Haladás: kérdéses Mátyus jövője? - NB2.hu
NB II-es focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB3 logó

Haladás: kérdéses Mátyus jövője?

Bíró Ádám - 2020. May 13. Wednesday 17:31
Fontos tárgyalások jöhetnek.
Kép forrása: Haladás/Facebook
Parádés teljesítményt nyújtott a Haladás 2020-ban. A szombathelyi csapat három döntetlen melett négy győzelmet aratott a másodosztályban. Ez a kiváló produkció kellett ahhoz, hogy a Vas megyei együttes elkerülje a kiesést. Az MLSZ az előző héten jelentette be, hogy az NB II-ben nem folytatódhat a küzdelem. A szombathelyiek 27 meccs alatt 30 pontot szereztek, ezzel a 17. helyen végeztek.
 
Mátyus János kedden edzést vezényelt a csapatának. A tréner elmondta, az előző héten mindenkin elvégezték a tesztet, az eredmények negatívak lettek. A foglalkozáson 12 akadémista is részt vett, akik korábban még nem készülhettek a felnőttekkel.
 
"Telefonon és a közösségi felületeken tartottam a kapcsolatot a játékosokkal és úgy éreztem rajtuk, szívesen látnák már csapattársaikat. Így kedden megtartottam az első edzést. Ezt megelőzően – múlt héten – a vérből vett vírusteszten esett a komplett keret, a szakmai stáb, és a vezetést – mindannyiunk eredménye negatív lett. Az edzésen nem használtuk az öltözőket, a játékosok melegítőben érkeztek, utána egyből hazamentek. Nagyon jó hangulatú tréning volt, a bemelegítés után kétkapus focival zártuk le az edzést – természetesen nem a taktika volt a lényeg, inkább örömfocit láttam. Tóth Barna például 50 méterről lőtt gólt... Azt tapasztaltam, hogy a fiúk odahaza rendesen elvégezték az előírt penzumot, és hiába volt a két hónapos kihagyás, játékban nagy hiányosságokat nem láttam. Örülök, hogy sérülése után Rózsa Dániel ismét a kapuba állhatott, miként annak is, hogy a korábban műtött Németh Márió – noha még nem játszhatott – egyre jobb állapotban van. Még csütörtökön és pénteken tréningezünk, jövő héten héten hétfőn, kedden és szerdán állapotfelmérésen vesznek részt a fiúk – majd egy időre elbúcsúzunk egymástól. Nem tudni mikor startol a következő szezon, ahhoz igazítjuk  a felkészülés kezdetét. Ami a bajnokságot lezárását illeti, egyrészt örülök, mert a stábbal teljesítettük, amit vállaltunk - azaz a bentmaradást. Még úgy is, hogy minderre - mint ugye utóbb kiderült - mindössze hét fordulónk volt. Másrészt viszont a csapat játéka meccsről-meccsre javult, lendületben voltunk, szurkolóink újra mellénk álltak - szóval, ha így nézem, még szívesen játszottunk volna" - nyilatkozta Mátyus a haladas.hu-nak.
 
Érdekesség, hogy Mátyus szerződése június 30-án lejár. A folytatásról a tréner elmondta, szívesen maradna Szombathelyen.
 
"Séllei Árpád ügyvezetővel nagyon hasonlóan gondolkodunk, jó vele dolgozni. Készen állok az újabb kihívásra, persze látni kell a jövőképet - de szívesen maradnék Szombathelyen" - mondta Mátyus.
 
Séllei elmondta, hamarosan tárgyalni fog a lejáró szerződésű játékosokkal. Séllei Árpád szerint a keret és a szakmai stáb egyben tartása a legfontosabb cél.   
 
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!