nb1.hu

Gosztonyi első (bomba)gólja egyből győzelmet ért

Kisvárda – Egyre jobb erőben és formában érzi magát a játékos.

A döntően támadó feladatokkal megbízott, a csapatba újonnan érkező futballista megítélését segítheti, ha minél hamarabb megszerzi az első gólját. Gosztonyi András a kisvárdai színekben játszott harmadik mérkőzésén, Csákváron fejjel a kapufát találta el, a negyediken, a Vác ellen viszont már eredményes volt. Ráadásul a jobbszélső 16 méteres, ballal leadott kapáslövése győzelmet jelentett a tabellán a második helyre előreugró Kisvárda Master Good számára – írta a szon.hu.

 

– Talabér Attila ment el a jobb oldalon a tőlem kapott labdával, megkerülte a védőjét, centerezése után valahogy felpattant a labda, éreztem, hogy mennem kell rá, láttam, amint két oldalról zárnak rám a védők, így tudtam, sok időm sincs, így egyből ellőttem a labdát – írta le precízen az első kisvárdai találat Gosztonyi András, aki tagja volt a 2009-ben az U20-as világbajnokságon bronzérmes korosztályos magyar válogatottnak. – Szerencsére jól sikerült, pontos lövés volt, annak külön örülök, hogy három pontot ért a csapat számára. Az ilyen kötelezően elvárt győzelmek a legnehezebbek, de az a jó csapat, amelyik egy nullra tud nyerni. A jelek szerint mi jó csapat vagyunk.

 

A lengyel Slask Wroclawtól érkezett játékos az első félidő derekán született gólja után nem sokkal a combjához kapott, és jelezte a kispad felé, hogy nem tudja folytatni a játékot. Nagy a baj?

 

– Úgy gondolom, hogy izomfáradtságról lehetett szó, az egészségügyi stáb azonnal kezelésbe vett, és bízom benne, hogy a vasárnapi zalaegerszegi bajnokira már rendben leszek – reménykedett a játékos. – A jobb szélen nyúltam a labdáért, és akkor éreztem, hogy meghúzódtam. Nem kockáztattam tovább, és annak örülök, hogy a kényszerű lecserélésemet követően is jól játszott a csapat, helyzeteket dolgozott ki.

 

Kívülről úgy tűnt, hogy Gosztonyi András a Vác ellen már nagyobb önbizalommal futballozott, mint a hazai premierje, a Cigánd elleni mérkőzés alkalmával. Ez már jelentheti azt, hogy egyre jobban beilleszkedik a csapatba?

 

– Most kezdem fizikálisan utolérni magam, sokat dolgozok egyénileg és persze közösen a csapattal is – felelte a Videotonnal 2011-ben bajnoki címet szerzett szélső. – Még kell néhány mérkőzés, hogy elmondhassam, százszázalékos állapotban vagyok, de mentálisan is egyre jobb állapotba kerülök. Különös szimbiózis az, amiről beszélünk, hiszen én adom magam a csapat érdekében, miként a Révész Attila vezette szakmai stáb is, és ebből az egészből nagyon jó dolgok sülhetnek ki.

 

Aki érteni akarja, úgy is tudja, mire gondol a játékos…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC