Gyászol az MTK - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Gyászol az MTK

NB2.hu - 2022. October 26. Wednesday 12:24
Sok sérüléssel kellett megküzdenie.
Szomorú hírről számolt be az MTK a hivatalos oldalán: életének 92. évében elhunyt Fábián Zoltán. Fábián a pályafutása során az MTK mellett többek között az Újpestben és a BVSC-ben is futballozott.
 
Az MTK a következő közleményt adta ki Fábián Zoltánról:
 
"ELHUNYT FÁBIÁN ZOLTÁN, AKI EDDIG KLUBUNK LEGIDŐSEBB LABDARÚGÓJA VOLT
 
Egykori védő 1956 és 1957 között volt klubunk játékosa.
 
Életének 92. évében, 2022. május 9-én Budapesten elhunyt Fábián Zoltán, aki eddig klubunk legidősebb labdarúgója volt. A család a gyászhírt csak most közölte a sajtóval.
 
Fábián Zoltán1930. március 30-án született Kunágotán. Labdarúgó pályafutása Újpestről indult. Az UTE utánpótlásában Balogh Bonzó útmutatása mellett nevelkedett, majd 1948 november 21-én, a Salgótarján ellen az NB I-ben is bemutatkozott az Újpest jobbhátvéd posztján. A kemény és megbízható játékáról ismert futballista remekül kiegészítette a védelemben a "cselművész" Nagymarosit és a villámgyors, de alkalmanként könnyelmű Balogh II Sándort.
 
Az ifjúsági válogatottban is megfordult Fábián Zoltán 1951 végéig volt az időközben Dózsává "átkeresztelt" klub játékosa. Az újpestiek lila-fehér mezét 29 bajnoki mérkőzésen viselte. 1952 elején újpesti csapattársaival, Szigetivel, Krasznaival, Fejessel és Sólyom-Schumannal együtt a hatalom az újonnan létrejött Sztálinvárosba parancsolta, ahol a Sztálin Vasmű Építők, majd a Sztálinvárosi Vasas csapatában alapember lett.
 
1956-1957-ben az MTK (Vörös Lobogó), majd 1957-1959 között a BVSC játékosa volt. A kék-fehér gárdában öt találkozón lépett pályára.
 
Pályafutását folyamatosan sérülések hátráltatták. 1959-ben, harmadik lábtörését követően visszavonult és utánpótlásedzőként kezdett dolgozni, 1970-ben a Testnevelési Főiskolán szakedzői diplomát szerzett. Megfordult a Vasas Izzó és a BVSC ifjúsági csapatainál is. Kezei közül olyan játékosok kerültek ki, mint például Noskó Ernő és Törőcsik András.
 
Emlékét megőrizzük! Nyugodjon békében!
 
Fábián Zoltán halálával Halmai József (90 éves), Bödör László (89) és Vasas Mihály (89) klubunk történetének három legidősebb játékosa."
 
Az MTK jelenleg az ötödik helyen áll az NB II-ben. A kék-fehér csapat hat forduló óta nyeretlen, a gyengébb széria pedig Bognár György állásába került. A Soroksár elleni meccsen már Horváth Dávid fogja irányítani a fővárosi csapatot. 
 
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!