Győr: visszavonult a 19-szeres magyar válogatott védő - reakció - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Győr: visszavonult a 19-szeres magyar válogatott védő - reakció

Bíró Ádám - 2022. May 24. Tuesday 13:12
Edzőként folytatja.
Kép forrása: eto.hu
Az NB II-ben a 2021/22-es szezon utolsó fordulóját rendezték meg vasárnap. A Győr a hétvégén a Dorog ellen 4-0-ra nyert. A végeredményt Lipták Zoltán állította be a 84. percben. A 37 éves védőnek ez volt pályafutása utolsó tétmeccse, hiszen visszavonult. Lipták a magyar válogatottban 19 összecsapáson szerepelhetett.
 
Íme az ETO közleménye Lipták visszavonulásáról:
 
"A múlt hétvégi, Dorog elleni mérkőzésen búcsúzott csapatunk Lipták Zoltántól, aki két ciklusban is viselte az ETO mezét, előbb a 2013-as bajnokcsapat tagjaként játszott meghatározó szerepet, majd 2020 nyarán visszatért, hogy profi karrierje utolsó éveiben még segítse szeretett csapatát.
 
A bajnokság végeztével klubunk kiváló játékosa, Lipták Zoltán befejezi profi labdarúgó karrierjét. Sok szép sikert élt meg zöld-fehér mezben, hiszen első győri szerepvállalásakor mindjárt az első évben bajnoki címet ünnepelhetett a csapattal. Ezt követte egy ezüstérem, majd pedig a rákövetkező évben a csapat kizárása után Diósgyőrbe tette át székhelyét. Ott három és fél szezont húzott le, majd visszatért Győrbe, ahol előbb a Gyirmót gárdáját erősítette, majd pedig az utolsó két esztendőt már újra zöld-fehérben töltötte. Az első NB II-es szezonja az ETO-ban jól sikerült, hiszen védő létére nyolc góllal zárta a bajnokságot.
 
Emiatt is döntött akkor még a folytatás mellet, így a 2021/22-es évadban is szerepet vállalt. Ekkor már sajnos sérülés is hátráltatta, nem tudott annyi időt a pályán tölteni, amennyit szeretett volna, ettől függetlenül voltak emlékezetes pillanatok, többek között a Ferencváros elleni Magyar Kupa elődöntőre csapatkapitányként vezethette ki társait, legutóbb pedig a búcsúmeccsét góllal tette emlékezetessé, ugyanis a 84. percben egy remek fejest követően ő állította be a 4-0-s végeredményt. Lipták nem köszön el az ETO-családtól, a jövőben edzőként dolgozik tovább a klub sikereiért.
 
- Boldog vagyok, hogy szépen sikerült a pályafutásomat lezárni – kezdte Lipták Zoltán. – Nem gondoltam volna két évvel ezelőtt, amikor visszatértem, hogy ennyire jó társaságba kerülök, öröm volt ez a két szezon, amit velük töltöttem. Örülök, hogy az utolsó mérkőzésemen gólt tudtam szerezni, ezzel még emlékezetesebb lett számomra. Nem számítottam rá, hogy a búcsúztatásom ennyire megható lesz, és ekkora ünneplésben lesz részem, egy felejthetetlen este volt. Különösen jól esett az a szeretet, amit a szurkolóktól kaptam, nagyon köszönöm a tortát, a drapériát, és mindent, amivel szebbé varázsolták az utolsó meccsemet. Nem szakadok ki a klub kötelékéből, továbbra is az ETO sikereiért fogok dolgozni, csak már a „másik oldalon”, edzőként folytatom a munkát, ezúton is köszönöm a vezetőségnek a lehetőséget!  A jövőben is figyelemmel kísérem a felnőtt csapatot, ami reményeim szerint hamarosan visszakerül a méltó helyére, vagyis az NB I-be. Most következik egy pihenés, ami ugyanolyan hosszú lesz, mint az elmúlt években, viszont annyiban lesz más, hogy most már nem kell annyira figyelnem minden apró dologra, nincs „házi feladat”, csak a pihenéssel és a családdal foglalkozhatok, ami óriási könnyebbség."
 
Lipták a mostani idényben 15 NB II-es találkozón kapott bizonyítási lehetőséget.
 
Tegnap már írtunk arról, hogy több játékos is távozik a Győrtől. 
 
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!