nb1.hu

Gyökeres változás lehet az NB II-es bajnokság létszámában is

Ezt állítja egy amúgy szomorú klubelnök.

A koronavírus-járvány miatt lezárta az MLSZ az NB III-at, ennek a döntésnek az egyik legnagyobb vesztese a Füzesgyarmat. A gyarmatiak hiába vezették nagyon sokáig a Keleti csoportot, végül a második helyen zárták a küzdelmeket, így nem jutottak fel az NB II-be. Boros Tibor, a Füzesgyarmat elnöke nyilatkozott az m4sport.hu-nak.
 
Október óta vezette a bajnokságot a Füzesgyarmat, ám a tavaszt gyengén kezdték, így a DEAC előzni tudott a tabellán. A klub beadta az NB II-es licenc kérelmét, az elnök szerint sokkal nagyobb kihívás volt a feltételek teljesítése, mint megnyerni a bajnokságot, ám a sors közbeszólt. Így nyilatkozott az m4sport.hu-nak:
 
,,Nem tudtam, honnan lesznek női csapataink, stadionunk és még sorolhatnám, mi kell az NB II-höz, de végül ezt sikerült megoldani, a biztosabbnak tűnő bajnoki cím viszont jelen esetben úgy tűnik, elúszott.”
 
Az Eger elleni meccs előtt már sejteni vélték, hogy vége lehet a bajnokságnak, tudták, hogy nyerni kell. Ennek ellenére nagyon rosszul játszott a csapat:
 
„Motivációs beszédet tartottam az Eger elleni meccs előtt, láttam is a tüzet az arcokon, de a meccsen sajnos az jött vissza, hogy az óriási lehetőség kapujában többen csődöt mondtak. A sors úgy akarta, hogy nekünk most ne jöjjön össze a feljutás. Persze, amikor átvettem a csapatot, még megye kettes volt, tehát ahonnan jöttünk, ahhoz képest ez is egy óriási siker, a hivatalos célkitűzésünket teljesítettük, hiszen az első háromban szerettünk volna végezni. De hát evés közben jön meg az étvágy, így persze van miért szomorkodni is.”
 
Boros később hozzátette, hogy az elméleti esély a feljutásra még így is él. Bár a feltöltési sorrendben csak az 5. a klub, még kaphat felkérést a másodosztályra. Egy körlevélből azonban igen érdekes információkat osztott meg:
 
„Két kis csapat van, amely feljuthatna, de nem biztos, hogy megkapja a licencet, így ha ők kiesnek, akkor akár fel is juthatnánk, ennél a létszámnál felkérést kaphatnánk az NB II-be. A körlevélben viszont láttam, hogy 33 fordulót terveznek az első két osztályban, ami matematikailag nem jön ki ennél a 20 csapatnál. Ebből kifolyólag én azt mondom, előfordulhat, hogy kétszer 12 csapatos lesz a másodosztály.”
 
Amennyiben idén nem sikerül feljebb jutnia, jövőre már egyértelműen ez lesz a cél. A Füzesgyarmatnak elbírálás alatt van a stadionfelújítási-pályázata, ám ha nem lenne kész az új létesítmény, Balmazújvárosban játszanának a másodosztályban.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC