 4-0
 
79. perc: Bárdos Bence magasan ívelt középre a bal szélről, Eppel Márton pedig mindenkit megelőzve a 11-es pont környékéről látványos mozdulattal lábbal továbbította a labdát a bal alsó sarokba. 5-0
 
88. perc: Klasszikus mesterhármas. Egy kapu előtti kavarodást kihasználva Eppel Márton hat méterről kilőtte a kapu jobb alsó sarkát. 6-0
 
Dragan Vukmir: – A hozzáállásunkkal elégedett vagyok, a játékunk folyamatosan javul. Igaz, hogy ezúttal nem tudtunk NB I.-es csapattal játszani, de az Eger is egy jó ellenfél volt. A lényeg, hogy mindenki megkapta a lehetőséget és 100%-ot adtak ki magukból a játékosok. Őszinte leszek, még nem vagyunk frissek, a keddi nap nagyon kemény volt. Csütörtökön és pénteken tudunk egy kicsit frissíteni, mert még van egy mérkőzésünk szombaton a Vasas ellen, de úgy érzem, hogy rendben vagyunk.
 
Diósgyőri VTK – Eger SE 6-0 (2-0)
Miskolc, DVTK Stadion, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Jakab Gyula (Tóth Ádám, Bense Milán)
DVTK: Póser – Csirmaz, Hegedűs, Mrva, Bokros – Bényei, Oláh Bá. – Benkő, Vajda, Papp M. – Könyves. Vezetőedző: Dragan Vukmir
Eger SE: Szalay – Fényes, Juhász G., Rébék – Dobler, Kovács D., Hegedűs D., Jónyer, Mezey K. – Simon A., Berki P. Vezetőedző: Szekeres Adrián
Csere: Fényes helyett Jancsó a 46., Csirmaz helyett Farkas D. az 59., Mrva helyett Szatmári az 59., Bokros helyett Bárdos az 59., Oláh Bá. helyett Bertus az 59., Vajda helyett Eppel az 59., Benkő helyett Holdampf az 59., Papp M. helyett Lukács D. az 59., Szalay helyett Sz. Varga a 63., Mezey K. helyett Hadnagy a 63., Jónyer helyett Kispál a 63., Hegedűs D. helyett Révész G. a 63., Berki helyett Batta a 63., Simon A. helyett Bánik a 77., Kovács D. helyett Nagy G. a 77., Dobler helyett Medveczki a 77., Rébék helyett Burger a 77., Bényei helyett Illés B. a 78., Könyves helyett Oláh Ba. a 78. percben.
Sárga lap: Bánik a 82. percben.
Gólszerző: Könyves (1-0) a 29., Benkő (2-0) a 40., Könyves (tizenegyesből – 3-0) a 62., Eppel (4-0) a 75., Eppel (5-0) a 79., Eppel (6-0) a 88. percben.
 
AZ MTK BESZÁMOLÓJA:
 
"A szlovén másodosztály legutóbbi kiírásának ezüstérmese, az NK Triglav volt a negyedik ellenfél az MTK Budapest szlovéniai edzőtáborában.
 
A találkozón nagy különbség volt a csapatok között. A mérkőzés 13. percében egy röviden előrevágott labdát Nagy Zsombor megszelidített, majd tovább lőtt. Futács rástartolt, majd a tizenhatosra érve jó ütemben belépett szerelni próbáló védője elé és elesett – a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A labda mögé Stieber állt és a kapu bal oldalába lőtt (0-1).
 
Az első mintegy 20 percben négyszer is lesen állította meg ziccerben kapura törő csapatunkat a játékvezető, de a 27. percben így is megszületett a második találatunk: Bognár ugratta ki tökéletesen Stiebert, aki egy kiváló labdaátvétellel elvitte a becsúszó középhátvéd mellett a labdát, majd a kapussal szemben nem lőtt, hanem középre, Futácshoz játszott, támadónk pedig nem hibázott (0-2).
 
A 35. percben Stieber lágy beadását Futács nem tudta a kapura irányítani, majd egy szöglet után kipattanót Kata suhintott rá. A játékszer utat talált a sok futballista között, de végül elment a kapufa előtt. A 44. percben Bognár verekedte át magát a védőkön a tizenhatoson belül, majd 8 méterről, erővel a kapufa külső élét találta el. A félidő utolsó percében aztán a Triglav jobbhátvédje tört befelé lendületesen, megtolása után pedig társa váratlanul a tizenhatos felé indult el, majd 12 méterről, erősen lőtt, de kapu fölé.
 
A szünetben többet is változtatott a szakmai stáb, pályára lépett többek között új igazolásunk, Zsóri Dániel is. Az előny pedig hamarosan tovább nőtt, miután a szintén frissen beállt Kovács Máté egy gyorsan elvégzett beadást követően a tizenhatoson belül, bal oldalt az alapvonal felé tolt, majd óriási gólt lőtt a bal felsőbe (0-3).
 
Az 54. percben szépített a Triglav. Egy sietősen elvégzett kis szöglet után a bal oldali beadás megtalált egy szlovén játékost, aki pár lépésről nem hibázott (1-3).
 
A 65. percben viszont újra három gólra nőtt a különbség. Balázs kapus életerősen előrevágott labdájára Zsóri csapott rá, majd erőszakosan megtartotta védőjével szemben a tizenhatoson belül és váratlanul, szép mozdulattal, talppal az érkező Zuigeber elé húzta. Játékosunk az ötös sarkán lövés helyett a hosszún befutó Bognár elé tálalt, akinek nem okozott gondot a kapuba passzolnia (1-4).
 
A 82. percben újra közelíthetett volna a szlovén gárda, miután egy lapos, jobb oldali beadást középen egy támadó átlépett, majd a második kapásból a bal alsó felé tekert – de Balázs szép reflexmozdulattal kiütötte a kísérletet.
 
A slusszpoén pedig így az MTK-é lett. Medgyes kapott tűpontos indítást a bal szélen a 88. percben, majd egy pattanás után kiválóan emelt középre, Zsóri pedig emelkedett és az ötösről a kapuba bólintott (1-5).
 
Az MTK Budapest így 5-1-re győzött, együttesünk pedig a szintén szlovén NK Aluminij ellen zárja majd az edzőtábort szombaton."
 
Szlovéniai edzőtábor, 4. mérkőzéS, Kranjska Gora
NK Triglav – MTK Budapest 1-5 (0-2)
Gólszerzők: Kopac (54.), illetve Stieber (14.), Futács (27.), Kovács Máté (47.), Bognár I. (65.), Zsóri (88.)
MTK Budapest: Csenterics (Balázs, 46.) – Miknyóczki (Godwords, 46.), Varju, Szépe (Biben, 46.), Nagy Zs. (Kovács Máté, 46.), Medgyes – Lehoczky, Kata (Horváth A., 46.) – Bognár I., Stieber (Zuigeber, 46.) – Futács (Zsóri, 46.)
 
A HALADÁS KÖZLEMÉNYE:
 
"A szombathelyiek a nyári felkészülési időszak alatt csak külföldi csapatok ellen játszottak edzőmérkőzéseket – kiváló mérleggel. Sorrendben: a szlovák második ligás Petrzalkát 1-0-ra verték, az osztrák másodosztályú Kapfenberggel 1-1-re álltak amikor Zvekanov súlyos sérülése matt félbeszakadt a meccs. A szintén második ligás osztrák Rapid Wien II.-től 2-1-re kikaptak, a szlovén másodosztályú Rogaskával 1-1-gyet játszottak, a katari Al-Ahlit 4-0-ra verték, a szintén katari Al-Saddal 3-3-ra végeztek.
 
A bajnoki főpróbán a török első osztály legutóbbi tizedikje, a török kupagyőztes, Ausztriában edzőtáborozó Sivassport volt a zöld-fehérek ellenfele. A törökök keretében többek között elefántcsontparti, görög, török és lengyel válogatott is megtalálható volt. A szurkolók már ki voltak éhezve a focira, több, mint ezer drukker látogatott ki a Haladás Sportkomplexumba.
 
A törökök nagy lendülettel kezdtek, a második percben a lengyel U21-es válogatott Angieski közelről a felső lécet találta telibe. Látszott, képzett, gyors futballisták alkotják a Sivasspor keretét. A vasiak a megszerzett labdákat nem szórták el, vezettek is néhány szép akciót. A 19. percben Rácz lőtt 18 méterről a léc fölé. A félidő derekára kiegyenlítődött a játék, a mezőnyben folyt a játék, mindkét csapat jól megszervezte védekezését. A kapuk nem forogtak veszélyben. A 39. percben Németh Milán rúgta meg Keremet, aki ezt alaposan zokon vette – nagy lökdösődés kezdődött. A tumultus végén Gáspár játékvezető úgy döntött, az lesz a legjobb, ha mindkét játékost lecserélik.
 
Szünet után is folytatódott a változatos, olykor kemény belépőkkel tarkított játék. A törökök enyhe mezőnyfölényben futballoztak, az 59. percben Gradel bal oldali beadását Yatabare bólintotta a jobb sarok felé, de Mursits szögletre ütötte a labdát. A 62. percben a másik oldalon Horváth került nagy helyzetbe a bal szélen, kilenc méteres lövését a kapu fölé tolta Vural. A 78. percben Doktorics kapott egy méretes rúgást a bal lábára, a csereként beállt játékost kilenc percnyi játék után le kellett cserélni. A hajrában a vendégek rátettek egy lapáttal,de a vasi védelem jól állt a lábán. A 88. percben Lencse iramodott meg középen, majd 25 méterről kevéssel a kapu mellé tüzelt.
 
Összességében jó iramú, változatos, de kevés helyzetet hozó mérkőzésen a Haladás remekül helytállt a török kupagyőztes ellen. Folytatás jövő vasárnap a Csákvár elleni bajnokin."
 
Szombathelyi Haladás–Sivasspor 0-0. 
Szombathely, 1200 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Gáspár.
Haladás: Mursits (Verpecz, 61.) – Simut (Nyíri, 46.), Csató (Bolla, 71.), Németh M. (Devecseri, 41.), Bosnjak (Tarján, 89.)  –  Csernik (Doktorics, 69., Bartusz, 78.), Derekas, Rácz (Tóth M., 69.), Sipos (Hursán, 46.) – Borvető (Lencse, 46., Taipi, 89.), Horváth R. (Nagy R., 89.) Edző: Németh Szabolcs.
 
A BUDAFOK BESZÁMOLÓJA:
 
"Szlovéniában edzőtáborozó csapatunk lejátszotta hatodik nyári felkészülési mérkőzését is, szerdán délután a cseh kupagyőztes 1. FC Slovacko volt az ellenfelünk. 
 
 
Riválisuk a cseh élvonalban is jól szerepelt, a bajnok Plzen, valamint a Slavia és a Sparta Praha mögött a negyedik helyen végzett a legutóbbi bajnokságban.
 
Csizmadia Csaba az alábbi kezdőt küldte pályára: Gundel-Takács B. – Bíró M., Jagodics M. Fótyik D., Horváth O. – Adorján K., Csonka A. – Takács R., Németh M., Kovács D.- Tischler P.
 
Az első lehetőség a Slovacko előtt adódott, a 6. percben egy szöglet után a korábban a Puskás Akadémiát erősítő Libor Kozák bombázott fölé. A folytatásban is inkább a csehek akarata érvényesült, az első negyedóra végén Michal Kohút lőtt 13 méterről, Gundel-Takács azonban leért a jobb alsó sarokba tartó életerős próbálkozásra.
 
Csapatunk leginkább hosszú indításokkal próbált operálni, Tischler és Takács voltak a fő célpontok, 
 
A 27. percben egy Slovacko-kontra végén Jagodics Márk maradt egyedül Kozákkal a büntetőterületen belül, hátvédünk elhúzta a támadó lábát, a játékvezető pedig 11-est ítélt. Maga a sértett állt a labda mögé és bár Gundel-Takács eltalálta az irányt, Kozák kellő erővel passzolt a kapunk jobb oldalába, 0-1.
 
Szinte azonnal válaszolhattunk volna: Horváth Olivér ugratta ki nagyszerűen Tischlert, aki az ötös bal sarkán még belepöckölt a labdába, ám a kifutó Filip Nguyenben elakadt a labda. Nem sokkal később Takács Ronald szerzett labdát harciasan az ellenfél 16-osának előterében, majd egy szép csel után 14-ről bombázott kapura, a Slovacko kapusa azonban bravúrral kitolta a léc alól a kísérletet.
 
A félidő hajrájában Kozák passzolt mellé még egy ziccert egy jobbról érkező centerezést követően 13 méterről, a túloldalon pedig csapatkapitányunk, Kovács Dávid kínálta meg egy életerős lökettel Nguyent, a kipattanót pedig Takács bombázta mellé, így a szünetig már nem változott az eredmény.
 
A második játékrészre Varga Donát érkezett Takács helyére, több változtatást egyelőre nem eszközölt a szakmai stáb a csapatunkon. Fiatal támadónk szinte azonnal egyenlíthetett volna: a 47. percben jobbról érkező, lövésszerű beadása a felső lécről pattant a játéktéren kívülre.
 
Az 50. minutumban viszont sajnos megduplázta előnyét a Slovacko, egy szögletet követő kapu előtti kavarodásnál egyik játékosunkat ítélte szabálytalannak a játékvezető, aki újra a büntetőpontra mutatott. A 11-est Michal Kohút értékesítette, 0-2.
 
A túloldalon Kovács távoli szabadrúgása ment nem sokkal fölé, majd Bíró Márk beadását tisztázták az utolsó pillanatban az érkezők elől. Az utolsó 20 percre Nándori Botond, Sós Máté, Romic Danijel és Horgosi Donát is beszállt, a változatosság kedvéért viszont a 77. percben újabb büntetőt kaptak a csehek, amelyet Vladislav Lyovin lőtt a kapu jobb alsó sarkába, hiába érezte ezúttal is jol az irányt Gundel-Takács.
 
A hajrában Sós szögletét Horgosi csúsztatta meg a rövid oldalon, amely a bal kapufáról pattant kifelé, így sajnos a szépítés sem jött össze, 3-0 lett a végeredmény. 
 
Csizmadia Csaba így értékelte a látottakat: "Egy nagyon jó csapat ellen játszottunk, a mérkőzést viszont szakmailag nehéz értékelni, mert rendkívül érdekes jatékvezetői döntések születettek, a három büntető mindent elmond a találkozóról… Kiemelném viszont, hogy kijöttek olyan hibák is, amelyeket mindenképpen javítanunk kell és azt is láthattuk, hogy folyamatos fejlődéssel milyen magas szintre lehet eljutni."
 
Felkészülési mérkőzés
Budafoki MTE – 1. FC Slovacko 0-3 (0-1)
Gólszerző: Kozák (27., 11-esből), Kohút (50., 11-esből), Lyovin (77., 11-esből)"
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC