nb1.hu

Haladás: ekkora összeg kellene a túléléshez

Komoly gondok vannak.

A Haladás eddig nem brillírozik a másodosztályban. Az előző idényben még az NB I-ben szereplő Vas megyei alakulat jelenleg a 18. helyen áll a táblázaton. A Hali 19 meccs alatt csupán háromszor hagyta el győztesen a pályát.
 
A gyengébb szereplés mellett időről időre lehet hallani anyagi gondokról is. A nyugat.hu aktuális cikkében most arról ír, hogy a csapat üzleti tervében olyan 350 millió forintos tétellel számol, amelynek a forrása még nem ismert. A portál arra is rávilágít, hogy a fiatal játékosok értékesítéséből és a TAO-támogatásból túlélheti ezt a szezont a szombathelyi egylet. 
 
Az is bajlós előjel a Haladásnak, hogy az önkormányzat addig nem nyújt újabb anyagi segítséget a klubnak, ameddig a tulajdonosi szerkezete, a valós pénzügyi helyzete, valamint a sportszakmai jövőképe nem tisztázott. 
 
Amennyiben a Hali valamilyen okból kifolyólag elveszíti az NB II-es tagságát, a csapat a támogatás kamatokkal növelt összegét köteles visszafizetni a közgyűlésnek. Az önkormányzat egyébként hosszabb huzavona után szeptemberben 150+50 millió forinttal támogatta az alakulatot. 
 
A Haladás vasárnap a Siófok otthonában vívja meg az év utolsó bajnokiját.
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC