nb1.hu

Gólkirályt igazolt a Pécs, utánpótlás válogatott támadót a Csákvár

Szerződéshosszabbítás a Szparinál, két érkező a Csabánál.

A Pécs bejelentése:
 
"Visszatért Károly Bálint, korábbi gólkirályunk
 
A rutinos támadó legutóbb 2016 és 2018 között erősítette labdarúgócsapatunkat, amellyel ezúttal az NB II-ben szeretne eredményesen szerepelni.
 
Három év után ismét a PMFC-t erősíti Károly Bálint, aki 2016 és a 2018 között húzóembernek számított a Stadion utcában. Az NB III-ban kétszer ezüstérmes helyen végző csapatunk színeiben két szezon alatt összesen 59 bajnoki mérkőzésen lépett pályára. A 28 esztendős, szélsőként és támadó középpályásként is bevethető játékos végig kirobbanó formában futballozott, első évében 25-ször, míg a másodikban 12-szer volt eredményes a Közép-csoportban. Ezt követően a másodosztályban folytatta pályafutását, játszott Tiszakécskén, majd Békéscsabán, míg a legutóbbi szezonjában a Kecskeméttel harcolta ki az NB II-be való feljutást, ám nagy örömünkre Bálintot visszatérőként köszönthetjük a PMFC-ben.
 
– Nagyon boldog vagyok, hogy visszajöhettem. Köszönöm a klubnak és a vezetőségnek a lehetőséget, szeretnék ismét a csapat segítségére válni – hangsúlyozta Károly Bálint. – Korábban szép időszakot éltem meg a Péccsel, a lezárás azonban az ismert okok miatt elég szomorúra sikeredett. A Tiszakécske és a Békéscsaba után legutóbb sikerült elérni a célt a KTE-vel, azonban szerettem volna visszajönni a Stadion utcába, így a váltás mellett döntöttem. Tudom, hogy egy nagyon jó és ambiciózus csapatba érkeztem. Sok minden változott, de mégsem annyi minden. Várom, hogy a szurkolók előtt újra pályára léphessek. Velük együtt eredményes szereplés elé nézhetünk – tette hozzá korábbi gólkirályunk.
 
Ahogy korábban Marques-Airosa Patrik leigazolásával, úgy most Károly Bálint visszatérésével kapcsolatban is megszólalt Kulcsár Árpád, a PMFC sportszakmai igazgatója:
 
– Azt gondolom, a szurkolóinknak nem kell bemutatni Bálintot, aki három évvel ezelőtt, amikor nehéz helyzetbe került a klub, a jobb lehetőségeket keresve távozott. Azóta is folyamatos kapcsolatban voltunk, már korábban is szó volt az esetleges visszaigazolásáról, aminek most jött el a pillanata. A volt klubjával szintén ugyanebben az osztályban szerepelt volna, ennek ellenére minket választott. Személyével is egy olyan univerzális játékossal bővültek a lehetőségeink, aki a támadószekcióban szinte bármely poszton erősítést jelenthet. Arról nem beszélve, hogy a Közép-csoport korábbi gólkirályát igazoltuk. Bízom benne, hogy az NB III-ból indulva lépésről lépésre fejlődő csapat segítségére tud lenni – nyilatkozta Kulcsár Árpád."
 
Névjegy: Károly Bálint
Születésnap: 1993.01.12.
Születési hely: Keszthely
Nemzetiség: Magyar
Poszt: Támadó
Magasság: 178 cm
Testsúly: 67 kg
Előző klubja: Kecskemét
 
A Csákvár bejelentése:
 
"Bár az elmúlt napokban nem adtunk hírt újabb játékos érkezéséről, ez nem azt jelenti, hogy a színfalak mögött ne zajlanának tárgyalások a kiszemeltekkel.
 
– Örömmel jelenthetem be, hogy újabb megbeszélésünk zárult sikerrel – tájékoztatta honlapunkat klubunk elnöke, Nagy Sándor. – A Norvégiában született, az U17-es és U19-es korosztályos magyar válogatottban is szerepelt Torvund Alexander a következő szezonban az Aqvital FC-t erősíti.
 
A 12 éves korától az MTK-ban, majd 2016-tól a Vasas Kubala Akadémián nevelkedő fiatal 17 évesen a Videoton színeiben mutatkozott be az NB I-ben. Ezt követően visszatért Norvégiába, ahonnan a Mezőkövesd csábítását elfogadva tért haza. Az elmúlt évadban a Szentlőrinc együttesénél szerepelt kölcsönben, a 2021. április 18-án lejátszott Aqvital FC-Szenlőrinc találkozón az ő góljával szereztek vezetést a vendégek. A 20 éves Torvund Alexander több poszton is bevethető, a csatársor bármelyik posztján bevethető."
 
A Békéscsaba közleménye:
 
"Puskás Gábor Sándor és Varga Szabolcs személyeiben újabb erősítések érkeztek együttesünkhöz.
 
A huszonkilenc éves Puskás Gábort a feljutó Kecskeméti TE csapatától igazoltuk, aki főképp szélső védő, de a középpályán is bevethető tapasztalt játékos. A nagy munkabírású, 183 centiméter magas labdarúgó az előző idény összes mérkőzésén kezdőként lépett pályára és korábban a Dunaújváros, a Pécs, a Szekszárd, valamint a Szigetszentmiklós csapataiban is szerepelt.
 
Varga Szabolcs támadó szekcióinkat erősíti a jövőben, hiszen főképp bal szélsőként, de a jobb oldalon, valamint védekező középpályásként is bevethető. A 175 centiméter magas, gyors és fordulékony labdarúgó a Vasas csapatában nevelkedett, de kipróbálta magát Hollandiában is, az SC Heerenveen csapatánál. A huszonhat éves labdarúgó korábban megfordul az MTK, a Vác, és Sopron együtteseinél is, így egészen biztosan Békéscsabán is hatalmas segítség lesz."
 
A Nyíregyháza beszámolója:
 
"Fejér Béla remekül védett az elmúlt idényben, így nem véletlenül keltette fel több – köztük élvonalbeli – csapat figyelmét is. A Szparinál eddig kölcsönben lévő hálóőrt most leigazolta a Nyíregyháza Spartacus a Sepsiszentgyörgytől, és három évre szóló szerződést kötött vele 
 
A kapus az előző szezonban 22 bajnoki meccsen volt kezdő a Spartacusban.  A héten a keret többi tagjával kezdte a felkészülést."
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC