nb1.hu

Gyászolnak a nyíregyháziak, távozik a DVTK támadója

Rutinos csatárt szerzett meg a Tiszakécske, eligazolt a Gyirmót védője.

A NYÍREGYHÁZA KÖZLEMÉNYE:
 
"A kilencvenes évek elején Zubaniccsal együtt érkezett Nyíregyházára Kárpátaljáról Vjacseszlav Szkunc, ők voltak az első légiósok a Szparinál. Míg előbbi a remek passzairól és indításairól volt híres, utóbbi hihetetlen győzniakarásával vívta ki a szurkolók szimpátiáját. Volt, hogy testi épségét nem kímélve rohamozta a kaput, annyira gólt akart szerezni. Küzdeni tudása példaértékű volt, és a Spartacus egy remek szezon végén 1992-ben ki is harcolta az NB-I-be jutást. Pályafutása végén is a megyében maradt, Fehérgyarmaton játszott, Kölcsén pedig edzőként is dolgozott.
 
Ma érkezett a megdöbbentő hír, hogy 53 esztendősen itt hagyott bennünket, a betegség legyőzte. A Szpari nagy családja egy jó játékossal ismét szegényebb lett. Emlékét örökre megőrizzük!"
 
A DVTK BEJELENTÉSE:
 
"Horváth Zoltán távozott
 
Közös megegyezéssel szerződést bontott a DVTK és Horváth Zoltán.
 
A támadó tavaly nyáron érkezett, és az előző idényben 32 mérkőzésen 11 gólt szerzett, emellett a Magyar Kupában két meccsen kétszer volt eredményes.
 
Köszönjünk mindent, amit a DVTK-ért tett, és további pályafutásához sok sikert kívánunk!"
 
A GYIRMÓT BESZÁMOLÓJA:
 
"A mai napon klubunk közös megegyezéssel felbontotta Széles Imre szerződését. A 26 éves játékos 2017-óta erősítette csapatunkat. Ez idő alatt összesen 91 alkalommal lépett pályára a másodosztályban, valamint 20 alkalommal jutott szóhoz idén az OTP Bank Ligában. A leginkább belső védőként bevethető játékos összesen 119 alkalommal ölthette magára a sárga-kék mezt, melyeken 6 alkalommal talált az aktuális ellenfelek kapujába."
 
A CSÁKVÁR HÍRE:
 
"Egy hete, hogy megkezdte a felkészülést csapatunk a július 31-én rajtoló másodosztályú bajnokságra. Az már eldőlt, hogy Mim Gergő az NB I-es ZTE-hez szerződött, illetve Derekas Zoltán, Makrai Gábor és Takács Tamás is máshol folytatja pályafutását. Ugyanakkor siker koronázta az eddig kölcsönben nálunk szereplő Karacs Dániellel, Torvund Alexenderrel – illetve klubjaikkal – való tárgyalásokat, és tegnap biztossá vált a már néhány napja velünk készülő Hornyák Marcell érkezése.
 
– A Puskás Akadémiától kölcsönbe érkezett, érkező játékosok sorsa egyelőre képlékeny. Tamás Nándor például marad Csákváron, ám Hosszú Zétény minden valószínűség szerint távozik, így róluk jelenleg még nem tudok semmi biztosat – tájékoztatta honlapunkat klubunk elnöke, Nagy Sándor. – Csapatunkhoz kapcsolódó hír, hogy az elmúlt bajnokságban sokat fejlődött, tavasszal remek formában futballozó Ominger Gergő sajnos a múlt héten lábközépcsont-törést szenvedett, s 1-2 hónapos kényszerpihenőre szorul.
 
Csapatunk pénteken 17 órakor, az Iváncsa ellen vívja nyári első felkészülési mérkőzését Csákváron."
 
A TISZAKÉCSKE INTERJÚJA:
 
"A Tiszakécskei LC új igazolása Zamostny Balázs (30), aki rutinos csatár, nagy erősítést jelenthet a támadószekcióba. A legutóbbi bajnoki szezonban Nyíregyházán volt házi gólkirály.
 
Pályafutásod során több csapatnál játszottál. Melyek voltak az eddigi főbb állomások?
 
Pécsen nevelkedtem, aztán Újpestre kerültem. Fiatalként több helyen futballoztam kölcsönjátékosként. Később többek között Győrben, Siófokon és Nyíregyházán is futballozhattam. Az NB I-ben Újpesten, Siófokon és a Haladásban szerepelhettem.
 
Nyíregyházán sikeresen szerepeltél. Miért döntöttél a váltás mellett?
 
A Nyíregyháza Spartacusnál házi gólkirály voltam és a keretből a legtöbb játékpercet játszottam az elmúlt bajnoki szezonban. A téli felkészülés után hosszabbítani akartak velem, de végül meghiúsult a további együttműködés. Mindent összevetve szép időszakot töltöttem a szabolcsi megyeszékhelyen. Jó érzéssel gondolok vissza.
 
Szerepeltél korábban utánpótlás válogatottban?
 
Igen, az U18-tól az U21-es korosztályig játszottam az utánpótlás válogatottban.
 
Milyen poszton játszol szívesen?
 
Az elmúlt három-négy évben az ék mögött játszottam a 10-es pozícióban, de hamis kilencesként is jól érzem magam.
 
Milyen ismereteid voltak klubunkról?
 
Ismertem innen korábbról játékosokat. Már a Tiszakécske első NB II-es szezonjában is játszottak itt jó ismerőseim. Emlékszem, hogy focizni igyekvő gárda volt itt a korábbi években is. Az előző bajnoki idényben a TLC tavaszi feltámadása figyelemre méltó volt, sokaknak nagy meglepetést szerzett a csapat.
 
Mire lehet képes ez a jelenlegi kécskei keret a következő szezonban?
 
Erre a kérdésre akkor tudnék pontosabban válaszolni, ha lezárult az átigazolási időszak. Az biztos, hogy nem azért jöttem, hogy a kiesés elől meneküljünk. Szerintem meglepetést is szerezhetünk, amire az emberek felkaphatják a fejüket.
 
Hogyan jellemeznéd az NB II-es bajnokságot?
 
Ez az NB II egy nagyon kiszámíthatatlan bajnokság, persze mindig megvannak a favoritok. Most is megvannak, de nem mindig azok jutnak fel, akik papíron a legerősebbnek tűnnek. Hátul nagy lesz a tülekedés, hiszen többen is kieshetnek az osztályozók miatt. Jól kell rajtolni és nem kell félni senkitől!"

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC