nb1.hu

Gyönyörű stadionokban ismételnék meg a meglepetést – INTERJÚ A CSÁKVÁR VEZETŐEDZŐJÉVEL

Azt kérte, verjék meg a Vasast a második félidőben. Így lett!

A végül a második helyet feljutott Budafok mellett a végül a negyedik helyen végzett Csákvár szolgáltatta a legutóbbi bajnokság legnagyobb meglepetését.
 
A Csákvár a Puskás Akadémia partnercsapata, sokakn rá is vághatják, hogy persze, így könnyű, hiszen folyamatosan érkeznek Felcsútról a játékosok. 
 
Ez így van, ám Visinka Ede vezetőedzőnek még sincsen könnyű dolga, mert szinte mindegyik átigazolási időszakban kicserélődik a fél csapata. Most is majd lesznek változások még, annak ellenére, hogy a klubvezetés a múlt héten bejelentette, hogy nagyjából a fél csapat marad, de hozzátették, további érkezők is várhatóak.
 
Akiket majd ismét be kell építeni, de úgy, hogy három hét múlva kezdődik az új bajnokság.
 
A Csákvár a hétvégén a Vasas vendége volt, 3-0-s félidő után 3-1-re veszítette el az edzőmeccset. A lefújás után Visinka Ede vezetőedzővel beszélgettünk.
 
 
 

Orbán Viktor előtt üzent a Vasas az NB I-nek – KÉPEK – NB1.hu

Azonnal gyanús lett! Amikor a kezdés előtti utolsó pillanatokban a Fáy utcáról rákanyarodtam a Hajdú utcára totál szabálytalanul, át keresztbe az úttesten ahogy (nem) kell, majdnem elütött egy autó. Ha nem csörren meg a zsebemben a telefon, tuti, hogy pont elé lépek.

 
 
Jó meccs volt.
Igen, az volt. Gratulálok a Vasasnak, minőségibb játékosaik vannak, döntő volt, hogy ők berúgták a helyzeteiket, míg mi kihagytuk azokat. Fiatal csapatom van, mi még építkezünk. Jók leszünk, hasznos meccset játszottunk egy gyönyörű stadionban. A Vasas a bajnokság a favoritja, tisztesen helytálltunk ellene. A szünetben, három-nullás hátránynál azt kértem a játékosaimtól, hogy nyerjük meg a második félidőt, így is lett. Van mire építenünk.
 
Férfias kihívás, hogy félévente új csapatot kell csinálnod. 
A rutinosabb játékosaink jelentik az állandóságot, őket én válogattam ki. Ők azok, akik segítik a fiatalok beépítését, fejlődését. Hosszú folyamat ez, rögös út, de a fiatalok érdeke, hogy futballisták legyenek. Azt veszem észre rajtuk, hogy ezért mindent meg is tesznek. 
 
Az előző kiírásban a Budafok után a Csákvár volt a legnagyobb meglepetés. Van esély rá, hogy a következő bajnokságban is élcsapat legyetek?
Ezért dolgozunk. Hiszek benne, hogy meg tudjuk ismételni a sikeres szereplésünket. Be kellene bizonyítanunk, hogy nem a véletlen műve volt az előző szereplésünk, ám egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk. Napról-napra ezért dolgozunk viszont. Újra meg akarjuk lepni a mezőnyt.
 
Lehet, hogy minden idők legerősebb és legnagyobb érdeklődéssel kísért NB II-es bajnoksága következik majd. Tévedek valamelyik állításommal?
Nem sokat (a választ nagy mosoly kísérte – a szerk.). Ha megnézzük az Illovszky Rudolf Stadiont, a Debrecenét, a Szegedét vagy a Szombathelyét, akkor megállapíthatjuk, hogy fantasztikus stadionokban tudunk majd pályára lépni. Ez is nagy előny lehet a fiatal játékosainknak, hogy ilyen korban, ilyen erős ellenfelek ellen, remek körülmények között tudnak majd futballozni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC