nb1.hu

Gyógyíthatatlan betegség: 21 évesen visszavonult a magyar futballista

Nyáron igazolt új csapatához.

Réti Patrik érkezését júliusban jelentette be a Gyirmót. A 21 éves játékos korábban két NB I-es mérkőzésen jutott szóhoz. Réti pályafutásában a gyirmóti fejezet nem tartott sokáig, hiszen egy betegség miatt vissza kellett vonulnia. A kisalfold.hu arról számol be, hogy Rétit súlyos csontvelőbetegség támadta meg.
 
"Nagyon ritka és súlyos, ma még gyógyíthatatlan csontvelőbetegséget állapítottak meg nálam az orvosok. Ennek a betegségnek a hatása, hogy nem marad elég vörös vértest a szervezetemben, vagyis vérszegény leszek, ami gyors kimerültséggel, fáradtsággal jár. Úgy tudom, heten-nyolcan szenvednek hasonló betegségtől az országban. Emiatt sajnos nem is futballozhatok, ami viszont jó hír, hogy megfelelő kezeléssel ezzel együtt lehet élni. A súlyosabb esetekben ez a betegség leukémiával is végződhet. Az orvosok szerint nálam szerencsére ez a veszély nem áll fenn. Nagyon hálás vagyok, hogy most sokan érdeklődnek irántam. Ilyenkor fogja fel csak igazán az ember, hogy milyen fontos az egészség és a család" – nyilatkozta Réti.
 
Réti elárulta, a döntés után sokat sírt, de mostanság már jobban érzi magát, és szeretné azokat a dolgokat megtalálni, amik szebbé teszik az életét. Réti egyébként nem szeretne elszakadni a sportágtól, sőt, abban is bízik, hogy talán még visszatérhet a pályára.
 
"Természetesen megértem, hogy egy olyan futballistára, aki már nem tud pályára lépni, játékosként nem tartanak igényt. Ezért is vagyok hálás, hogy mégis segítenek, amiben tudnak Gyirmóton. Amúgy nem akarok végleg elköszönni a játéktól. Nem szeretném és soha nem is akarom feladni a focit, így megyek majd további vizsgálatokra és keresem a megfelelő lehetőséget, hogy újra tudjam kezdeni az egész karrierem. De ha ez esetleg nem sikerül, jó lenne mindenképp a labdarúgás közelében maradni. Szívesen lennék mondjuk edző vagy akár technikai vezető is. A futball volt eddig az életem, s azt szeretném, hogy az is maradjon nekem" – fogalmazott Réti Patrik.

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC