Győr: ETO-legenda lett a sportigazgató - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Győr: ETO-legenda lett a sportigazgató

Juhász Gergely - 2021. May 05. Wednesday 21:59
Hivatalos bejelentés.
Kép forrása: eto.hu
ÍME, AZ ETO HIVATALOS BEJELENTÉSE:
 
,,Sportigazgató lett az ETO-legenda – Hannich Péter és a szurkolók is visszatérhetnek
 
Szerdán délelőtt rendkívüli sajtótájékoztatót tartottak az ETO VIP termében, ahol Soós Imre, az ETO ügyvezetője bejelentette, hogy 2021. június 1-től Hannich Péter látja el a klubnál a sportigazgatói teendőket.
 
Horváth Cs. Attila, klubigazgató nyitotta meg az eseményt, aki köszöntötte a sajtó képviselőit, majd felvázolta, hogy két bejelentés miatt jött létre az esemény. Az egyik, a hétvégi bajnoki mérkőzések látogathatósága, amelyeket védettségi igazolvánnyal már a helyszínen meg lehet tekinteni. Nagyon fontos találkozók lesznek, hiszen szombaton előbb női csapatunk lép pályára 13 órától, és amennyiben a lányok legyőzik a Szeged gárdáját, matematikailag is biztossá teszik a jövő évi NB I-es szereplést. Ezután 17 órától megyei első osztályú csapatunk, az ETO Akadémia a Pannonhalmát fogadja, és amennyiben győz, a Csorna mérkőzésétől függően, akár bajnok lehet már most hétvégén. (A szombati mérkőzésekre ingyenes lesz a belépés, de védettségi igazolvány és személyi igazolvány felmutatása kötelező.) Vasárnap NB II-es felnőtt csapatunk – a nőkhöz hasonlóan – a Szegedet fogadja, és ez lesz együttesünk utolsó hazai mérkőzése ebben a szezonban.
 
Ezután Horváth Cs. Attila felkérte Soós Imrét, az ETO FC Győr ügyvezetőjét, hogy ismertesse a klubon belüli változásokat.
 
-  Régóta betöltetlen a sportigazgatói pozíció a klubnál – kezdte Soós Imre. – Most úgy egyeztettünk tulajdonos úrral, hogy 2021. nyarától ezt a pozíciót betöltjük, és így futunk már neki az új szezonnak. Erre a pozícióra Hannich Pétert, magyar bajnok, volt válogatott labdarúgót, ETO-legendát kértük fel, ő pedig elfogadta a felkérést. Úgy képzeljük el a jövőben az első csapat működtetését, hogy a szakmai feladatok, és a játékosállomány kialakítása a sportigazgató feladata, aki kap egy pénzügyi keretet, amiből szabadon gazdálkodhat. Ő fogja kialakítani azt a csapatot, amelyik a következő szezonban az ETO Stadionba ki fog majd futni.
 
Ezután Soós Imre a sajtón keresztül kérte fel a helyi vállalkozásokat, támogatókat, mecénásokat, hogy aki teheti, támogassa az ETO-t. A klub „üvegzsebet” fog biztosítani, tehát, ha érkezik bármilyen támogatás, felajánlás, akkor azt csak és kizárólag csak a felnőtt csapatra fogja fordítani a klub, és átlátható lesz a támogatottság, és ezt az összeget csak a sportigazgató fogja elkölteni az együttes megerősítésére. Majd zárásként elmondta, hogy a hétvégén látogathatók lesznek a mérkőzések, ahol az előzetes tervek szerint ingyenes belépést biztosítottunk volna, ám a klub csatlakozott egy jótékonysági kezdeményezéshez, amelyet a csornai sportegyesület elnöke indított - Áder János, Köztársasági elnök és felesége létrehozott egy alapítványt a COVID miatt árván maradt gyerekek megsegítésére – amihez úgy csatlakozunk, hogy a vasárnapi mérkőzésre egységes, ezer forintos jegyek válthatók, és ez az összeg teljes egészében ehhez az alapítványhoz fog eljutni a csornai elnökön keresztül.
 
Végül utolsó felszólalóként az ETO FC Győr új sportigazgatója, Hannich Péter vette át a szót:
 
- Röviden annyit tudok csak mondani, hogy hazatértem. Nagyon fontos számomra, hogy az ETO olyan magasságokba kerüljön, mint ahol a megérdemelt helye lenne a magyar labdarúgásban. Összességeben húsz évet töltöttem az csapatnál, tíz évet játékosként, majd tíz évet pedig vezetőként, most pedig egy hosszú kitérő után visszatértem. Természetesen csak azok a játékosok szerepelnek az ETO-ban, akik arra érdemesek, és azzal a filozófiával tud azonosulni, mint amit én játszottam itt annak idején. Nagyon fontos tényező még az Akadémia is, ahol sok tehetséges játékos van. Belőlük is kell meríteni, és be kell őket építeni az első csapatba. Érezniük kell, hogy milyen múlttal rendelkező csapatban játszanak, és ennek megfelelően tudjanak olyan szintet produkálni, hogy a későbbiekben a klubot az NB I felé vigyék. Nem szeretek veszíteni, még lábteniszben is utálom a vereséget. Ezt a fajta gondolkodást szeretném átadni a játékosoknak és az edzői stábnak. Minden edzésen szeretnék ott lenni, megnézni. A szerződésem június 1-től él, de úgy egyeztünk meg ügyvezető úrral, hogy már most beszállok a munkába. Van még egy kötelezettségem, amit május 31-ig teljesítenem kell, de holnaptól már figyelni fogom a munkát, és keresni fogom, hogy ki az a minőségi, mozdítható játékos, akit a következő szezonra ide tudunk hozni. A cél természetesen minél előbb az NB I, ez nem is lehet kérdés, hiszen olyan városban élünk, ahol a futballcsapat mindig NB I-es volt, Győrnek egy óriási nívó volt a csapat, és ez a klub tulajdonképpen nem létezhet a város támogatása és segítsége nélkül. Mindent meg fogok tenni ennek érdekében, polgármester úrral le fogok ülni mindenképpen egy beszélgetésre, egyeztetni szeretnék vele több témában. Be kell bizonyítanunk, hogy ebben a csapatban van potenciál, és elérhetjük azt, hogy belátható időn belül az NB I-ben szerepelhetünk.
 
Végezetül az új sportigazgató elmondta, hogy nagyon nyíltan szeretne kommunikálni a szurkolókkal, mert nagyon fontos, hogy a szimpatizánsok a csapat mellett álljanak. Szeretné, hogy lássák, a csapat a jövőben egy fejlődési folyamaton fog keresztülmenni. Ügyvezető úrral egyeztetve arra jutottak, hogy a rövid távú célokat akkor lehet kitűzni, ha már kialakult a 2021/2022-es szezonra a játékoskeret.
 
A sajtótájékoztatót Soós Imre azzal zárta, hogy köszönetet mondott a Győr-Ménfőcsanak vezetőségének, akik lehetővé tették, hogy Hannich Péter ottani munkája mellett neki láthat a feladatainak az ETO-nál, ugyanis lassan el kell kezdeni tárgyalni játékosokkal és a menedzserekkel."
LEGFRISSEBB HÍREK
2021. 09. 19. 21:59

Szpari-Honvéd: ahogy illik - reakciók

Nem volt sok kérdés a meccsen.
2021. 09. 19. 21:23

Ajka-Gyirmót: Kis nehezen találta a szavakat, Csertőinek igaza lett - reakciók

Miben bízott az Ajka trénere?
2021. 09. 19. 21:03

Magyar Kupa: újra megye I-es csapatot kapott a Fradi, ZTE-Honvéd - párosítások

Kemény meccs vár a címvédőre, a fővárosban vizitál a Vidi.
2021. 09. 19. 19:49

Magyar Kupa: gálázott a Honvéd, hengerelt a Puskás - vasárnap esti meccsek eredményei

Nem hibáztak az NB I-es gárdák.
2021. 09. 19. 09:21

Az NB II-es csapatok vasárnapi kupameccsei

Szpari-Honvéd rangadó, hárman idegenben lépnek pályára.
2021. 09. 18. 21:00

Az NB II-es csapatok szombati kupaeredményei

Két nagyobb meglepetés is történt.
2021. 09. 19. 10:14

Az NB III-as csapatok vasárnapi kupameccsei

Megye I-esek is a középpontban.
2021. 09. 18. 21:17

Az NB III-as csapatok szombati kupaeredményei

Öten tovább is jutottak a legjobb 32 közé.
2021. 09. 19. 18:21

A Fradi kilence - reakció, gólok története

Albert Flórián nyomodokain az FTC légiósa. 
2021. 09. 19. 17:01

Magyar Kupa: mesterhatos a Fradinál, gólparádé Felsőzsolcán - a délutáni meccsek eredményei

A Nagykanizsa sem szerénykedett.
2021. 09. 18. 10:02

Az NB II-es csapatok szombati kupameccsei

Megyei rangadó vár a Győrre, edzőt váltó csapattal találkozik a Vasas.
2021. 09. 17. 19:12

Szárnyal a Haladás: igaza lett az edzőnek - reakciók

Óriási örömről beszélt a középpályás.
2021. 09. 18. 11:59

Az NB III-as csapatok szombati kupameccsei

Listavezetőt fogad a DEAC és a Dabas, a Vidivel találkozik a Sopron.
2021. 09. 17. 19:43

Szerződésszegés: az Eger nem játszhat saját stadionjában?

A megyei portál foglalkozott az üggyel.
2021. 09. 19. 15:51

Tiszakécske-Újpest: Oenning öröme, Visinka sem szomorú - reakciók

Jó napot fogott ki a hazai gárda.
2021. 09. 19. 13:45

Köln-Leipzig: Gulácsival külön is foglalkozott a vezetőedző - reakciók

Nem véletlenül dicsérték többen is a hazai kapust.
2021. 09. 19. 12:18

Komárom-Mezőkövesd: Bozsik elégedett, Pintér a bírónak üzent - reakciók

Lesz mit kijavítania a vendégeknek.
2021. 09. 19. 10:55

Csodagólt szerzett az MTK légiósa - videó

Átvette mellel, majd bumm!
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
1Szombathelyi Haladás18
2Vasas FC17
3Kecskeméti TE HUFBAU17
4Nyíregyháza Spartacus FC17
5DVTK15
6Dorogi FC13
7Szentlőrinc12
8Budafoki MTE11
9Szeged-Csanád Grosics Akadémia11
10Szolnoki MÁV FC11
11WKW ETO FC Győr11
12PMFC9
13Soroksár SC9
14BFC Siófok9
15FC Ajka8
16Budaörs6
17Aqvital FC Csákvár5
18III. Ker. TVE5
19Békéscsaba 1912 Előre3
20Tiszakécskei LC2
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!